Kantoorinrichting volgens de 4 C's: Conference

  • Door Zoë Koedam
  • maandag 19 april 2021

Thuiswerken; het is en blijft een groot onderdeel van ons dagelijkse leven. Door het coronavirus is de trend van thuiswerken in een stroomversnelling gegaan. Blijven we in de toekomst 5 dagen thuiswerken? Het antwoord is; nee. We zullen zowel afwisselend thuiswerken als werken op kantoor. Het kantoor krijgt hierdoor wel een andere functie. Waar het kantoor vroeger een typfabriek was, gaat het kantoor nu onder andere fungeren als ontmoetingsplek. Wil je weten hoe je van jouw kantoor een clubhuis maakt? Lees dan snel deze blog!


Richt je kantoor in volgens de 4 C’s

Voor corona werkten we 5 dagen per week op kantoor. Momenteel is dat beeld volledig omgedraaid. We werken nu meer dagen thuis dan op kantoor. Hoe gaat onze werkweek eruit zien na corona? De werkdagen worden een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. Hierdoor krijgt het kantoor een andere functie. Het kantoor gaat niet alleen dienen als clubhuis, maar ook als vergaderplek, concentratiezone of een plek om samen met je collega’s te ontspannen. Het optimaal inrichten van het kantoor is nu belangrijker dan ooit. Richt daarom jouw kantoor daarom logisch in met behulp van de 4 C’s.

4 C’s; wat houdt dat in?

De 4 C’s staan voor Connect, Conference, Cowork en Concentrate. Voor corona was er ook al sprake van de 4 C’s. Maar door de nieuwe functie worden de 4 C’s nog belangrijker. Jouw team komt voor verschillende redenen naar kantoor. Kom je naar werk om te vergaderen? Dan moet dat zonder vervelende omgevingsgeluiden kunnen. In de Connect zone wordt heel wat bijgekletst. Hierdoor ontstaat er soms wat rumoer. Een vergaderruimte of Concentrate zone naast de Connect zone is daarom niet erg handig, toch? In deze blog staat de Conference zone centraal. Wat gebeurt er in deze zone?

Databankweg 26 8724Hoe ziet jouw vergaderruimte er op dit moment uit?

Waarvoor gebruik je een Conference zone?

Kun jij al raden waarvoor deze zone bedoeld is? De naam zegt het eigenlijk al, hè? De Conference zone is bedoeld om te overleggen. Deze werkzone is de ideale plek op kantoor om te vergaderen, een presentatie te geven of voor teammeetings. Wanneer we weer vaker op kantoor mogen werken, zal het overleg ook naar kantoor verplaatsen. Wil je weten welke kantoormeubelen bij de Conference zone passen? Hieronder benoemen wij een aantal toffe opties.

Maak jouw vergaderruimte compleet met deze producten!

Vroeger moest je jouw kantoor verbouwen om een vergaderruimte te maken. Vaste muren zijn nu toch wel verleden tijd. Flexibiliteit in het kantoor is onmisbaar geworden. Maar hoe maak je nu een Conference zone? Uiteindelijk bepaal je zelf welk meubilair je kiest. Wel hebben wij een lijstje met producten die geschikt zijn voor de Conference zone. Wil je weten welke producten dat zijn? Lees dan snel onze tips hieronder. Hoe richt jij jouw Conference zone in?

Weena 750 4755 1 1Hoog tijd om jouw Conference zone in te richten!

✅ Meetingboxen

In de toekomst blijft een flexibele kantoorinrichting een must. De meetingboxen van SKEPP sluiten hier goed op aan. Waarom? De vergaderbox is een modulaire en flexibele oplossing voor jouw kantoor. Verbouwingen zijn daarom niet meer nodig. Ga je verhuizen naar een andere kantoorruimte? Dan neem je jouw meetingbox gemakkelijk mee. Je investeert dus maar 1 keer in een goede vergaderplek.

De vergaderboxen van SKEPP zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo is er altijd een meetingbox die geschikt is voor jouw kantoor. De vergaderbox is niet alleen geluidsdicht, maar beschikt ook over een ventilatiesysteem en verlichting. Je kunt zelf jouw meetingbox samenstellen. Kies je voor meer dichte panelen of ga je toch liever voor glazen panelen. Jij bepaalt de uitstraling van de meetingbox!

De meetingbox van SKEPP is perfect voor een flexibele kantoorinrichting

Heb je vaak een formele vergadering? Dan geven wij jou de tip om voor dichte panelen te gaan. Dat zorgt direct voor meer privacy, waardoor de ruimte vertrouwder aanvoelt. Mensen zullen eerder gevoelige of belangrijke informatie delen zonder dat ze zich bekeken voelen. Kies voor glazen panelen voor een informele vergadering of creatieve brainstormsessies. Hierdoor hangt er een open sfeer en ben je creatiever. Wil je de meetingbox voor zowel informele als formele vergaderingen gebruiken? Ga dan voor een combinatie van dichte en glazen panelen. Zo is er voor ieder wat wils. Ideaal, toch?

L Box White white solidZie jij jezelf al vergaderen in de meetingbox?

✅ Vergadertafels

Waar let je op bij het uitzoeken van een geschikte vergadertafel? Allereerst kijk je naar de beschikbare ruimte in de Conference zone. Op basis van de hoeveelheid vrije ruimte kun je bepalen hoe groot de vergadertafel mag zijn. Houdt ook rekening met je team. Zij moeten genoeg bewegingsruimte en voldoende beenruimte hebben. Daarna kijk je naar het aantal aanwezige personen. Met hoeveel personen houd je meestal een vergadering? Op basis hiervan kun je bekijken hoe groot de vergadertafel moet zijn.

Nu een aantal praktische punten. Een vergadertafel die te hoog of te laag is ingesteld, zorgt voor een ongemakkelijk gevoel. Hoe hoog moet een vergadertafel ongeveer zijn? Zorg dat de vergadertafel tussen de 76 cm en 79 cm hoog is. Ook de vorm van de vergadertafel is belangrijker dan je denkt. Wil je een gelijkwaardig gevoel creëren? Kies dan voor een ronde of ovale vergadertafel. Zo kan je iedereen aankijken én blijft iedereen betrokken. Ga je toch liever voor een hiërarchische opstelling? Dan is een rechthoekige of vierkante vergadertafel de beste match voor jou. Welke vorm vergadertafel kies jij?

Claude Debussylaan 7 29 1 van 1 11Vind jij een vierkante of ronde vergadertafel fijner?

✅ Vergaderstoelen

Vergaderingen zijn soms erg langdurig. Langdurig comfortabel zitten is hierdoor erg belangrijk. Welk zitmeubilair heb je nodig in een vergaderruimte? Eigenlijk is dat heel simpel, namelijk: een comfortabele vergaderstoel. Zoek jij een vergaderstoel met een stoer karakter en industriële looks? Zoek niet verder! Vergaderstoel Rena is jouw partner in crime! Ben je benieuwd naar onze andere stoelen?


Bekijk nu ons aanbod aan stoelen

 

Bij de zoektocht naar vergaderstoelen voor in de Conference zone moet je rekening houden met 2 belangrijke factoren. Voorkom dat een vergaderstoel lichamelijke klachten veroorzaakt. En zorg dat het zitmeubilair de juiste sfeer uitstraalt. Heb je een formele vergadering? Gebruik dan zwarte, grijze of bruine tinten. Toch liever een informele setting? Kies dan voor blauwe, oranje of pastel kleuren. Voor welke kleur zitmeubilair ga jij?

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 19Welke kleuren ga jij gebruiken binnen de Conference zone?

Richt nu jouw conference zone in!

Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Goed zo! Met onze tips maak jij gemakkelijk een Conference zone binnen jouw kantoor. Bekijk in onze webshop de verschillende opties vergadermeubilair voor jouw kantoor. Vind je het inrichten toch nog wat lastig? Of weet je niet welk kantoormeubilair je moet kiezen? Twijfel niet langer! Neem contact met ons op. Onze kantoorexperts staan voor jou klaar! Benieuwd hoe je de andere werkzones binnen kantoor inricht? Download de gratis New Work brochure en laat je inspireren!


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure