Kantoorinrichting

Met deze kantoorinrichtingtips vergroot jij de werkprestaties binnen jouw kantoorruimte

In jouw kantoorpand draait het echter uiteindelijk maar om één ding: productiviteit. Lees snel verder voor 7 inrichtingtips die de werkprestaties in jouw kantoorunit vergroten!

Met deze kantoorinrichtingtips vergroot jij de werkprestaties binnen jouw kantoorruimte

Een stijlvolle, inspirerende kantoorinrichting is ontzettend mooi. In jouw kantoorpand draait het echter uiteindelijk maar om één ding: productiviteit. Moet je dan die stijlvolle kantoorinrichting uit je hoofd zetten? Absoluut niet! Een inspirerende kantoorinrichting kan juist de werkprestaties in jouw kantoorruimte vergroten. Hoe je dit voor elkaar krijgt, lees je in dit blog. Lees snel verder voor 7 inrichtingtips die de werkprestaties in jouw kantoorunit vergroten!

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

7 inrichtingtips voor de beste productiviteit in jouw kantoorpand

Ben je bang dat een stijlvolle kantoorinrichting en hoge productiviteit niet gecombineerd kunnen worden? Een inspirerende kantoorinrichting kan juist leiden tot een hoge productiviteit en betere werkprestaties. Als je de inrichting van jouw kantoorkamers écht goed doet, zal je dat zelfs terugzien in minder ziekteverzuim. Wij vertellen hoe je dit voor elkaar krijgt.

Kantoorruimte huren aan de Robert Schumandomein 2 Loungeplekken gecombineerd met werkplekken zie je terug in deze moderne kantoorinrichting.

1. Zorg voor een goede geluidsinstallatie in iedere kantoorruimte

Muziek verhoogt de productiviteit van werknemers. In een kantoorkamer zonder geluidsinstallatie is het dus behoorlijk lastig om wat betreft productiviteit het onderste uit de kan te halen. Muziek op kantoor heeft meerdere voordelen, daarom hebben we enkele reden voor je opgesomd:

  • Ten eerste word je van muziek die je leuk vindt vrolijk. Gelukkige werknemers werken harder en voeren saaie werkzaamheden sneller uit als er muziek te horen is;
  • Ten tweede worden werknemers creatiever door muziek te luisteren;
  • Ten derde heeft een afspeellijst op shuffle een positief effect op de hersenen. Hersenen houden namelijk van onvoorspelbaarheid. Een paar goede playlists en een fatsoenlijke geluidsinstallatie in jouw kantoorinrichting zijn dus goed voor de productiviteit. 

2. Creëer natuurlijk licht in jouw kantoorpand

Natuurlijk licht kan de productiviteit tot wel 15% verhogen. Dat is een goede reden om eens goed te kijken naar het licht in jouw kantoorinrichting. Niet iedere kantoorruimte heeft de mogelijkheid om natuurlijke lichtinval te creëren, maar je kunt de kantoorinrichting ook aanpassen om natuurlijk licht na te bootsen. Zo zijn er speciale lampen verkrijgbaar die natuurlijk licht nabootsen. Als jouw kantoorpand niet beschikt over voldoende natuurlijke lichtinval, kun je het beste dit soort lampen integreren in jouw kantoorinrichting. Dat ziet er ook nog eens stijlvol uit!

Kantoorruimte huren aan de Boompjes 40 In deze kantoorinrichting zijn geen ramen, maar is wel natuurlijk licht geproduceerd.

Natuurlijk licht kan de productiviteit tot wel 15% verhogen

3. Regel een ergonomische kantoorinrichting

Een ergonomische kantoorinrichting moet eigenlijk de standaard zijn wat betreft jouw kantoorinrichting. Ergonomische kantoormeubelen houden jouw werknemers gezonder en verlagen daarmee het ziekteverzuim. Een laag ziekteverzuim is uiteraard heel goed voor jouw productiviteit, maar een ergonomische kantoorinrichting heeft ook op korte termijn voordelen. Zo is de houding van werknemers vaak veel beter, waardoor ze minder last van vermoeidheid hebben en niet telkens hoeven te verzitten.

Je hoeft je trouwens niet druk te maken om gebrek aan stijl in jouw kantoorinrichting, omdat je gaat voor ergonomische kantoormeubelen. Er zijn inmiddels veel kantoormeubelen verkrijgbaar die ergonomisch én stijlvol zijn. Kortom: wacht niet langer met een ergonomische kantoorinrichting, want die gaat jouw voordeel opleveren! Bekijk onze webshop voor ergonomisch kantoormeubilair.

Theophile de Bockstraat 37 6580Een ergonomsiche kantoorinrichting hoeft niet saai te zijn!

4. Geef iedereen een geschikte werkplek

Weet je niet zo goed of je voor een gesloten kantoorkamer of een open kantoorruimte moet gaan? Goed nieuws! Je hoeft namelijk niet te kiezen. Voor zowel een gesloten kantoorkamer als een kantoortuin valt iets te zeggen. Een kantoorkamer met inspirerende kantoorinrichting heeft een positieve invloed op de productiviteit van rustige werknemers. Een kantoortuin met meerdere werkplekken heeft een positieve invloed op extraverte werknemers.

Door in jouw kantoorinrichting voor zowel kantoorkamers als een kantoortuin te gaan, haal je uit alle werknemers het beste naar boven. Je geeft ze namelijk een werkplek naar keuze. Officeplanner is perfect om iedereen een passende werkplek te geven. Neem eens een kijkje en ervaar alle mogelijkheden voor een perfect passende kantoorinrichting! 


Bekijk Officeplanner!

5. Zorg voor een gezond kantoorpand

Een gezond kantoorpand, dat klinkt een beetje vaag hè? We bedoelen hier de luchtkwaliteit en temperatuur in de kantoorruimte. Hoewel iedereen een eigen voorkeur heeft, is de productiviteit het hoogst bij een temperatuur tussen 21 en 24 graden. Zorg dus dat de temperatuur altijd binnen deze grenzen ligt en laat werknemers zelf bepalen wat ze het prettigst vinden. Wat betreft de luchtkwaliteit is het belangrijk om te zorgen voor schone lucht. Het plaatsen van een luchtreiniger in jouw kantoorinrichting kan al veel helpen, maar jouw kantoorruimte regelmatig schoonmaken heeft ook invloed op de luchtkwaliteit. 

De productiviteit het hoogst bij een temperatuur tussen 21 en 24 graden

Kantoorruimte in Cappelle aan de Ijssel aan Rivium Quadrant 141 Met planten verhoog jij al de productiviteit op de werkvloer. Hoe gemakkelijk kan het zijn!

6. Plaats voldoende planten in de kantoorunit

Planten in de kantoorinrichting zijn altijd een goed idee. Hoe meer groen, hoe beter. Planten in de kantoorruimte dragen bij aan de productiviteit van de werknemers. Alle effecten van een groene kantoorinrichting lees je in de blog 'Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten.' De lijst met voordelen van planten in de kantoorinrichting is te lang om op te noemen. Wij noemen er daarom een paar op:

  • Planten verbeteren de luchtkwaliteit in jouw kantoorruimte. Je hebt net gelezen dat een hoge luchtkwaliteit leidt tot hogere productie. Hoe tof is het dat je dit gewoon met een paar planten in jouw kantoorinrichting kunt bereiken!
  • Sommige planten verhogen de concentratie en verhogen daarmee de productiviteit op kantoor. Rozemarijn is zo’n plant. De geur van rozemarijn heeft een positief effect op de concentratie van werknemers. Bovendien is rozemarijn eenvoudig te verzorgen, wat stiekem ook een vereiste van een kantoorplant is…
  • Planten in de kantoorinrichting werken stress verlagend. Vooral lavendel heeft een positief effect op het stressniveau van werknemers. Lavendel ruikt heerlijk en de kleur is prachtig te verwerken in een inspirerende kantoorinrichting. Met een paar bijpassende kussens, kleedjes en schilderijen heb je binnen een mum van tijd een stijlvolle kantoorinrichting met lavendel.

7. Geef iedere werknemer een eigen kantoorinrichting

Individuen presteren het beste op een plek waar ze zich prettig voelen. Wat betreft productiviteit op de werkvloer is dat niet anders. Je kunt jouw kantoorinrichting zo perfect inrichten, iemand moet zich op zijn of haar gemak voelen om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Dit gaat prima samen met een stijlvolle kantoorinrichting. Je kunt bijvoorbeeld iedere werknemer een paar fotolijstjes geven om naar eigen inzicht te vullen, of je geeft iedereen een showcase die ze zelf kunnen vullen. Zo ben jij verzekerd van eenheid in jouw kantoorinrichting en heeft iedereen een persoonlijke touch op de werkplek. 

kantoorinrichting aan de Leidseveer Een stijlvolle kantoorinrichting vergroot wel degelijk de productiviteit.


Een stijlvolle kantoorinrichting combineren met een hoge productiviteit op kantoor hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn veel inspirerende inrichtingtips die de productiviteit ten goede komen. Planten in de kantoorinrichting zijn bijvoorbeeld ontzettend goed voor de productiviteit, terwijl ze jouw kantoorinrichting naar een hoger niveau tillen. Voor nog meer tips voor een inspirerende kantoorinrichting kijk je in onze Officeplanner. Hier vind je voor iedere kantoorruimte een perfecte kantoorinrichting.

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kantoorinrichting in Eindhoven

Kantoorinrichting in Eindhoven

Een kantoorpand met inspirerende kantoorinrichting in de Lichtstad Eindhoven, klinkt dat als echt iets voor jou? Wij lichten vier kantoorinrichtingen in Eindhoven uit, kijk je mee?

Lees meer
Staand werken in de kantoorinrichting

Staand werken in de kantoorinrichting

Staand werken, we zien het steeds vaker. Toch houden we graag vast aan de gewoonte, zittend werken. In deze blog geven we tips om van deze gewoonte af te komen en staand werken te stimuleren in de kantoorinrichting.

Lees meer
Ga voor klimaatcontrole in je kantoorinrichting

Ga voor klimaatcontrole in je kantoorinrichting

Één van de belangrijkste factoren voor het creëren van een comfortabele en gezonde werkomgeving en kantoorinrichting, klimaatcontrole. Waarom is het zo belangrijk? Dat lees je in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies