Kantoorinrichting

Een ergonomische bureaustoel: hoe kies je die?

Wat is er vervelender dan een zere rug aan het einde van een werkdag door een verkeerde stoel? Niets! Maar hoe weet je of je de juiste bureaustoel kiest? En wat is een goede zithouding nou eigenlijk? Dat lees je allemaal in dit blog!

Een ergonomische bureaustoel: hoe kies je die?

Het hebben van een goede zithouding is erg belangrijk, een ergonomische bureaustoel kan daar aan bijdragen! Wat is er vervelender dan een zere rug aan het einde van een werkdag door een verkeerde stoel? Niets! Maar hoe weet je of je de juiste bureaustoel kiest? En wat is een goede zithouding nou eigenlijk? Dat lees je allemaal in dit blog!

Geen zere rug meer door de juiste zithouding!

Dagelijks zit je veel achter je bureau en maak je veel gebruik van een bureaustoel. Maar zit je eigenlijk wel goed? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je aan het einde van de dag een zere rug krijgt of last van je schouders hebt. Om lichamelijke klachten te voorkomen, is het afstellen van je bureau en bureaustoel op je eigen lichaam heel belangrijk.

Hoe neem je de juiste zithouding aan? Zorg ervoor dat je heupen net iets hoger zitten dan je knieën als je zit op de bureaustoel. Vergeet ook het instellen van de rugleuning niet. De bolling van de rugleuning moet vallen in de holling van je rug. Denk er daarnaast aan dat je je hoofd rechtop houdt als verlenging van je wervelkolom. Tot slot stel je de ergonomische bureaustoel zo in dat je onderarmen in een hoek van 90 graden zitten ten opzichte van je bovenarmen. 

Is je bureau ook goed ingesteld? Voor een optimale zithouding is het van belang om naast je bureaustoel, ook je bureau op de juiste hoogte in te stellen. Wil je weten hoe je het bureau op de juiste hoogte instelt? Lees dan dit blog!

Blijf in beweging!

Naast dat je bureaustoel een goede zithouding moet ondersteunen, mag je ook niet vergeten om af en toe te bewegen. Ga bijvoorbeeld eens stretchen als je lang achter elkaar computerwerk hebt gedaan. Heb je een belangrijke vraag? Loop dan naar de werkplek van de desbetreffende collega. Niet alleen zorg je voor meer beweging, maar ook is het persoonlijke contact goed voor het groepsgevoel. 

Een ergonomische bureaustoel voor een goede zithouding

Voorkom een zere rug, let op je zithouding!

Welke onderdelen heeft een ergonomische bureaustoel?

Wil je een ARBO gecertificeerde bureaustoel zoals de bureaustoel Barcelona? Dan moeten de onderdelen van de bureaustoel aan een aantal eisen voldoen. Als je af en toe lichtjes heen en weer wilt bewegen met je bureaustoel, moet een ergonomische bureaustoel 5 zwenkwielen hebben. Door de zwenkwielen kun je heen en weer bewegen zonder dat het moeite kost.

In dit blog beschreven we al dat het juist afstellen van je bureaustoel bijdraagt aan een goede zithouding. Er zijn verschillende verstelbare onderdelen aan een bureaustoel. Zo kun je het zitvlak van een ergonomische bureaustoel verstellen zodat je op de juiste zithoogte werkt. Het zitvlak moet verstelbaar zijn tussen de 41 en 55 cm. 

Misschien wel één van de belangrijkste onderdelen bij een ergonomische bureaustoel is de rugleuning. De rugleuning moet namelijk zo gevormd zijn dat deze je rug goed ondersteund. Er mogen horizontaal gezien geen knikken of hoeken in de rugleuning zitten. Het hebben van een optimale ondersteuning in de rug zorgt voor minder lichamelijke klachten.

Als laatste punt moeten ook de armleuningen verstelbaar zijn. De armleuningen dragen bij aan het hebben van een goede zithouding. De armleuningen moeten lang en breed genoeg zijn om de ellebogen en onderarmen te ondersteunen. Ga jij ook voor een door de ARBO goedgekeurde bureaustoel? Kijk dan eens naar onze ergonomische bureaustoelen!

Een ergonomische bureaustoel

Een door de ARBO goedgekeurde stoel biedt de beste ondersteuning.

Stappenplan: zo stel je jouw bureaustoel optimaal in! 

We hebben al benoemd wat de juiste zithouding is en welke verschillende onderdelen een ergonomische bureaustoel moet hebben. Maar wat zijn nou de perfecte instellingen voor jouw bureaustoel?

1. Laten we beginnen met het zitvlak van de bureaustoel, deze moet op de juiste hoogte worden ingesteld zodat je heupen iets hoger zitten dan je knieën. Daarnaast is de grootte van het zitvlak ook belangrijk. Er mag niet te weinig ruimte zitten tussen je knieholtes en het zitvlak. Tot slot moet het zitvlak ook voldoende ondersteuning bieden aan de bovenbenen.

Bureaustoel Barcelona zitvlak

Stel het zitvlak zo optimaal mogelijk in!

2. Het instellen van de rugleuning vergt ook de nodige aandacht. De bolling van de stoel moet precies in de holling van je rug vallen. Op die manier biedt de bureaustoel goede ondersteuning aan de rug. Hoe stel je de rugleuning in? Ga helemaal achter op de stoel zitten, alleen op die manier kan de juiste hoogte worden bepaald.

Rugleuning bureaustoel Barcelona

Een rugleuning moet goed ondersteunend zijn!

3. Wil je de armleuningen instellen? Het juist instellen van de armleuning gaat als volgt: plaats je vingers op je sleutelbeen en laat je armen omlaag hangen. Plaats de armleuning op een hoogte zodat deze je elleboog raakt. Stel de armleuningen in voor beide armen en zorg er daarbij voor dat de armleuningen zo dicht mogelijk bij het lichaam zitten. De armleuningen moeten voldoende ondersteuning bieden bij alle werkzaamheden.

Armleuningen bureaustoel Barcelona

Bepaal de juiste hoogte voor je armleuningen voor de beste ondersteuning

Stel je bureaustoel optimaal in voor de beste ondersteuning

Het voordeel van een bureaustoel bestellen

Wil je graag een bureaustoel aanschaffen? Bestel hem dan online bij SKEPP! Al onze bureaustoelen kun je afstellen naar jouw eigen voorkeur en bieden optimale ondersteuning. Het voordeel van een bureaustoel bestellen is dat je de deur er niet voor uit hoeft! SKEPP levert jouw nieuwe bureaustoel contactloos tijdens de coronacrisis Wij bezorgen de bureaustoel tot aan de deur, je hoeft de stoel alleen zelf nog maar in te stellen!

Ga jij voor een nieuwe bureaustoel?

Ben jij die keukenstoel zat of is je bureaustoel aan vervanging toe? Ga dan voor een nieuwe  ergonomische bureaustoel! Denk bij de aanschaf van een bureaustoel aan de verstelmogelijkheden voor de juiste zithouding. Bekijk de bureaustoelen eens in de SKEPP shop. Wij hebben een ruim aanbod ergonomische bureaustoelen en ander zitmeubilair voor jouw kantoorruimte. Heb je hulp of advies nodig voor jouw ideale bureaustoel of werkplek? Dan denken de SKEPP interieurexperts graag met jou mee. Neem gratis en vrijblijvend contact op voor het beste advies. 


Neem contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Afstijlpakketten: de finishing touch voor ieder kantoor!

Afstijlpakketten: de finishing touch voor ieder kantoor!

Hoog tijd om kennis te maken met de 3 afstijlpakketten uit de Officeplanner Webshop! Kies jij voor het afstijlpakket Vintage, Botanic of Cosy?

Lees meer
Staand werken: een boost voor je concentratie en gezondheid

Staand werken: een boost voor je concentratie en gezondheid

Een zit-sta bureau is onmisbaar op je kantoor. Benieuwd waarom staand werken beter voor je is? Lees het in dit blog!

Lees meer
Effectief vergaderen op afstand met videobellen!

Effectief vergaderen op afstand met videobellen!

Vergaderen op afstand is ontzettend handig, mits alles volgens plan verloopt. In dit blog lees je 10 tips voor een effectieve vergadering op afstand met videobellen!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies