Kantoorinrichting

Voorzie jouw ontvangstruimte van een stijlvolle kantoorinrichting met deze tips!

Voor een eerste goede indruk bij toekomstige medewerkers of zakenrelaties, is de ontvangst- of wachtruimte in jouw kantoorpand erg belangrijk. Voorzie daarom van een toffe kantoorinrichting!

Voorzie jouw ontvangstruimte van een stijlvolle kantoorinrichting met deze tips!

De ontvangstruimte of wachtruimte is hét visitekaartje van je bedrijf. Dit is de eerste ruimte in je kantoorpand waar gasten binnen komen en waar zij vaak nog even moeten wachten op zijn of haar afspraak. Dit is voor jouw bedrijf het uitgelezen moment om een goede eerste indruk achter te laten.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Tips voor een gastvrije en ontspannen ontvangstruimte of wachtruimte op kantoor

Het wordt nog vaak onderschat, maar de inrichting van een ontvangstruimte of wachtruimte op kantoor heeft veel invloed op de gemoedsgesteldheid. Wachten doen we liever niet te lang. Maar wanneer dit ons aangenamer wordt gemaakt, voelen we ons al meer op ons gemak. De juiste keuze van ontvangstmeubilair, kleur en verlichting in een kantoorgebouw zorgt voor een ontspannen sfeer.

Ga voor een stijlvolle inrichting van de ontvangstruimte voor een goede eerste indruk.

Ga zelf maar eens na: een ontvangstruimte of wachtruimte waar niemand is om je te verwelkomen, waar verouderde tijdschriften liggen en waar je liever staat dan zit, geeft niet echt het gevoel van een gastvrij bedrijf. Tips over hoe jij die ontspannen sfeer en gastvrijheid in jouw kantoorinrichting kunt creëren, lees je hieronder.

De Entree Amsterdam kantoorinrichtingEen mooie lichte entree waar zakenrelaties onder het genot van een kopje koffie aan de bar kunnen wachten.

Ontvangstmeubilair, het belangrijkste van de kantoorinrichting

Ontvangstmeubilair mag niet onderschat worden in de ontvangstruimte of wachtkamer inrichting. Of je nu op een houten stoel moet plaatsnemen of op een comfortabele bank. Als we mochten kiezen, dan gaan we natuurlijk allemaal voor die comfortabele bank. Ook dit hoort bij een stukje gastvrijheid. Het is daarbij belangrijk dat je meubilair kiest met een actieve zit, zodat je ook weer gemakkelijk op kunt staan. Een bijzettafel op bijpassende hoogte, waar we onze koffie op kunnen zetten, maakt het ons nog comfortabeler.

Om de wachttijd korter te doen lijken, zorg je voor afleiding. Plaats bijvoorbeeld een tv-scherm of, geheel onmisbaar, een leestafel met lectuur in de wachtruimte. Tip: leg wel alleen actuele tijdschriften en kranten neer. Nieuws van een week geleden, is natuurlijk geen nieuws meer!

claude debussylaan kantoorinrichting kantoorplantenZorg voor up-to-date leesvoer in de wachtruimte.

Rond geeft het gevoel van gelijkwaardigheid in een kantoorruimte

Wil je een hoge tafel plaatsen in de ontvangstruimte, kies dan voor een ronde tafel. Het klinkt gek, maar een ronde tafel geeft voor ons het gevoel van gelijkwaardigheid. Ook vinden we het fijn om even aan te kunnen schuiven. Aanschuifbare stoelen kunnen dus niet ontbreken in de inrichting van een kantoorruimte.

Transparantie in de kantoorinrichting

Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig. Men wil weten waar zij terecht zijn gekomen en nemen graag een kijkje in de keuken. In een afgeschermde kantoorruimte kunnen je gasten geen kant op en dat geeft tevens een verkeerd beeld van je bedrijf. In plaats daarvan kun je een open ruimte creëren dat dient als ontvangstruimte. Een open kantoorruimte creëer je onder andere door middel van glazen wanden. Naast dat het transparantie biedt in je kantoorinrichting, zorgt het er ook voor dat de ruimte meer daglicht krijgt en dit zorgt weer voor een goed humeur! 1 + 1 = 2 toch?! Over (dag)licht gesproken…

Kantoorinrichting in rotterdamEyecatchers zoals deze moderne hangstoelen geven deze kantoorinrichting nét dat beetje extra.

De juiste verlichting brengt sfeer in je kantoorpand

Ook verlichting is een belangrijk onderdeel in de kantoorinrichting. Uit veel onderzoek blijkt dat verlichting effect heeft op hoe mensen zich voelen. Zo zorgt genoeg daglicht ervoor dat we opgewekt zijn en dat we ons goed kunnen concentreren. Zorg dus voor voldoende daglicht in de ontvangstruimte of wachtruimte. Is er niet voldoende daglicht in het kantoorpand, kies dan voor wit licht in de kantoorruimte. Geel licht straalt dan wel warmte uit maar zorgt er ook voor dat we ons suf gaan voelen. Dus voorkom zoveel mogelijk geel licht.

Kies de stijl die past bij de rest van de kantoorinrichting

Een ontvangstruimte of wachtruimte is onderdeel van het kantoorpand. Zorg er dus ook voor dat de kantoorinrichting van de ontvangstruimte dezelfde stijl heeft als de rest van de kantoorruimtes in het kantoorpand, zoals een moderne kantoorinrichting, of een Scandinavisch of industrieel kantoordesign. In het algemeen wordt aangeraden om gebruik te maken van rustige en lichte kleuren in kantoorruimtes. Dit zorgt niet alleen voor een ontspannen sfeer maar doet de ruimtes ook groter lijken. Een felrode stoel of een knalgele bank om wat levendigheid in te blazen is toegestaan, maar gebruik felle kleuren met mate!

kantoorinrichting ontvangstruimteBij een grote entree creëer je met een kleed of tapijt in de kantoorinrichting gemakkelijk een ontvangst- of wachtruimte.

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent..”

Naast al deze tips voor de ontvangstruimte of wachtruimte inrichting op kantoor, is gastvrijheid misschien wel het allerbelangrijkste in een ontvangstruimte of wachtruimte. Iemand die de gasten verwelkomt en hen een kopje koffie of thee aanbiedt of vragen van de gasten kan beantwoorden. Iemand zoals juffrouw Ank?! Maar ook niet geheel onbelangrijk: zorg dat het altijd opgeruimd en schoon is in het kantoorgebouw.

Kom je er niet uit en wil je advies over hoe een kantoorruimte inrichten? Wij kunnen je wat meer vertellen over onze Officeplanner. Met de Officeplanner plaats jij ook jouw bedrijf in één klap in deze nieuwe tijd.

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

9 niet te missen tips voor een flexibele kantoorinrichting

9 niet te missen tips voor een flexibele kantoorinrichting

Een flexibele kantoorinrichting houdt rekening met de wensen en behoeften van de gebruiker. Maar hoe richt jij jouw kantoor zelf flexibel in? Lees dan dit blog!

Lees meer
Welk type kleed of tapijt past bij jouw kantoorinrichting?

Welk type kleed of tapijt past bij jouw kantoorinrichting?

Bij de inrichting van jouw kantoorruimte moet een kleed of tapijt natuurlijk niet te ontbreken en er zijn voldoende opties die perfect bij jouw kantoordesign passen! Welke dit zijn? Lees dit blog voor voldoende inspiratie!

Lees meer
Stressed out? 11 tips voor een stressvrije werkomgeving

Stressed out? 11 tips voor een stressvrije werkomgeving

De werkomgeving op kantoor kan nog wel eens stressvol zijn.. Maar met deze handige tips creëer jij met jouw kantoorinrichting een stress-free zone op kantoor! Lees het in dit blog.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies