Kantoorinrichting

5 tips voor een industriële kantoorinrichting

Dé trend is ook dit jaar niet weg te denken: een industriële kantoorinrichting. In dit blog krijg jij tips zodat je zelf jouw kantoor kunt inrichten en voorzien van dit kantoordesign!

5 tips voor een industriële kantoorinrichting

In de bekende woonwarenhuizen is de industriële kantoorinrichting al niet meer weg te denken. Betonlook, stalen buizen en items die rechtstreeks uit een oude fabriek lijken te komen, het is er allemaal te vinden, voor in huis welteverstaan. Gelukkig voor ons en voor jullie waait deze woontrend over naar kantoorpanden, dus kunnen we nu ook genieten van een industrieel kantoordesign. Het is dus hoog tijd voor 5 tips zodat jij jouw kantoorruimte kan inrichten volgens deze stoere trend!

09 urban scandinavian of industrial kies

Speciaal voor jou: interieurinspiratie voor een industriële kantoorinrichting!

#1: Doe inspiratie op in oude fabriekshallen om jouw kantoorruimte te stylen

Een industriële kantoorinrichting is gebaseerd op de fabriekshallen uit de negentiende en twintigste eeuw. Doe je voordeel met wat bij jou in de buurt te vinden is en doe daar inspiratie op! Van textielfabrieken tot kolenmijnen, overal zijn wel voorbeelden te vinden die ontzettend inspirerend zijn voor jouw kantoorruimte. Niet alleen ziet zo'n industriële inrichting in jouw kantoorkamer er heel gaaf uit, ook geef je op deze manier inhoud aan je interieur. 

Met een kantoordesign waarbij jij je hebt laten inspireren door een lokale oude industrie maak je vrienden. Bij SKEPP zijn er verschillende opties om jouw kantoorruimte industrieel in te richten. Wil je nog meer tijd besparen wat betreft de styling? Regel dan je kantoorinrichting met Officeplanner! Dit is ook wat Holland Startup deed en de ervaring die zij hadden met Officeplanner is te horen in het filmpje hieronder. 

#2: Werk de muren en vloeren van jouw kantoorgebouw niet af

Wees niet bang om delen van de muren of vloer onbewerkt te laten. Kale of onafgewerkte muren vormen een mooie basis voor een complete industriële kantoorinrichting, maar deze muren zijn ook goed te combineren met bijvoorbeeld een Scandinavische kantoorinrichting.

Een bakstenen muur of een muur met hier en daar zichtbare leidingen is goed te combineren met metalen accessoires of leren kantoormeubelen. Een gietvloer met betonlook is strak en robuust, zodat deze ook een goede basis voor de rest van jouw inrichting is. Ook is zo'n gietvloer  perfect te combineren met verschillende accessoires, zoals je kan lezen bij tip vier en vijf.

#3: Maak gebruik van neutrale kleuren in jouw kantoorruimte

Een industriële inrichting wordt gekenmerkt door het gebruik van neutrale kleuren, zoals zwart, wit en grijs. Deze drie tinten matchen niet alleen goed met robuuste materialen, ook kan jij heel eenvoudig een accentkleur gebruiken zonder dat het een mismatch wordt.

Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde kleur stoelen, wat groen in de vorm van kantoorplanten of een kleurrijke wanddecoratie. Neutrale kleuren zijn ook gemakkelijk te combineren met hout, wat als materiaal ook prima gebruikt kan worden in een industriële kantoorinrichting. Met deze tip creëer jij een echte eyecatcher in jouw kantoorgebouw!

Industrieel kantoor designNeutrale kleuren, metaal en een stoere beton-look als basis voor jouw industriële kantoorinrichting.

#4: Gebruik metaal voor accessoires in jouw industriële kantoorinrichting

Metaal is een onmisbaar materiaal in een industriële kantoorinrichting. Wij vinden dat het zich perfect leent voor accessoires en kantoormeubelen die passen bij jouw onafgewerkte muren. Fabriekslampen hebben een robuuste en onverwoestbare uitstraling door het gebruik van metaal. Daarnaast was het vroeger natuurlijk de bedoeling dat ze behoorlijk lang mee gingen. Ook metalen kasten en tafels doen het altijd goed in een industriële kantoorinrichting. Welke soort metaal maakt eigenlijk niets uit. Bijna iedere soort is te combineren met onafgewerkte muren en neutrale kleuren, zoals hierboven beschreven is.

#5: Zoek leren meubelen om het kantoorpand perfect af te stylen

Hier is eigenlijk maar één woord van toepassing: Chesterfield. Iedereen kent deze banken of fauteuils. Meestal is een Chesterfield gemaakt van leer en het kenmerkende patroon met knopen ontbreekt nooit. Ook andere leren kantoormeubelen dan deze klassieker kunnen natuurlijk een goede match met jouw kantoorunit worden. Mocht je het idee hebben dat het allemaal wel erg koud en kil wordt met al die industriële invloeden, denk dan eens aan combinaties met andere stijlen. Een dierenhuid past bijvoorbeeld heel goed bij een industriële kantoorinrichting en maakt het geheel iets warmer.

kantoormeubelen voor een industriële kantoorinrichtingLeren meubelen maken het industriële kantoor design van jouw kantoor helemaal af.

Ga snel aan de slag met jouw eigen industriële kantoorinrichting!

Nu je dit blog hebt gelezen kun je aan de hand van deze tips zelf aan de slag. Ga jij toch liever voor een ander kantoor design, zoals een moderne kantoorinrichting? Ook daar helpen wij jou graag mee. Wil jij jouw kantoor laten inrichten om jezelf de keuzestress te besparen? Bekijk dan vooral eens onze Officeplanner, waarmee jij gemakkelijk jouw kantoorruimte voorziet van Scandinavisch design of misschien wel industriële kantoorinrichting.

11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

SKEPP blikt terug.. op de kantoortrends van 2017

SKEPP blikt terug.. op de kantoortrends van 2017

Eind 2016 voorspelden wij vijf kantoortrends voor 2017. Nu is hier het moment om daar op terug te blikken en te beoordelen: zijn de trends daadwerkelijk uitgekomen?

Lees meer
Dé elementen voor een moderne kantoorinrichting

Dé elementen voor een moderne kantoorinrichting

In dit blog leggen wij uit hoe jij jouw kantoordesign kunt transformeren naar een hippe en moderne kantoorinrichting. Met deze tips en ideeën krijg jij dat binnen no-time voor elkaar!

Lees meer
Welk type kleed of tapijt past bij jouw kantoorinrichting?

Welk type kleed of tapijt past bij jouw kantoorinrichting?

Bij de inrichting van jouw kantoorruimte moet een kleed of tapijt natuurlijk niet te ontbreken en er zijn voldoende opties die perfect bij jouw kantoordesign passen! Welke dit zijn? Lees dit blog voor voldoende inspiratie!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies