Waar moet een hybride werkplek aan voldoen?

  • Door Floris Roelfsema
  • maandag 12 april 2021

Een onderdeel van New Work: een hybride werkplek. Je hebt er het afgelopen jaar vast mee te maken gehad. De combinatie van thuis en op kantoor werken. Sinds het coronavirus werken we grotendeels thuis. Maar de wil om weer naar kantoor te gaan en collega’s te spreken neemt steeds meer toe. In deze blog lees je alles over een hybride werkplek en hoe jij deze kunt creëren.


Wat is een hybride werkplek?

De manier waarop we werken is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Er zijn natuurlijk heel veel technologische veranderingen geweest. Kantoormeubilair is belangrijker en beter geworden. Ook het koffiezetapparaat op kantoor is verder ontwikkeld. In het afgelopen jaar is daarnaast ook duidelijk geworden dat thuiswerken voor veel bedrijven de oplossing is. Allemaal veranderingen die grote invloed hebben gehad op kantoor.

Werkplek FlorisWat is voor jou ideaal? Thuiswerken, op kantoor of een combinatie van beiden?

 

Toch hebben veel werknemers de behoefte om op kantoor te werken. Je mist sociale interacties, de gesprekken in de pauze, korte wandelingen naar de printer of het koffiezetapparaat en misschien wel de reis naar je werk. Gelukkig is er een oplossing bedacht; de hybride werkplek. Een hybride werkplek bevindt zich niet op een vaste fysieke plek, maar is een combinatie van het fysieke kantoor en de thuiswerkplek. Een hybride werkplek is onafhankelijk van tijd en plaats. Je zou overal ter wereld moeten kunnen werken, zonder dat dit effect heeft op jouw prestaties.

Hybride werken is onafhankelijk van tijd en plaats

De voordelen van een hybride werkplek:

Een hybride werkplek kent veel voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Voor werkgevers is een hybride werkplek interessant omdat het kostenbesparend is. Je hebt minder reiskosten, minder koffie en ook het stroom- en waterverbruik daalt. Ook het kopen van vaste werkplekken is afgenomen door de flexibele werkplekken. Voor werknemers hebben we ook wat voordelen op een rijtje gezet. 

✅ Hogere productiviteit

Doordat je met een hybride werkplek afwisselt tussen thuiswerken en op kantoor, maak je een betere planning. Thuis werken de meeste mensen geconcentreerder dan op kantoor. Ook de productiviteit neemt toe. Werk je veel op kantoor? Dan is er vaak meer ruimte voor overleg, terwijl je thuis in alle rust meters kunt maken. De afwisseling van beiden zorgt voor meer productiviteit. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk werk doen, zodat je wanneer je klaar bent, meer tijd hebt voor andere dingen. 

Nicolaas Maesstraat 68 3441 1Ben jij thuis productiever dan op kantoor?

✅ Meer werkplezier

Mensen die gebruik maken van een hybride werkplek ervaren meer werkplezier. Je kunt je werkdag helemaal zelf invullen. ‘s Middags een boodschapje doen? Prima! Dan moet je ‘s avonds wat langer doorwerken. Een voordeel hiervan is dat je veel effectiever met je tijd omgaat. Daarnaast krijg je een groter verantwoordelijkheidsgevoel en zit je beter in je vel door te werken op een hybride werkplek. Dit vergroot het werkplezier en draagt bij aan een daling van het ziekteverzuim. Je bent gemotiveerder en ervaart minder stress, hierdoor ben je minder vaak ziek.

✅ Een hybride werkplek is duurzamer

Ook duurzaamheid speelt een rol bij een hybride werkplek. Omdat we minder vaak het kantoor bezoeken blijft de auto vaker staan. Dat betekent ook dat jij ‘s ochtends en ‘s avonds niet in de file hoeft te staan. Allebei zijn ze dus erg gunstig voor de uitstoot van schadelijke gassen. Op een hybride werkplek wordt ook minder papier gebruikt. Doordat jij en je collega’s alles digitaal met elkaar delen hoef je namelijk een stuk minder te printen. Het werken in de Cloud is key. Een hybride werkplek draagt dus bij aan duurzaamheid!

Kastanjelaan 400 9377Planten op kantoor dragen ook bij aan duurzaamheid!

Zo creëer je jouw hybride werkplek!

Jij wilt toch ook van deze voordelen profiteren? Daarom lees je nu alles over hoe je jouw perfecte hybride werkplek creëert. Kenmerkend voor een hybride werkplek is flexibiliteit. Daarnaast worden grote traditionele kantoorruimtes veranderd naar ruime, open werkplekken. Hierdoor heb je meer transparantie en een toegankelijke sfeer en behoud je toch voldoende privacy. Ook worden er aparte werkzones gecreëerd om meetings in te houden, in stilte te werken, samen te werken en om te ontspannen. Deze manier van werken wordt New Work genoemd. Meer weten? Bekijk de New Work brochure.

Deel het kantoor op in werkzones

Bij SKEPP hebben alle bovenstaande werkzones een naam gekregen. Dit zijn: Conference, Concentrate, CoWork en Connect. Elke werkzone heeft een ander doel. De Conference werkzone is ideaal voor presentaties en vergaderingen. Werk zonder afleidingen met veel focus in de Concentrate werkzone. Deel je kennis en expertise en werk samen met collega’s in de CoWork zone. Als laatste moet er ook een plek zijn om samen te komen en te ontspannen. Hiervoor is de Connect werkzone uitermate geschikt.

Demmersweg 3 5224De Connect werkzone is ideaal om je collega's bij te praten of om gezellig koffie te drinken.

 

Doordat het kantoor wordt opgedeeld in zones creëer je een dynamische, inspirerende en energieke kantooromgeving voor je collega’s. Dit draagt ook bij aan het huiskamergevoel. Naast dat het voor een boost in motivatie en productiviteit zorgt, voelen je teamleden zich ook snel op hun gemak. Meer weten over de werkzones op kantoor? Download hieronder de New Work brochure!


Download de gratis brochure!

Maak gebruik van ergonomisch kantoormeubilair

Door een hybride werkplek is het werken op diverse plekken mogelijk. Maar wat neem je nou mee en waar naartoe? Zorg je voor je eigen toetsenbord en muis of neem je die van kantoor mee? Op kantoor is het hebben van flexibel meubilair een must. Ga voor een verstelbaar bureau en een ergonomische bureaustoel. Moet je ook kantoormeubilair aanschaffen voor op je thuiswerkplek? Wij vinden dat je zowel thuis als op kantoor van dezelfde gemakken moet zijn voorzien. Heb je geen ergonomische bureaustoel of goed bureau voor thuis? Vraag je werkgever dan of dit geregeld kan worden. Zo voorkom je lichamelijke klachten.

Ergonomische werkplekVoorkom lichamelijke klachten met ergonomisch en verstelbaar kantoormeubilair.

Investeer in- en optimaliseer technologie

Mede door het thuiswerken realiseren we ons dat we niet zonder technologie kunnen. Misschien wel het belangrijkste is een goede internetverbinding. Zorg daarnaast voor een veilige Cloud. Het werken in de Cloud biedt veel voordelen, waaronder het eenvoudig delen van documenten met je collega’s. Is dit voor elkaar? Houd je apparaten dan up-to-date, zo voorkom je onverwachte updates tijdens een belangrijke video-meeting. Ben je goed verstaanbaar? Zo niet dan kun je altijd kijken naar een headset. Met een goed toetsenbord en ergonomische muis voorkom je lichamelijke klachten. Klaar voor de volgende meeting?

VideocallAlle technologie op orde? Profiteer dan van de voordelen van hybride werken!

Klaar voor het hybride werken?

Noodgedwongen heb jij afgelopen jaar al gewerkt op een hybride werkplek. Naar verwachting zal het ook in de toekomst onderdeel zijn van het werken. Werken op een hybride werkplek zorgt namelijk voor meer werkplezier, productiviteit en een daling in het ziekteverzuim. Met werkzones creëer je een dynamische kantooromgeving waar jij en je collega’s zich thuisvoelen. Thuis aan het werk? Investeer dan in ergonomisch thuiswerkmeubilair. Ook profiteren van de voordelen van werkzones op kantoor? Neem contact op met onze experts of download de gratis brochure!


Download gratis New Work brochure

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure