Kantoorinrichting

7 tips voor een productieve kantoorinrichting

Een productieve werkomgeving is grotendeels afhankelijk van de kantoorinrichting. Maar hoe pak je dit aan? Met deze 7 tips kun jij zelf productief aan de slag!

7 tips voor een productieve kantoorinrichting

Heb jij behoefte aan een kantoorinrichting die de productiviteit verhoogt? Voldoende ventilatie, licht, kleur, comfortabele kantoormeubilair en verschillende werkgebieden zorgen voor een productieve werkomgeving. Alleen al het opruimen van onze rommel heeft effect. Wat kun jij doen om een prettige werkomgeving te creëren? Wij geven je 7 tips voor een productieve kantoorinrichting!

Wil jij graag productiviteit van de werknemers verhogen op het kantoor? Creëer een productieve werkomgeving! De omgeving waarin de werknemers zich bevinden heeft veel invloed op de productiviteit van werknemers. Toch komen we nog veel kantoorruimtes tegen, waar de kantoorinrichting standaard en niet motiverend is. Zonde, want alleen al door een aantal kleine aanpassingen in jouw kantoor toe te passen, kun je ervoor zorgen dat de productiviteit verhoogd wordt. Bij SKEPP weten wij maar al te goed hoe belangrijk de kantoorinrichting is voor de productiviteit:

#1 Productief werken begint bij opruimen

Hoe opgeruimd is jouw kantoorpand? Heb jij je bureau altijd vol liggen met werkmappen en andere kantooraccessoires en ben je ook goed in opstapelen van papierwerk? Daar ga je al de fout in. Een rommelig bureau gaat ten koste van de productiviteit. Onze tip: laat je niet afleiden door rommel, maar maak plaats voor opbergruimte in de kantoorinrichting. Hoe meer opbergruimte in de kantoorruimte je hebt, hoe beter! Kies voor dichte opbergkasten of berg je werk op in opbergboxen. Opgeruimd staat netjes!

kleine kantoorruimte inrichten2
Onafgeleid en productief werken wil vaak het beste in een opgeruimde kantoorruimte.

#2 Zorg voor de juiste temperaturen en werkklimaat in het kantoorgebouw

Heb je last van hoofdpijn door de warmte op kantoor of zijn je tenen juist steenkoud? Een goed binnenklimaat in de kantoorruimte zorgt voor een betere productiviteit Door te zorgen voor het ideale binnenklimaat, verbeter je de prestaties van je werknemers. Zorg voor voldoende ventilatie en de juiste temperatuur. Wat is de juiste temperatuur voor jouw kantoorruimte? De meeste mensen presteren het beste met een temperatuur van 22 graden Celsius. Is het warmer dan 25 graden in het kantoor of juist kouder dan 22 graden? Dan kan de productiviteit van de werknemers afnemen. Een goede airco-klimaatinstallatie is geen overbodige luxe in jouw kantoorinrichting. Je kunt ook kiezen voor verschillende vormen van zonwering. Deze voorkomen dat de temperatuur te veel stijgt tijdens warme dagen in de zomer. Daarbij is vloerverwarming perfect voor de koude wintermaanden!

#3 Creëer verschillende werkgebieden in het kantoor

Geef werknemers de vrijheid te gaan en staan waar zij willen. Door verschillende werkgebieden te creëren in je kantoorpand, geef je je werknemers de vrije keuze in hun werkomgeving. De verandering van werkomgeving, door een flexibele kantoorinrichting, stimuleert de creativiteit en de productiviteit. Creëer bijvoorbeeld een ruimte waar je je kunt afzonderen, een stilteruimte, een ruimte met een comfortabele bank of een aparte vergaderruimte. Door de werknemer de keuze te geven in waar zij kunnen werken, krijgt de medewerker meer controle, wat cruciaal is voor het verhogen van de productiviteit.

Als voorbeeld nemen we het kantoor van Google. Bij Google zit je namelijk niet de gehele werkdag op dezelfde bureaustoel. Door het hele kantoorgebouw van Google zijn zithoeken gecreëerd waar je voor kunt kiezen en deze zithoeken zien er net iets anders uit dat je zou verwachten. In het kantoor van Google vind je namelijk glijbanen, hangmatten, boten en zelfs skiliften!

Ook heeft Google ontspanningsruimtes opgenomen in de kantoorinrichting. Er is een ruimte om een powernap te doen, te sporten, te mediteren, muziek te luisteren of te snookeren met je collega's. Google staat dus niet voor niets bekend als een creatieve werkgever! Overweeg jij deze creativiteit en flexibiliteit voor jouw kantoorpand? Met Officeplanner kun je in jouw kantoorpand makkelijk flexibele en verschillende werkplekken creëren. Dit is ook een belangrijke reden dat Holland Startup koos voor Officeplanner. Bekijk onderstaande video waarin de Founder & CEO van Holland Startup vertelt wat zijn ervaring is met Officeplanner:

#4 Kantoormeubilair zorgt voor een productieve werkomgeving

Wist je dat modern en kwalitatief hoogwaardig kantoormeubilair de werknemers stimuleert om harder te werken? Het klinkt misschien gek, maar toch is het zo. Je voelt je sneller gemotiveerd in een kantoorruimte met comfortabele (lounge)bank, moderne bureaustoelen en een kleurrijke omgeving dan in een grijs kantoor met weinig daglicht en saai kantoormeubilair. Als je omgeving inspirerend is, presteer je ook beter. De keuze in kantoormeubilair is dus zeer bepalend voor de productiviteit van je werknemers. 

"Focus on being productive instead of being busy." - Tim Ferriss

#5 Geef je kantoorruimte kleur

Kleur zorgt ervoor dat er een bepaald gevoel gecreëerd wordt. Zo kan het de stemming op de werkvloer verbeteren. Hoewel wit een kleine kantoorruimte groter doet lijken en zorgt voor rust en meer licht, zorgt kleur voor minder stress. Hoe breng je eigenlijk kleur aan in je kantoorruimte? Dit kun je doen door een wand in de kleur te schilderen, die past bij de huisstijl van jouw bedrijf.

Kies voor kleurrijke accessoires in je kantoorpand en hang een groot kleurrijk schilderij aan die kale muur bijvoorbeeld. Tegenwoordig is kantoormeubilair ook in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Stap dus af van de standaard kantoorinrichting en geef jouw kantoorruimte kleur!

Kantoorinrichting
Een flexibele en productieve kantoorinrichting met kleur en kantoorplanten.

#6 Van kantoorplanten worden we productiever

Kantoorplanten zijn onmisbaar in jouw kantoorinrichting. Kantoorplanten hebben effect op onze prestaties en zorgen voor een productieve werkomgeving. Ze maken ons gezonder en zorgen voor minder stress. Ook verdampen ze water en filteren de lucht van stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen. Kantoorplanten geven ons dus een schone en frisse lucht en ze brengen sfeer in het kantoor! Kies eens voor een andere plant dan je normaal gesproken zou kiezen en plant deze in een moderne en kleurrijke pot. Je ziet de productiviteit vanzelf stijgen!

#7 De trend van het moment: een open kantoor

Je ziet het steeds vaker: een open kantoorruimte. Dit is dé trend van dit moment. Een open kantoorinrichting zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Door de openheid kan men makkelijk met elkaar communiceren. Bovendien is het een stuk gezelliger, maar kan het wel voor afleiding zorgen. Wanneer je een deadline moet halen, wil je namelijk niet gestoord worden. Een makkelijke oplossing om afleiding tegen te gaan, is het gebruik maken van scheidingswanden in het kantoorpand. Zorg daarnaast ook dat je een to-do lijst voor jezelf opstelt. Dit zorgt tevens voor minder afleiding.

Ga zelf aan de slag met het inrichten van een productieve kantoorruimte

Van kantoorplanten tot kleurrijke schilderijen en van moderne kantoormeubilair tot scheidingswanden: het zorgt allemaal voor een meer productieve werkomgeving. De keuze van de kantoorinrichting heeft duidelijk invloed op de productiviteit van werknemers. Pak dus je kansen! Ben je op zoek naar een kantoorruimte of wil je een kantoorpand huren met een productieve kantoorinrichting? Neem een kijkje in ons aanbod! Heb je de ideale kantoorruimte al gevonden, maar wil je een productieve kantoorinrichting realiseren? Dat kan met Officeplanner!


Neem contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Deze meubels mogen niet ontbreken in jouw kantoorinrichting!

Deze meubels mogen niet ontbreken in jouw kantoorinrichting!

Weet jij welke kantoormeubelen je niet mag vergeten in jouw kantoorruimte? Wij hebben een lijstje samengesteld van de meubelen die niet mogen ontbreken in jouw kantoorinrichting.

Lees meer
Hoe krijg je een fijne akoestiek in de kantoorruimte?

Hoe krijg je een fijne akoestiek in de kantoorruimte?

Een grote kantoorruimte kun je stijlvol en flexibel inrichten. Maar let jij hierbij ook wel op de akoestiek? Wij geven jou handige tips voor een goede akoestiek in de kantoorinrichting.

Lees meer
Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Lijkt jou een open inrichting van de kantoorruimte wel wat, maar weet je niet of het bij je bedrijf past? In dit blog vind je de voor- en nadelen + tips.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies