Bespaar met een energiezuinige kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • donderdag 18 april 2019
  • 10

Met alle klimaatperikelen van de afgelopen tijd is het hoog tijd om eens aandacht te besteden aan een energiezuinige kantoorinrichting. De combinatie van energie besparen en een inspirerende kantoorinrichting klinkt echter niet direct interessant, maar niets is minder waar! Ook een inspirerende kantoorinrichting kan energiezuinig zijn. Hoe? Dat lees je in dit blog.


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Dit is hoe je jouw inspirerende kantoorinrichting energiezuinig maakt

Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het aanpassen van de ruimte waar je per dag veel verblijft de moeite waard. We hebben het natuurlijk over jouw kantoorpand. Wij hebben een paar handige tips en tricks op een rijtje gezet om jou op weg te helpen met een energiezuinige kantoorinrichting.

Kantoorruimte Lage Mosten 49 Het energielabel van het pand draagt al bij aan een energiezuinig kantoorpand.

#1 Kijk naar het energielabel van jouw kantoorpand

Vanaf 2023 is het voor alle kantoorruimtes verplicht om minimaal energielabel C te hebben. De eerste stappen naar energiezuinige kantoorpanden zijn dus al genomen. Afhankelijk van de mogelijkheden die je hebt, kun je het beste alvast beginnen met het energiezuinig maken van jouw kantoor. Wachten tot het laatste moment is niet zo prettig en het kan zelfs erg onhandig zijn. Kantoorpanden met energielabel D, E of F hebben waarschijnlijk geen verbouwing nodig om energielabel C te krijgen. Kantoorruimtes met energielabel G hebben dit waarschijnlijk wel nodig, waardoor je genoodzaakt bent hier op tijd mee te beginnen.

Vanaf 2023 is het voor alle kantoorruimtes verplicht om minimaal energielabel C te hebben.

#2 Maak gebruik van daglicht in jouw kantoorinrichting

Heb jij de luxe dat er veel natuurlijk licht jouw kantoorruimte binnen komt? Dan heb je geluk! Natuurlijk licht heeft nu eenmaal veel voordelen. Ten eerste wordt iedere kantoorinrichting mooier van een natuurlijke lichtinval. Ten tweede is natuurlijk licht goed voor de concentratie van jouw werknemers. Ten derde hoef je bij voldoende natuurlijke lichtinval minder lampen aan te doen. En precies dat is waar dit blog over gaat. Minder lampen maakt dat je minder energie verbruikt in het kantoorpand. Dat bereik je dus simpelweg door de zon zijn werk te laten doen of gebruik te maken van slimme raamdecoratie in jouw kantoorinrichting!

Kantoorruimte aan de Grote Voort 293 Natuurlijk licht in de kantoorruimte zorgt voor een verhoging van de concentratie.

#3 Zorg voor slimme verlichting in jouw kantoorinrichting

Het gebruik van daglicht is niet voor iedereen mogelijk. Bij onvoldoende natuurlijk licht zul je andere oplossingen moeten gebruiken om alsnog energiezuinig met jouw verlichting om te kunnen gaan. Ledlampen verbruiken weinig energie en zijn hierdoor de beste keuze als je voor een energiezuinige kantoorinrichting gaat. In ruimtes waar niet altijd iemand is, kun je kiezen voor een bewegingssensor. Zo is de verlichting alleen aan als er mensen in de kantoorruimte zijn. Een nog betere optie is echter om jouw personeel erop attent te maken dat ze zelf het licht aan en uit kunnen doen. Zo werk je met zijn allen aan een beter milieu.

Kantoorruimte aan de Boompjes 40 Mocht daglicht niet mogelijk zijn, creëer dan natuurlijk licht.

#4 Reguleer de temperatuur

Door de temperatuur een graadje lager in te stellen, kun je op jaarbasis flink besparen op jouw energierekening. Bovendien is een iets lagere temperatuur goed voor jouw personeel. Een andere oplossing om te besparen op de stookkosten is het instellen van een tijdschakelaar. ’s Nachts is het vast niet zo druk in jouw kantoorpand, dus is stoken niet nodig. Zorg er wel voor dat het niet te koud is in de kantoorkamers, want je wilt niet dat iedereen zit te blauwbekken…

Door de temperatuur een graadje lager in te stellen, kun je op jaarbasis flink besparen op jouw energierekening.

Ga voor een energiezuinige kantoorinrichting!

Hoe energiezuinig is jouw kantoorinrichting? Door de veranderingen die in 2023 gaan plaatsvinden, is het handig om daar nu alvast naar te kijken. Naast het energielabel is het een goed idee om nog eens goed naar jouw de lichtinval en de temperatuur in jouw kantoorruimte te kijken. Voor een energiezuinige kantoorinrichting kun je altijd bij ons terecht. Neem eens een kijkje en ontdek de mogelijkheden voor jouw kantoorinrichting!

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Kan ik je ergens mee helpen?

Anouk
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!