Kantoorinrichting

9 niet te missen tips voor een flexibele kantoorinrichting

Een flexibele kantoorinrichting houdt rekening met de wensen en behoeften van de gebruiker. Maar hoe richt jij jouw kantoor zelf flexibel in? Lees dan dit blog!

9 niet te missen tips voor een flexibele kantoorinrichting

Een passende kantoorinrichting, dat kan soms best een issue zijn. Waar werkzaamheden op kantoor steeds flexibeler uitvoerbaar zijn (denk aan flexwerken, werken uit de Cloud, meetings via Skype en nog meer) is het belangrijk dat jouw kantoorpand meebeweegt met jouw wensen en voorkeuren. In dit blog laten we zien hoe jij jouw kantoorruimte kunt voorzien van een flexibele kantoorinrichting aan de hand van 9 handige weetjes en leuke praktijkvoorbeelden.

10 niet investeren huur financial lease

Hoe kun jij zorgen voor een flexibele kantoorinrichting in jouw kantoorruimte?

✅ 1: Denk aan de toekomst bij het inrichten van jouw kantoorpand

Ben je net druk bezig met het upgraden van jouw kantoorruimte naar de meest hippe standaard? Goed bezig, maar het kan nóg handiger zijn om al vast een paar stappen vooruit te denken! Flexibiliteit is hierbij heel belangrijk. Ten eerste kan jouw bedrijf natuurlijk veranderen. Groter, kleiner, een andere samenstelling binnen de teams: alles is mogelijk. Een kantoorinrichting die daar gemakkelijk op aan te passen is werkt dan zeker in jouw voordeel. 

Ten tweede is niets zo veranderlijk als technologie. Waar we pasgeleden de floppy-discs nog in de kast hadden liggen, zijn we nu de usb-stick alweer voorbij. Kies dus een kantoorinrichting die ook op dat gebied gericht is op de toekomst en flexibel kan veranderen. Een goed voorbeeld van zo'n flexibele kantoorinrichting die gericht is op de toekomst, is die van het kantoorgebouw aan De Limiet 13-15 in Vianen. Doe inspiratie op door de volgende video eens te bekijken!

Het prachtige kantoorpand aan de Limiet 13-15 in Vianen. 

✅ 2: Zorg dat jouw flexibele kantoorinrichting niet gaat nagalmen

Een grote kantoorruimte op maat kan gaan nagalmen als het niet helemaal op de juiste manier worden ingericht. Dat kan je voorkomen door akoestische panelen te plaatsen die ook weer aansluiten bij de rest van jouw kantoorinrichting op het gebied van kleur en stijl. Ook wandmeubelen in de vorm van kasten of wandtafels kunnen ook wonderen doen. Kortom: een probleem met geluid kan gemakkelijk een stijlvolle oplossing hebben. Laat je op dat gebied inspireren door de overige tips in dit blog!

✅ 3: Laat de kleurstelling van jouw kantoorruimte aansluiten op de functie van de kantoorunit

Kantoorgebouwen zijn al lang niet meer grijs, wit en eentonig. Kleuren die op dit moment hip zijn om te verwerken in jouw kantoorruimte zijn zandtinten en andere natuurlijk ogende kleuren. Voor een accentkleur kan het niet gek genoeg zijn, zo is het ontzettend leuk om bijvoorbeeld de kleur van jouw logo te verwerken in het kantoor design. Iedere kleur heeft een effect op bijvoorbeeld productiviteit, creativiteit of motivatie.

Weet je niet zo goed welke elementen een kleurtje kunnen gebruiken? Denk eens aan de cocon! Geen flexibele kantoorinrichting is compleet zonder de cocon. Met vier varianten is de cocon overal perfect in te zetten. Van uitgebreide vergadering tot snelle babbel en van samenwerken met wat privacy tot belangrijk telefoongesprek, de cocon past zich naadloos aan. Hoe leuk zou het zijn om juist de cocons een kleurtje te geven!

Flexibele kantoorinrichting kantoorruimteEen cocon om rustig een telefoontje te plegen, te vergaderen of om je even terug te trekken.

✅ 4: Kantoorplanten en kantoorverlichting

Sfeervolle kantoorplanten en -verlichting zijn onmisbaar in hedendaagse kantoorgebouwen en verbazen je met hun invloed. Beide hebben een positieve invloed op jouw werknemers en hun gezondheid. Mis ze dan ook niet!

Het is ontzettend leuk om van jouw kantoor een jungle in de urban jungle te maken. De kans is groot dat jouw kantoorgebouw midden in de urban jungle staat tussen allerlei andere gebouwen. Daar is dus niet veel groen te bekennen. Zorg dan voor een beetje jungle in jouw kantoorinrichting met een paar mooie planten.

Naast planten kan verlichting veel goeds doen in jouw kantoorruimte. Kies voor zachte verlichting om een sfeervol kantoorpand te creëren en je werknemers een ontspannende omgeving te bieden.

✅ 5: Match de inrichting van de kantoorruimte met wat jij nodig hebt

Vraag jezelf af wat je precies aan flexibiliteit nodig hebt om jouw kantoorunit te laten shinen. Er zijn zoveel verschillende opties dat er altijd wel een perfect passend plan voor jou tussen zit. Als je bijvoorbeeld naar ons kantoorpand aan de Innsbruckweg 150-172 in Rotterdam (Airport) kijkt, zie je dat er volop grote kantoorruimte zijn die gemakkelijk naar jouw wensen in te richten zijn.

De ruimtes en kamers zijn erg ruim, waardoor je speels om kan gaan met het creëren van jouw perfecte en flexibele kantoorinrichting. Tevens geven de betonnen vloeren, metalen pilaren en het openliggende plafond een perfecte basis voor een industriële kantoorinrichting.

Kantoorinrichting Innsbruckweg 150 172Veel kantoorruimten zijn geschikt voor een flexibele kantoorinrichting, zo ook de ruimte in dit kantoorpand die een perfecte industriële basis heeft.

✅ 6: Vergeet geen slimme apparaten in jouw kantoorgebouw te integreren

Een slim kantoorpand gaat verder dan alleen een slimme en flexibele kantoorinrichting. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over slim geschakelde stopcontacten, usb-poorten en flexibele verlichting? Deze dingen kunnen een kantoor net dat beetje extra geven om het geheel helemaal perfect te maken. Voor bijvoorbeeld de eenpersoons cocon kan het ideaal zijn om twee telefoonladers te integreren: een voor Android en een voor iOS.

✅ 7: De inrichting van jouw kantoorruimte flexibel maken met kantoormeubelen

Na het flexibel inrichten van kantoorruimtes is het een idee om het jouw werknemers wat makkelijker te maken met verplaatsbare kantoormeubelen. Denk hierbij aan zit- en stabureaus, statafels om aan te bellen in een cocon of andere kantoorunit en natuurlijk ergonomische bureaustoelen.

Met deze kantoormeubelen kan iedereen zijn eigen werkplek creëren, is er altijd gemakkelijk een stoel of kruk bij de schuiven en hoeft er zelden gezocht te worden naar een geschikte ruimte. Iedere ruimte kan namelijk geschikt zijn met zo’n flexibele inrichting! Als niet alle beschikbare werkplekken in gebruik zijn is er direct gemakkelijk ruimte te creëren voor een toffe ruimtelijke look in jouw kantoorunit.

Wibautstraat 131 Amsterdam 14Een afwisseling in zittend en staand werken bevordert de productiviteit en de flexibiliteit.

✅ 8: Werken is niet alles, biedt ook ruimte aan voor ontspanning in jouw flexibele kantoorinrichting

De titel zegt het eigenlijk al: ook ontspanning is heel belangrijk op de werkvloer. Zorg voor een paar elementen om even weg te zijn van de alledaagse werkzaamheden. Hierbij moet je denken aan een loungeruimte om met een goede kop koffie informele gesprekken te voeren, een fitnessruimte of een gamekamer.

Een tof voorbeeld van zo’n soort kantoorpand vind je in Vianen (zoals eerder genoemd), waar wij efficiëntie, flexibiliteit en ontspanning hebben samengebracht tot een hippe en moderne werkomgeving. Deze flexibele kantoorinrichting is nu zelfs in 3D en VR te bewonderen! Kijk er rustig naar en doe kantoorinrichting inspiratie op.

✅ 9: Voeg persoonlijkheid toe aan jouw kantoorinrichting en geef de flexibiliteit een boost

Zowel de CITY als de URBAN stijl hebben hun eigen specifieke kenmerken wat betreft de kantoorinrichting. Waar CITY gekenmerkt wordt door warme kleuren, heeft URBAN juist lichte kleuren als kenmerk. Welke keuze je ook maakt met behulp van onze Officeplanner, beide concepten zijn perfect af te stylen met een persoonlijke twist als je het ons vraagt. Maak het huiselijk door persoonlijke items en planten toe te voegen in de afzonderlijke kantoorkamers en werkplekken.

Wat betreft persoonlijke items en het houden van een lijn in het interieur is het misschien een goed idee om zelf fotolijstjes of andere attributen te regelen en de inhoud vrij te laten voor jouw personeel. Ook suède of dierenhuiden kunnen jouw kantoorinrichting boosten. De persoonlijke touch gaat zeker gewaardeerd worden.

kantoorinrichtingDe URBAN flexibele kantoorinrichting biedt ook plekken voor ontspanning en informele overleggen.

Voorzie nu ook jouw kantoor van een flexibele kantoorinrichting!

Vind je het lastig om keuzes te maken voor de inrichting van jouw kantoorpand? Onze Officeplanner maakt keuzes gemakkelijk en het samenstellen van jouw kantoorunit peanuts! Jouw behoeftes en wensen worden dan vertaald in een passende flexibele kantoorinrichting met een stijlvol kantoordesign.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Lees ook: Dit worden de 7 kantoortrends in 2018

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

5 tips voor een industriële kantoorinrichting

5 tips voor een industriële kantoorinrichting

Dé trend is ook dit jaar niet weg te denken: een industriële kantoorinrichting. In dit blog krijg jij tips zodat je zelf jouw kantoor kunt inrichten en voorzien van dit kantoordesign!

Lees meer
Speciaal voor jou: toffe kantoorinrichtingen in Rotterdam

Speciaal voor jou: toffe kantoorinrichtingen in Rotterdam

Wauw, bekijk deze inspirerende inrichtingen van kantoorruimten in Rotterdam eens! Van eyecatchers tot een bijzonder kantoordesign en veel meer. Laat je verrassen..

Lees meer
Hoe maak ik mijn ergonomische kantoorinrichting hip?

Hoe maak ik mijn ergonomische kantoorinrichting hip?

Een gezonde werkomgeving en ergonomie is de laatste tijd steeds meer een prioriteit voor veel bedrijven. In dit blog krijg jij tips over het ergonomisch inrichten van de kantoorruimte.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies