Kantoorinrichting

Ga voor klimaatcontrole in je kantoorinrichting

Één van de belangrijkste factoren voor het creëren van een comfortabele en gezonde werkomgeving en kantoorinrichting, klimaatcontrole. Waarom is het zo belangrijk? Dat lees je in dit blog!

Ga voor klimaatcontrole in je kantoorinrichting

Klimaatcontrole is een systeem dat belangrijk is voor de kantoorinrichting en toch onmerkbaar aanwezig. Het is dan niet een van de eerste zaken waar je aan denkt bij het inrichten van je kantoor, maar misschien wel een van de belangrijkste voor het creëren van een comfortabele en gezonde werkomgeving en kantoorinrichting. We hebben het over de klimaatcontrole. Maar waarom is het dan zo belangrijk voor die kantoorinrichting? Je kunt toch ook gewoon lekker een raampje open zetten? Om de volgende 4 redenen wil jij ook klimaatcontrole.

06 activity based werken volg vele bedrijven

1.   Bespaar op energieverbruik

En dus ook op energiekosten. In de meeste kantoorpanden en kantoorinrichtingen wordt knap werk verzet met als uiteindelijk doel een mooi product of eindresultaat dat winst oplevert. Maar hoe zonde is het dan dat dit werk gedaan wordt in een kantoorinrichting die energie slurpt voor het verwarmen of verkoelen ervan. In onze webshop vind je ergonomische en duurzame kantoormeubilair die bijdragen aan het besparen op energieverbruik. 

Een ruimte die daarmee dus juist weer een flinke kostenpost veroorzaakt. Door gebruik te maken van klimaatcontrole in de kantoorinrichting  wordt in de winter de ruimte tot een prettige temperatuur opgewarmd en in de zomer juist de ruimte lekker gekoeld, maar dan wel op een manier die ook prettig is voor de portemonnee.

Kantoorruimte aan het Rhijnspoorplein 10 Het open laten van je kantoorruimte, kan al zorgen voor flinke kosten. Wordt het warm? Draai de radiator slechts terug.

2.   Stoot minder CO2 uit

Nog een fijn gevolg van het besparen van energieverbruik is het verlagen van de CO2-uitstoot van je bedrijf. Misschien heb je er al wel eens eerder over nagedacht hoe je je bedrijf milieuvriendelijker kan maken, misschien nog nooit. Een goed begin is gebruik te maken van klimaatcontrole in je kantoorinrichting. Zo kan niet meer iedereen die het koud heeft de verwarming in de kantoorinrichting naar standje sauna gooien of iedereen die het warm heeft de airco naar het vriespunt (oké, niet het vriespunt, maar als je er recht onder zit kan het wel zo aanvoelen). Ruimtes worden juist op een slimme wijze verwarmd of gekoeld.

Sociale hart van het kantoorpand aan de Comeniusstraat 2a's Zomers vangen ze hier zonlicht op door het vele gebruik van glas en in de winter maken ze in dit kantoorpand gebruik van de radiatoren.

3.   Werken in gezonde lucht in de kantoorinrichting

Naast het verwarmen of verkoelen van ruimtes, hebben de meest klimaatcontrole systemen ook een functie om de lucht in de kantoorinrichting te zuiveren en verversen. Een functie die in een kantoorruimte met veel mensen die allemaal aan het werk zijn en CO2 uitademen, te midden van stof vangende bureaus en fijnstof uitstotende printers en kopieermachines erg prettig kan zijn. Deze situatieschets klinkt misschien wat aangedikt, maar ongezonde lucht in de kantoorinrichting is een serieus probleem.

In de kantoorinrichting moet een comfortabele warmte zijn die mensen stimuleert in hun werk.

Een probleem dat in de ergste vorm zelfs kan leiden tot het sick-building-syndrome, waarbij verschillende gezondheidsklachten bij veel mensen in hetzelfde kantoorcomplex voorkomen die duidelijke gerelateerd zijn aan het gebouw. Een probleem dat te voorkomen is met een klimaatcontrole systeem in de kantoorinrichting.

Kantoorruimte huren aan de Mathenesserdijk 418EIn dit kantoorpand is zelfs het plafond voorzien van glazen platen, dit zorgt voor een lichte en vooral aangename werkomgeving.

4.   Aan te passen op elke ruimte

Nog een voordeel van klimaatcontrole in de kantoorinrichting is dat het makkelijk passend te maken is voor de verschillende ruimtes in een kantoorgebouw. Zo kan bij de receptie gebruik gemaakt worden van een systeem dat ervoor zorgt dat er niet te veel koude of warme lucht van buiten naar binnen komt wanneer er mensen in en uit lopen. In de kantoorinrichting waar mensen aan het werk zijn moet een comfortabele warmte zijn die mensen stimuleert in hun werk en een systeem dat geluidloos is zodat het geen afleiding biedt.

In de vergaderzaal kan gebruik gemaakt worden van een systeem dat detecteert of er mensen aanwezig zijn of niet en kan hier vervolgens de luchtcirculatie op aan passen. Zo kan het in de energiebesparende modus gaan, wanneer er niemand aan het vergaderen is. En elk systeem dat passend gemaakt is voor de ruimte, kan juist weer vanuit een centraal punt beheerd worden.

Een klimaatcontrole systeem dat passend gemaakt is voor iedere ruimte, zorgt voor meer productiviteit.

Kantoorruimte Gustav Mahlerplein 28 Een open kantoorruimte beschikt vaker over een stabieler klimaat.

Houd je klimaat onder controle

Na deze opsomming durven wij volmondig ja te zeggen tegen klimaatcontrole. Toegegeven: het is een investering. Maar het voordeel van investeren is dat je er op lange termijn juist weer winst uithaalt. Zowel in de portemonnee en in het werkcomfort van je werknemers en in het verduurzamen van je bedrijf. Hopelijk durf jij ook de stap te nemen om voor een klimaatcontrole te gaan in je kantoorinrichting!

08 kantoorinrichting uitbesteden

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kantoorinrichting Den Haag

Kantoorinrichting Den Haag

Een kantoorruimte voorzien van een inspirerende kantoorinrichting in de stad van de politiek en de stad met een heuse skyline? Lees de blog en doe inspiratie op!

Lees meer
Kantoorinrichting in Eindhoven

Kantoorinrichting in Eindhoven

Een kantoorpand met inspirerende kantoorinrichting in de Lichtstad Eindhoven, klinkt dat als echt iets voor jou? Wij lichten vier kantoorinrichtingen in Eindhoven uit, kijk je mee?

Lees meer
De perfecte materialen combinaties voor jouw kantoorinrichting

De perfecte materialen combinaties voor jouw kantoorinrichting

Hoe je combineer je verschillende materialen in jouw kantoorinrichting? Gecombineerde materialen in een kantoorpand is helemaal van deze tijd. Lees de tips om inspiratie op te doen voor in jouw kantoorruimte!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies