Je wilt nieuw kantoormeubilair aanschaffen. Je hebt een bepaald budget én eisen wat betreft de kwaliteit van de meubelen. Maar hoe zit het met de verhouding tussen deze twee? Hangt aan kwalitatief kantoormeubilair ook gelijk een hoog prijskaartje? Benieuwd naar de verhouding tussen budget en kwaliteit? Lees dan snel verder.
Veelgemaakte fouten bij het aanschaffen van kantoormeubelen
Kantoormeubilair aanschaffen is niet zo simpel als het lijkt. Het is dan ook niet gek dat er vaak fouten worden gemaakt voor en tijdens de aankoop van kantoormeubelen. We hebben daarom de veelgemaakte fouten bij de aanschaf van kantoormeubilair voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de veelgemaakte fouten bij het inrichten van een kantoorruimte:
-
Kiezen voor de goedkoopste optie: in dat geval kan goedkoop duurkoop zijn en moet je na 2 jaar opnieuw kantoormeubelen aanschaffen.
-
Voor iedereen hetzelfde kantoormeubilair aanschaffen: iedereen is anders en heeft andere behoeftes. Neem de wensen van je werknemers mee in de keuze voor kantoormeubilair.
-
Kantoormeubilair aanschaffen met opties die je niet nodig hebt: welke mogelijkheden moet het kantoormeubilair voor jou hebben? Onthoud: hoe meer opties, hoe duurder het kantoormeubilair.
-
Niet nadenken over het materiaal van kantoormeubilair: bijvoorbeeld in verband met schoonmaken en verzorging van het kantoormeubilair.
-
Alleen op het uiterlijk kantoormeubilair aanschaffen: een bureau, fauteuil of bureaustoel kan er leuk uitzien, maar zit het ook echt goed? Verdiep je daarom goed in het materiaal van het kantoormeubilair.
-
Niet rekening houden met de toekomst: past het kantoormeubilair in de toekomst nog steeds bij je bedrijf? Kun je opschalen wanneer het bedrijf groeit of als de bezetting minder is? Is het meubilair geschikt voor technologische ontwikkelingen? Allemaal aspecten om rekening mee te houden.
-
Kiezen voor een leverancier zonder service: heb je vragen of klachten over je aankoop? Dan is het fijn als je na de aanschaf bij de leverancier terecht kunt.
-
Geen rekening houden met de ruimte: gebruik de plattegrond van de ruimte wanneer je kantoormeubilair aanschaft. Zo weet je zeker dat het in verhouding is met de ruimte.
-
De bijkomende kosten niet incalculeren: houd tijdens het opstellen van het budget rekening met bijkomende kosten zoals bezorgkosten en montagekosten.
Wist je dat MKB-bedrijven per jaar gemiddeld €120.000 uitgeven aan kantoormeubilair en kantoorbenodigdheden?
Tips voor de aanschaf van kantoormeubilair
Een goede kantoorinrichting is van essentieel belang. Werknemers presteren beter wanneer de werkplek optimaal is ingericht. Ook met een laag budget kun je een kantoorinrichting optimaliseren. Bespaar door een slimme aanpak veel kosten bij de aanschaf van kantoormeubilair. Hieronder hebben we 6 tips opgesteld die jou helpen om kosten te besparen!
1 | Kies voor kwaliteit en meubilair met mogelijkheden
Stel jezelf deze vraag: ben je bereid om het kantoormeubilair na 2 jaar weer te vervangen of wil je er jaren mee vooruit kunnen? Is het kantoormeubilair na korte tijd alweer aan vernieuwing toe, dan is goedkoop uiteindelijk duurkoop. Kijk daarom goed naar de verwachte levensduur van de meubels. Een goedkoper meubel heeft vaak een kortere levensduur. In dat geval is een duurder meubel een betere investering op de lange termijn.
Ben je bereid om het kantoormeubilair na 2 jaar weer te vervangen of wil je er jaren mee vooruit kunnen?
Kijk tijdens het aanschaffen van kantoormeubilair ook naar de mogelijkheden die de meubelen bieden. Kunnen werknemers bijvoorbeeld makkelijk afwisselen tussen staand en zittend werken? Niet alleen comfort, maar ook technologie speelt een grote rol. Denk hierbij aan meerdere beeldschermen, videobellen in een vergaderruimte en het wegwerken van kabels.
2 | Ga voor kantoormeubilair op maat
Een hoog of laag budget? Ga in beide gevallen voor kantoormeubelen op maat. Iedereen is anders en heeft een andere werkplek nodig. Neem je werknemers mee in de keuze voor kantoormeubilair. Zo weet je zeker dat het nieuwe kantoormeubilair aansluit bij de behoeftes van je werknemers. Dit scheelt kosten op de lange termijn. Bepaal vooraf welke keuzes je de werknemers wilt geven en blijf hierin realistisch. Houdt hierin rekening met de arbo-eisen voor kantoormeubilair.
Zoveel mensen, zoveel wensen. Betrek je werknemers daarom bij het aanschaffen van kantoormeubilair.
3 | Bespaar geld met combideals
Door zowel een bureau als een bureaustoel aan te schaffen, kun je vaak veel geld besparen. Op deze manier lever je niet in op de kwaliteit, maar blijft je wel binnen het budget. In de Officeplanner Webshop vind je een tweetal combi deals. Zo schaf je met de combi deal een bureau en bureaustoel aan en dat in één.
4 | Hoger budget = meer opties
Je kunt de inrichting van een kantoorruimte zo duur maken als je wilt, bijvoorbeeld door extra opties toe te voegen. Het formaat van kantoormeubilair kan ook een rol spelen in de prijs. Een bureaublad van 2 meter breed is natuurlijk duurder dan een bureaublad van 1,5 meter breed. Bedenk daarom goed hoeveel werkruimte je nodig hebt.
Met huurkoop spreid je de kosten en ben jij uiteindelijk eigenaar van het kantoormeubilair.
Kies je voor extra opties of is alleen de basis voldoende? In de uiteindelijke prijs is terug te zien welke keuze je maakt. Een goed voorbeeld hiervoor is een bureau: Een eenvoudig bureau met vier poten is vaak de meest goedkope optie. Heb je alleen een bureau nodig welke je eenmalig instelt op de juiste hoogte? Dan is dit een goede keuze!
Wil je graag de mogelijkheid voor staand werken? Kies dan voor een zit-stabureau. Hierin heb je twee keuzes: handmatig of elektrisch. Een handmatig zit-sta bureau heeft een slinger, een elektrisch zit-sta bureau verstel je met één druk op de knop. Heb je een hoog budget en wil je veel comfort? Kies dan voor een elektrisch zit-sta bureau. Conclusie: het ene bureau is niet per definitie beter dan het andere, maar biedt extra mogelijkheden en comfort. Ben jij er al uit waar jouw voorkeur naar uitgaat?
5 | Huur of huurkoop je kantoormeubilair
Heb je het juiste kantoormeubilair gevonden maar is het net boven het budget? Kies dan voor huur of huurkoop. Het voordeel van kantoormeubelen huren is dat je eenvoudig kunt opschalen en upgraden, zonder gelijk veel kosten te moeten maken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je bedrijf in de toekomst gaat groeien, maar ook wanneer je het kantoormeubilair na een tijdje wilt upgraden. Het nadeel van huur, is dat het meubilair niet van jou wordt. Wil je niet in één keer veel kosten maken, maar wel eigenaar worden van het kantoormeubilair? Kies dan voor huurkoop. Je betaalt de meubelen maandelijks af, en aan het einde van de termijn ben jij de eigenaar.
We zijn snel geneigd om kantoormeubilair te kopen op basis van uiterlijk, terwijl functionaliteit eigenlijk veel belangrijker is.
6 | Houdt rekening met de ruimte
We zijn snel geneigd om kantoormeubilair te kopen op basis van uiterlijk, terwijl functionaliteit eigenlijk veel belangrijker is. Het oog wil wat, maar de rest van je lichaam ook. Daarnaast is het een no-go om een schatting van de ruimte te maken wanneer je kantoormeubilair aanschaft. Gebruik de plattegrond van de ruimte als startpunt. Door het gebruik van Officeplanner zie je direct hoe het door jou gekozen meubilair in je kantoorruimte staat. Zo weet je zeker dat alle meubels in de ruimte passen en je alle ruimte goed benut.
Extra tip van SKEPP!
Besteed je de inrichting van je kantoorruimte liever uit of wil je graag advies? Wij denken graag met je mee! Onze designers kijken graag mee in de ruimte door middel van een virtuele deelschermsessie. Op basis van je wensen en eisen gaan onze designers aan de slag. Zodat jij profiteert van de beste prijs-kwaliteitverhouding van kantoormeubilair is voor jouw bedrijf!
Neem contact op!