Kantoorinrichting

Hoe maak ik mijn ergonomische kantoorinrichting hip?

Een gezonde werkomgeving en ergonomie is de laatste tijd steeds meer een prioriteit voor veel bedrijven. In dit blog krijg jij tips over het ergonomisch inrichten van de kantoorruimte.

Hoe maak ik mijn ergonomische kantoorinrichting hip?

Voor jouw werknemers is niets belangrijker dan een gezonde werkplek. Een ergonomische kantoorinrichting kan daarbij absoluut niet ontbreken. In dit blog lees je alles over het belang van een ergonomische werkplek, welk kantoormeubilair geschikt is en op welke manier jij jouw kantoor ergonomisch in kan richten op een hippe manier. Dit blog beantwoordt jouw vragen over een ergonomisch ingerichte kantoorruimte.

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Wat is het belang van een ergonomische werkplek?

Heb jij soms na een dag hard werken last van klachten aan je rug, nek of schouders? Dan is het een goed idee om te investeren in een ergonomische kantoorinrichting voor jouw kantoorruimte. Jouw werknemers zullen je dankbaar zijn, maar jouw lichaam zal ook een stuk minder vermoeid zijn na een lange werkdag.

Een ergonomische kantoorruimte bevordert een goede houding van jou en jouw werknemers om vermoeidheid en pijnklachten tegen te gaan. Op deze manier zullen jouw werknemers tevredener zijn over hun werkplek, maar ook de sfeer op kantoor zal een stuk beter zijn met al deze blije mensen!

Gezonde werkomgeving met ergonomische kantoorinrichtingEen ergonomisch kantoor bevordert de gezondheid van de werknemers.

Welke simpele artikelen kan ik gebruiken voor mijn ergonomische kantoorinrichting?

Een juiste werkhouding is ontzettend belangrijk. Het lijkt misschien lastig om geschikte kantoormeubelen te vinden voor jouw ergonomische kantoorinrichting, maar niets is minder waar! Als je hebt besloten op zoek te gaan naar meubelen voor een ergonomische werkplek, begin dan met kleine verbeteringen. Denk aan verhogingen om alle beeldschermen op ooghoogte te krijgen en voetensteunen om een juiste houding aan te nemen.

Vaak wisselen van houding en af en toe een rondje lopen door het kantoorpand doet ook al wonderen, dus richt jouw kantoorunit flexibel in. Een ergonomische kantoorinrichting hoeft dus helemaal niet ingewikkeld en prijzig te zijn, simpele investeringen kunnen al veel betekenen.

Ergonomische kantoorinrichting: "Goed voor de gezondheid, dus ook goed voor de productiviteit en creativiteit!"

Welke meubelen kan ik gebruiken om mijn kantoorruimte ergonomisch in te richten?

Wil je het direct groter aanpakken door nieuwe kantoormeubelen aan te schaffen? Kijk dan eens hoe je op een slimme manier bureaus en bureaustoelen kan aanpassen aan jouw nieuwe ergonomische standaard in de kantoorinrichting! Ergonomische bureaus zijn vaak in hoogte verstelbaar en hebben een bepaalde vorm om te zorgen dat jij snel de juiste houding aanneemt. Ergonomische bureaustoelen zorgen dat jij comfortabel zit en geen verkeerde houding aanneemt.

Zoals wij eerder al benoemden is voldoende beweging en flexibiliteit ook belangrijk. Als je hier nog geen mogelijkheden voor hebt is het een idee om verschillende kleinere kantoorkamers in te richten om werknemers mobiel te houden. Goed voor de gezondheid, dus ook goed voor de productiviteit en creativiteit!

Sfeervolle ergonomische kantoorinrichtingEen ergonomisch kantoor hoeft natuurlijk niet saai te zijn!

Hoe maak ik mijn kantoorpand ergonomisch en hip?

Ergonomische kantoormeubelen zijn helemaal niet lastig te integreren in jouw huidige kantoorpand. Heb je bijvoorbeeld al verschillende kantoorruimtes ingericht om flexibel te werken? Dat scheelt heel veel in het ergonomisch inrichten van jouw kantoorpand. Werkplekken waar werknemers afwisselend staan en zitten zijn namelijk bevorderend voor het lichaam. Op deze manier is een ergonomische kantoorinrichting hip én gezond!

Natuurlijk worden ergonomische kantoormeubelen net als reguliere meubelen gestyled op basis van hedendaagse trends in kantoordesign. Denk hierbij aan veel keuze in materiaal en model, maar ook de keuze in kleur is vaak net zo groot als bij reguliere kantoormeubelen. 

Kortom: wat weet ik nu over een ergonomische kantoorinrichting?

In dit blog hebben we jou tips en tricks gegeven over een ergonomische kantoorinrichting. Je weet nu dat zo'n inrichting een positief effect heeft op jouw werknemers en op jezelf. Met een ergonomische inrichting in jouw kantoorpand is het net wat prettiger werken. Ook weet je nu dat het niet lastig en ingewikkeld hoeft te zijn om jouw kantoorruimte ergonomisch in te richten. Je kan het zo duur en ingewikkeld maken als je zelf wil. Tot slot kan je zelfs jouw eigen stijl en design aanhouden door de ruime keuze aan ergonomische kantoormeubelen. 

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Lees ook het blog: Dit worden de 7 kantoortrends in 2018

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Welk type kleed of tapijt past bij jouw kantoorinrichting?

Welk type kleed of tapijt past bij jouw kantoorinrichting?

Bij de inrichting van jouw kantoorruimte moet een kleed of tapijt natuurlijk niet te ontbreken en er zijn voldoende opties die perfect bij jouw kantoordesign passen! Welke dit zijn? Lees dit blog voor voldoende inspiratie!

Lees meer
5 tips voor een industriële kantoorinrichting

5 tips voor een industriële kantoorinrichting

Dé trend is ook dit jaar niet weg te denken: een industriële kantoorinrichting. In dit blog krijg jij tips zodat je zelf jouw kantoor kunt inrichten en voorzien van dit kantoordesign!

Lees meer
Voorzie jouw ontvangstruimte van een stijlvolle kantoorinrichting met deze tips!

Voorzie jouw ontvangstruimte van een stijlvolle kantoorinrichting met deze tips!

Voor een eerste goede indruk bij toekomstige medewerkers of zakenrelaties, is de ontvangst- of wachtruimte in jouw kantoorpand erg belangrijk. Voorzie daarom van een toffe kantoorinrichting!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies