Kantoorinrichting

Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Lijkt jou een open inrichting van de kantoorruimte wel wat, maar weet je niet of het bij je bedrijf past? In dit blog vind je de voor- en nadelen + tips.

Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Past een open inrichting van de kantoorruimte bij jouw bedrijfscultuur?

Een open kantoorinrichting kennen we van bijvoorbeeld de inrichting van de kantoren van Google of Facebook. Een grote kantoorruimte met al het ondenkbare: graffiti op de muren, stroopwafel plafondplaten, Delfts Blauwe printen op toonbanken, flexplekken in hangmatten en grote kleurrijke objecten. Met die open kantoorinrichting willen deze organisaties de creativiteit stimuleren en de productiviteit van hun medewerkers verhogen. Maar het hoeft niet altijd over-the-top, want je kunt ook kiezen voor een open inrichting op een moderne en stijlvolle manier.

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Van een ‘standaard’ inrichting naar een open kantoorinrichting

Je ziet het steeds meer. Veel bedrijven met een grote kantoorruimte nemen afscheid van de ‘standaard’ kantoorinrichting en stappen over op een open interieur. Maar past een open inrichting wel binnen jouw bedrijfscultuur? Wordt er veel samengewerkt of werkt ieders voor zichzelf? Met dit soort punten dienen ook rekening gehouden te worden. En wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een open inrichting in een groot kantoor?

Open kantoorinrichtingWil jij ook een kantoorruimte met open inrichting? Neem dan eens een kijkje bij het pand aan De Limiet 13-15 in Vianen, waar wij met Officeplanner de ruimte flexibel en open hebben ingericht.

Sociale interactie of afleiding?

Een open inrichting bevordert de sociale interactie binnen je bedrijf. Naast dat er gemakkelijk kennis kan worden gedeeld, is er door een open interieur ook meer betrokkenheid met je collega’s. Maar je moet je afvragen of deze kantoorinrichting wel bij de bedrijfscultuur past. Moeten je collega’s veel met elkaar overleggen of werken ze juist veel zelfstandig? Een open kantoorruimte heeft namelijk ook zijn nadelen. Het kan ook voor afleiding zorgen en afleiding zorgt ervoor dat we minder productief zijn.

Zorg voor scheidingswanden

Wat je kunt doen om afleiding te voorkomen in een open kantoorinrichting van een grote kantoorruimte? Plaats glazen wanden. Glazen wanden zorgen voor die open uitstraling die je wilt behouden maar zorgen ook voor een prettige werksfeer. Ook met glazen wanden kun je een beschutte werkplek creëren waar je je goed kunt concentreren. Of plaats (opberg)kasten als scheidingswand of wacht dacht je van kantoorplanten? Er zijn genoeg mogelijkheden om te voorkomen dat de productiviteit van je collega’s achteruit gaat in een open kantoorruimte. Dit lichten wij bijvoorbeeld uit in het blog over een productieve kantoorinrichting.

Modern kantoorpand Amsterdam Zuid OostDe glazen scheidingswanden in deze moderne kantoorruimte in Amsterdam Zuid-Oost geeft je een gevoel van openheid en ruimtelijkheid.

Hoe jij jouw bedrijfsidentiteit in een open kantoorinrichting verwerkt

De bedrijfsidentiteit speelt een belangrijke rol bij de kantoorinrichting van een (grote) kantoorruimte. De kantoorinrichting moet uitstralen waar je voor staat, zodat ook de klant in één opslag kan zien waarmee zij in zee gaan. Ben je een creatief reclamebureau of een bouwmanagementbedrijf? Dat is nogal een verschil. Laat dit zien in je interieur. Hoe? Plaats bijvoorbeeld grote displays met producten of visuals van projecten. Maar laat ook de kleuren van je logo terugkomen in bijvoorbeeld het kantoormeubilair. Dit kan perfect toegepast worden in een open kantoorinterieur en vooral in een grote kantoorruimte.

Geld besparen op een open inrichting?

Over kantoormeubilair gesproken. Hoewel je denkt geld te kunnen besparen op een open kantoorinrichting, wordt er vaak toch net iets meer geld uitgegeven aan kantoormeubilair dan normaal. Er zijn heel veel trends gaande op het gebied van kantoormeubilair, die ook Google en Facebook toepassen. Maar ook hier moet je je afvragen of dat wel binnen de bedrijfscultuur past van jouw eigen bedrijf. Kies dus kantoormeubilair die perfect aansluit op je bedrijf en de identiteit van je bedrijf.

Wibautstraat 131 Amsterdam 3 open kantoorinrichtingDeze open ruimte beschikt ook over een industriële kantoorinrichting. Een open kantoorinrichting kan namelijk in elke stijl gerealiseerd worden.

De voordelen van een open kantoorinrichting op een rijtje

Ga nu zelf aan de slag om een open kantoorinrichting het te realiseren of laat de ruimte inrichten met OfficeplannerEen open inrichting van jouw kantoor heeft een aantal nadelen, maar vooral voordelen. Waarom een open inrichting van de kantoorruimte bij jou past? Hier om:

  • Het bevordert de sociale interactie tussen collega’s.
  • Door gebruik te maken van flexplekken verhoogt het zowel de productiviteit als de creativiteit van je collega’s.
  • Door middel van glazen wanden kunnen er beschutte werkplekken worden gecreëerd, dat zorgt voor een betere concentratie.
  • De bedrijfsidentiteit kun je goed naar voren laten komen.
  • Een open kantoorinrichting zorgt voor een prettige werksfeer.

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kies voor een landelijke kantoorinrichting met deze tips

Kies voor een landelijke kantoorinrichting met deze tips

De temperaturen dalen opeens weer tot onder het vriespunt.. Maar dit gaat ons niet tegenhouden, want met de volgende tips haal jij de lente naar binnen met een landelijke kantoorinrichting.

Lees meer
Deze meubels mogen niet ontbreken in jouw kantoorinrichting!

Deze meubels mogen niet ontbreken in jouw kantoorinrichting!

Weet jij welke kantoormeubelen je niet mag vergeten in jouw kantoorruimte? Wij hebben een lijstje samengesteld van de meubelen die niet mogen ontbreken in jouw kantoorinrichting.

Lees meer
Kleurgebruik in de kantoorinrichting

Kleurgebruik in de kantoorinrichting

Kies de juiste kleuren voor jouw kantoorinrichting en maak jouw werknemers gelukkiger en productiever! Lees alles over kleurgebruik in de kantoorinrichting in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies