Het kantoor als clubhuis

  • Door Zoë Koedam
  • maandag 22 maart 2021

Tegenwoordig werken de meesten vooral thuis vanwege corona. Het kantoor staat er daarom verlaten bij. Corona heeft de trend van het thuiswerken in een stroomversnelling gebracht. Maar hoe gaat een werkweek er na corona uitzien? Fulltime werken op kantoor is namelijk wel verleden tijd. Thuiswerken zal een norm blijven. Waarom? Veel bedrijven zien de voordelen van thuiswerken in. En zeg nou zelf; een paar dagen thuiswerken is zo slecht nog niet, toch? Kantoorruimtes blijven wel bestaan. Maar welke functie krijgt het kantoor? Lees snel verder en kom erachter!


Voordelen van werken op kantoor

Nooit meer naar kantoor. Voor veel bedrijven lijkt het een mogelijke oplossing. Minder reistijd, minder reiskosten en geen kantoorinrichting meer. Toch hangen er ook nadelen aan alleen maar thuiswerken. Het kantoor heeft namelijk een belangrijke functie. Welke functie? Een kantoorruimte dient als ontmoetingsplek. Potentiële klanten ontvang je graag op kantoor. Maar dat is niet alles. Werkplekken zijn vaak beter op kantoor. En contact met collega’s en creatieve brainstormsessies zijn erg belangrijk. Kortom, het kantoor vervult onder andere een sociale rol. Wat vind jij fijn aan werken op kantoor?

Blog clubhuis 1Zou jij nog 5 dagen op kantoor willen werken?

Waarom is thuiswerken goed?

Thuiswerken heeft verschillende voordelen. Geen reistijd en geen rumoerige kantoortuin meer. Maar dit zijn niet alle voordelen. Uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers productiever zijn. Zo geeft 92% van de medewerkers aan meer werk af te krijgen dan op kantoor. Ook is thuiswerken efficiënter. Waarom? Er wordt meer werk verricht in minder uren. Hoe dat kan? Doordat er weinig afleiding is, kunnen thuiswerkers gefocust en harder werken. Krijg jij thuis ook meer werk af?

Thuiswerkers zijn vaak productiever en werken efficiënter

Heb jij je weleens ziekgemeld? Ja, toch? Het blijkt dat thuiswerkers zich minder snel ziek melden. Waarom? Doordat je thuis bent, voel je je op je gemak. Hierdoor meld je je minder snel ziek, als je verkouden bent of lichte fysieke klachten hebt. Als laatste voordeel bespaart thuiswerken veel tijd. Geen reistijd en files meer. Hoe ideaal? Je rolt je bed uit en kan zo aan het werk. Zit je werkdag erop? Dan heb jij nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat doe jij graag in je vrije tijd na werk?

blog clubhuis 2Werk jij liever thuis of op kantoor?

Het kantoor als clubhuis

Een kantoorruimte diende voor corona vooral als werkplek. Na corona zal het kantoor fungeren als ontmoetingsplek, een plek voor ontspanning en als vergaderplek. Het is de plek waar je samenkomt voor overleg. Het werk dat thuis verricht kan worden, zal thuis blijven. Het kantoor focust nu op samenwerken en ontmoeten. Spreek face to face af met klanten op kantoor. Ook overleggen en lunchafspraken zullen op kantoor plaatsvinden.

Ondanks dat thuiswerken vele voordelen heeft missen we een ontmoetingsplaats en een sociaal hart. De verbinding met collega’s, klanten en ons bedrijf verwaterd. Op kantoor kunnen deze sociale contacten worden onderhouden. Kun je niet thuiswerken? Dan zijn er voldoende (flex)plekken op kantoor beschikbaar. Na corona zal het kantoor aan gaan voelen als een bezoek aan je eigen clubhuis. En die vrijdagmiddagborrel? Dat is een perfect moment om de banden tussen collega’s en de bedrijfssfeer te verbeteren. Hoe maak jij van jouw kantoor een clubhuis?

blog clubhuis 3Mis jij het sociale contact ook?

✅ Flexplekken; waar moet je beginnen?

Om het kantoor als clubhuis te realiseren, heb je flexplekken nodig. Waarom? Iedereen moet, zonder lichamelijke klachten, aan een bureau kunnen werken. Hoe creëer je een goede werkplek voor iedereen? Met een verstelbaar zit-sta bureau kan iemand van zowel 1,60 m als 1,90 m aan het bureau werken. Ook de bureaustoel is van groot belang. Elke medewerker moet de juiste zithouding kunnen aannemen. Ga daarom voor een verstelbaar bureau en een ergonomische bureaustoel.

Zorg voor de juiste werkplek met een zit-sta bureau en een ergonomische bureaustoel

✅ Creëer een gezonde en positieve werkplek

Een gezonde en positieve werkplek maakt jouw team gelukkiger en gezonder. Hoe zorg je voor de juiste werkplek? Kies voor gekleurd meubilair, zorg voor genoeg (dag)licht en goede ventilatie. Hiermee verbeter je het werkplezier van jouw team. Het kantoor als clubhuis moet bijdragen aan de ontspanning en sociale contacten van je werknemers. Planten, akoestische materialen en een warme aankleding van het kantoor zorgen voor het echte huiskamergevoel.

Gekleurd meubilair, (dag)licht en juiste ventilatie verbetert het werkplezier van medewerkers

De juiste inrichting van de kantoorruimte stimuleert brainstormsessies en prestaties. Nieuwe ideeën komen eerder tot stand, wanneer je als team bij elkaar in 1 ruimte zit. De fysieke werkomgeving is erg belangrijk om van elkaar te leren. Het kantoor als clubhuis inspireert het team en laat je gemakkelijk samenwerken. Uiteindelijk zorgt het clubhuis ervoor dat iedereen zich samen 1 voelt.

✅ Sociaal hart

Lekker ontspannen en bijpraten met collega’s? Dat kan in het sociale hart. Een sociaal hart versterkt het teamgevoel. Om samen te kunnen werken is een zithoek onmisbaar. Maar hoe creëer je een sociaal hart? Kies bijvoorbeeld voor een mooie BePureHome 3-zits bank of Fauteuil Floro. Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk meerdere opties via de button hieronder. Stijl het sociale hart af met een van onze afstijlpakketten.


Bekijk ons zitmeubilair

bog clubhuis 4Hoe richt jij jouw sociale hart in?

✅ Brainstormruimtes

Wil je even brainstormen? Dat gaat misschien wat lastig tussen al dat geklets. Zorg daarom voor een aparte vergaderplek binnen je kantoor. Maar creëer je een aparte ruimte? Verbouwen is een mogelijkheid. Maar wanneer je als kantoor gaat verhuizen, is het jammer van de investering. Wat is dan wel een goede oplossing? Plaats een Meetingbox! De Meetingbox is in meerdere maten verkrijgbaar. In de box heb jij geen last van omgevingsgeluiden. En door de prettige akoestiek en het ventilatiesysteem is dit de ideale vergader- of werkruimte. Heb jij al een plekje voor de Meetingbox?

Maak van jouw kantoor een clubhuis

Je weet inmiddels wat de belangrijkste punten zijn. Durf jij de stap te zetten? Richt met onze online tool Officeplanner jouw eigen kantoorruimte in als clubhuis. Heb je hulp nodig of wil je liever wat anders doen met je kostbare tijd? Dat kan! Neem contact met ons op. Onze kantoorexperts denken graag met je mee. Zo maak jij van jouw kantoor een clubhuis.


Maak van jouw kantoor een ontmoetingsplek

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure