Scandinavische kantoorinrichting

  • Door Laura Loohuis
  • woensdag 18 september 2019

Een Scandinavische kantoorinrichting kenmerkt zich door een minimalistische en simplistische sfeer. Het kleurpallet bestaat vooral uit kalme en neutrale tinten, met vaak zoveel mogelijk wit, lichtblauw en grijstinten voor een typisch Scandinavisch design. Een strak lijnenspel vormt de basis en de nadruk komt te liggen op ruimte. De kantoorruimte is vaak clean en open, waardoor de nadruk op bepaalde elementen komt te liggen, zoals bijzonder kantoormeubilair of accessoires.


01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Er zijn 2 verschillende stijlen van een Scandinavisch interieur voor kantoor

Het Scandinavische design uit het hoge noorden is onder te verdelen in maar liefst 2 verschillende stijlen. De eerste stijl is erg rustig door de vergrijsde kleurnuances. In deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van betonnen elementen en donker kantoormeubilair. Deze kantoorinrichting bevat weinig kleur en oogt erg clean. Er is een strak lijnenspel aanwezig en het gebruik van accessoires in de kantoorruimte is beperkt. Deze stijl is erg goed te combineren met elementen uit een industrieel kantoordesign.

De tweede stijl kenmerkt zich vooral door een lichte basis. Naast wit wordt er daarom vaak gewerkt met natuurlijke tinten en zachte kleuren zoals pasteltinten. Houten elementen zijn ook terug te vinden in deze Scandinavische kantoorinrichting. Dit door middel van houten tafels, houten stoelen, houten vloeren of houten balken aan het plafond. Geometrische en grafische prints worden ook af en toe gebruikt in dit interieur. 

Scandinavische kantoorinrichtingNatuurlijke tinten en materialen, gecombineerd met pastelkleuren en een strak lijnenspel.

Simplistisch, minimalistisch, functionaliteit en kwaliteit

Dit is waar een Scandinavische kantoorinrichting om draait. Het design is strak en simpel. De focus ligt op functionaliteit en hoge kwaliteit, wat terug te zien is in het gebruik van materialen. Dit design zorgt er voor dat jouw kantoorpand een moderne uitstraling krijgt zonder kil over te komen. Doordat er geen overkill is aan accessoires en kantoormeubilair zorgt deze stijl voor een efficiënte kantoorinrichting.

Scandinavisch interieurDit Scandinavisch interieur kenmerkt zich door grijze tinten.

Eenvoudig jouw kantoor stijlvol inrichten

Scandinavisch design is strak en simpel, maar waar vind je dit meubilair voor je kantoorinrichting? Neem eens een kijkje in de Officeplanner Webshop. Hier vind je een ruim assortiment aan Scandinavisch meubilair en nog handiger is dat je jouw kantoorruimte virtueel kunt inrichten met meubilair. En, wie weet ben jij binnenkort voorzien van een Scandinavische kantoorinrichting. 

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure