Dit is jouw complete kantoorinrichting van A tot M

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 30 oktober 2019

Je ziet vaak genoeg blogs over bepaalde onderwerpen van jouw kantoorinrichting voorbij komen, maar een blog over jouw complete kantoorinrichting vind je niet zo eenvoudig. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te lezen over een industriële kantoorinrichting, de mooiste planten voor iedere kantoorruimte of de beste inrichting van een kantoortuin, maar je verliest af en toe het overzicht als je alles wilt weten over jouw complete kantoorinrichting. SKEPP geeft jou hét overzicht van de complete kantoorinrichting dat je zo hard nodig hebt, verdeeld over 2 blogs.


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Hét complete kantoorinrichting alfabet: deel 1

We willen dolgraag het volledige alfabet langs voor jouw complete kantoorinrichting, maar we gaan natuurlijk niet voor iedere letter een uitgebreid verhaal ophangen. Dan vervelen we je voor je iets met de letter F gelezen hebt. Daarom houden we het interessant en vertellen per letter een klein verhaaltje over het kantooritem. Zo kom jij alsnog alles te weten over een complete kantoorinrichting. Veel lees plezier!

Activity based werken

Bij activity based werken gaat het erom dat je voor iedere activiteit de juiste kantoorinrichting voor handen hebt. Zo kun je op een efficiënte manier werken. Bij de juiste kantoorinrichting kun je denken aan de juiste kantoormeubelen en accessoires. Als je bijvoorbeeld een creatief denkproces wilt stimuleren, kun je het beste een kantoorinrichting met een leuk kleurtje hebben. Kleurgebruik in jouw kantoorinrichting werkt namelijk inspirerend! 

Kantoorruimte Westplein 12Een complete kantoorinrichting is pas volledig met planten op kantoor.

Botanische kantoorinrichting

Planten zijn onmisbaar in ieder kantoorpand. Het enige nadeel van een plant is dat hij af en toe water nodig heeft, maar verder zien wij enkel voordelen. Planten in jouw kantoorinrichting zijn allereerst bijzonder stijlvol. Je brengt jouw kantoorunit naar een hoger niveau met wat planten. Bovendien hebben planten een ontspannende uitwerking op jou en je collega’s, om maar eens één van de voordelen te benoemen. Dus ga vandaag nog voor een botanische kantoorinrichting

Planten zijn onmisbaar in ieder kantoorpand.

Concentratieplekken

Soms wil je graag even in de juiste flow blijven tijdens een ingewikkelde opdracht. In dit soort gevallen is het ideaal om een aantal concentratie werkplekken in jouw kantoorinrichting te verwerken. Dit kunnen afgesloten kantoorkamers zijn, maar ook een belhokje of een Meetingbox is een goede concentratieplek in jouw kantoorpand.

Kantoorruimte bos en lommerplantsoen 44792Individuele werkplekken om je in alle rust terug te trekken. De musthave voor een complete kantoorinrichting, toch?

Dakterras

Niets is mooier dan een hip dakterras om tijdens de pauze of de vrijdagmiddagborrel lekker te relaxen. Richt het dakterras op jouw kantoorpand in met kleine (kunst)boompjes en planten. Een loungeset maakt de inrichting van jouw dakterras helemaal af. Maak van jouw dak de eyecatcher van jouw complete kantoorinrichting!

Niets is mooier dan een hip dakterras om tijdens de pauze of de vrijdagmiddagborrel lekker te relaxen.

Energiezuinige kantoorruimte

Je kunt er niet meer onderuit: een energiezuinige kantoorinrichting. Jouw kantoor energiezuinig maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Begin eens met kleine aanpassingen, zoals bewegingssensoren op het toilet en radiatorfolie achter de verwarmingen. Als je direct grote sprongen wilt maken, kun je aan zonnepanelen op het kantoorpand denken.

Kantoorruimte aan de Hoofdstraat 25Flexwerkplekken kunnen tegenwoordig niet ontbreken in een complete kantoorinrichting.

Flexwerkplekken

Vaste werkplekken in het kantoorpand kennen we inmiddels wel. Iedereen zit de hele week op dezelfde plek in dezelfde kantoorkamer. Dat kan anders! Door flexwerkplekken te creëren in jouw kantoorruimte geef je werknemers de mogelijkheid om zelf een werkplek te kiezen. Je zult zien dat de dynamiek in jouw kantoorunit ineens anders is. Bovendien zorgen flexwerkplekken voor vernieuwde creativiteit doordat mensen in een andere omgeving zitten. Wij zien eigenlijk alleen maar voordelen aan flexwerkplekken in jouw complete kantoorinrichting.


9 tips voor een flexibele kantoorinrichting

Gezonde kantoorinrichting

Gezonde werknemers zijn blije werknemers. Jij hebt invloed op de gezondheid van jouw personeel, dus maak daar gebruik van. Gezonde werkplekken zijn hierbij ontzettend belangrijk. Zorg dat iedereen ergonomische kantoormeubelen heeft en die daadwerkelijk goed instelt. Daarnaast kun je gezond eten op de werkvloer stimuleren door bijvoorbeeld te zorgen voor een voorraad vers fruit in het kantoorpand. 

Headphones

Niet iedereen kan even goed tegen geluiden in het kantoorpand. Waar de een zich prima kan concentreren als er omgevingsgeluid is, heeft de ander daar erg veel moeite mee. Een noise cancelling headphone biedt uitkomst in dit soort situaties. Jij hoeft jouw complete kantoorinrichting niet aan te passen met ingrijpende maatregelen, werknemers kunnen blijven overleggen en werknemers die stilte willen, kunnen hun koptelefoon gebruiken.

Kantoorruimte huren Zeeburgerpad 8 Met een koptelefoon zonder jij je af van al het geluid.

Informatieschermen

Zoals de term al doet vermoeden, heb je vooral informatieschermen in je kantoorinrichting om werknemers en bezoekers van informatie te voorzien. Dat is echter niet de enige functie van dit soort schermen. Als er geen informatie op het scherm hoeft te staan, kan een informatiescherm binnen mum van tijd worden omgetoverd tot bijvoorbeeld een digitale open haard. Dat is nog eens gezellig in jouw complete kantoorinrichting!

Uit onderzoek is gebleken dat kantoordieren goed zijn voor het welzijn van iedereen op kantoor

Jos de kantoorkat

Uit onderzoek is gebleken dat kantoordieren goed zijn voor het welzijn van iedereen op kantoor (behalve die ene allergische collega misschien). Dieren in het kantoorpand hebben een rustgevende en inspirerende werking. In tijden van stress is het heerlijk om even te knuffelen met het trouwe kantoordier. Nu is Jos de kantoorkat slechts een voorbeeld, ook honden, knaagdieren en vissen voelen zich snel thuis in jouw kantoorruimte. Wist je trouwens dat Google een dog policy heeft waarin is vastgesteld dat honden mee mogen naar de werkplek?

Kantoorruimte Wibautstraat AmsterdamEen voorbeeld van een kantoortuin.

Kantoortuin

De kantoortuin is terug van weggeweest. Waar het een tijdje geleden ondenkbaar was om een open kantoorinrichting te hebben, is de kantoortuin weer helemaal hip door onder andere het vele flexwerken. Je kunt het overzicht bewaren door de kantoortuin op te splitsen in verschillende activiteitszones. Zo is er voor iedere activiteit een kantoorruimte die perfect aansluit op wat je nodig hebt.

Landelijke kantoorinrichting

Wil jij wel eens iets anders dan een strakke, compleet steriele kantoorinrichting? Dan is een landelijke kantoorinrichting echt iets voor jou. Zo’n kantoorinrichting doet je denken aan het buitenleven. Je gebruikt vooral aardse kleuren en materialen. Als de basis van jouw landelijke kantoorinrichting staat, maak je de inrichting af met wat dierenhuiden. 

Officeplanner kit Brouwerijstraat 1 42Een kijkje binnen in de SKEPP Meetingbox.

Meetingbox

Een meetingbox is de ideale toevoeging binnen jouw kantoorinrichting. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor vergaderingen en belangrijke telefoontjes, maar ook als concentratieplek misstaat hij niet. De meetingbox is in verschillende formaten te krijgen. Hierdoor is er altijd eentje die in jouw kantoorinrichting past. Bovendien is hij eenvoudig te monteren en demonteren, dus je kunt de meetingbox plaatsen waar jij wilt. Niet tevreden met waar hij staat? Dan kies je een andere plek in jouw kantoorpand.


Bekijk de Meetingbox!

Zo ga je voor jouw eigen complete kantoorinrichting

Met dit alfabet voor jouw complete kantoorinrichting moet het absoluut lukken met het inrichten van jouw kantoorruimte. Van activity based werken tot de kantoortuin en van de meetingbox tot het dakterras, je vindt alle kantooritems voor jouw complete kantoorinrichting in Officeplanner Webshop. Daar zijn zelfs planten te vinden! Binnenkort maken we ons complete kantoorinrichting alfabet af met de letters N tot en met Z. Stay tuned en kom alles te weten over jouw complete kantoorinrichting!

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure