Kantoorinrichting

Handige tips voor het inrichten van een klein kantoor

Jij huurt of wilt een klein kantoor huren. Maar hoe richt je die nou functioneel en sfeervol in? Wij weten het en jij na het lezen van dit blog ook!

Handige tips voor het inrichten van een klein kantoor

Een klein kantoor hoeft geen probleem te zijn, zolang de inrichting maar goed is. Kasten zijn handig om allerlei spullen in op te bergen, maar het neemt te veel ruimte in beslag. En een vergadertafel, heb je dat wel echt nodig? Of is het slechts een opvulling van de eigenlijk al te kleine ruimte? Hoe jij het beste jouw kleine kantoor kunt inrichten, zodat je alsnog alle ruimte hebt en waar je alles in kwijt kunt, lees je in dit blog!

Hoe kun je een kleine kantoor functioneel en stijlvol inrichten?

Het inrichten van een kantoor kan een lastige klus zijn. Of je nu een groot kantoor, een kleine kantoorunit of meerdere kleine kantoren in een business center huurt; het blijft een lastige klus deze in te richten. Vragen die jij je eventueel kunt afvragen zijn: waar zet je je bureau neer? Of die ene kast die je toch echt wel nodig hebt, waar laat je die? 

Bij een klein kantoor kan dit helemaal een probleem zijn. Je wilt natuurlijk nog wel genoeg bewegingsruimte hebben. Er zijn verschillende manieren om je kantoorruimte zo optimaal mogelijk in te richten. Dit kan met verschillende soorten kantoormeubilair of probeer eens te werken met kleuren en licht! Kom je er toch niet uit? Met Officeplanner richt jij gemakkelijk jouw kantoor in. Neem dus gerust een kijkje naar Officeplanner!


Richt jouw kantoor nu in met Officeplanner!

Ook toepasbaar bij de thuiswerkplek

Het inrichten van de thuiswerkplek kan moeilijk zijn. Een klein kantoor heeft qua ruimte veel gelijkenissen met de thuiswerkplek. Ook met Officeplanner kan jij jouw thuiswerkplek inrichten met het SKEPP meubilair. In de SKEPP webshop vind je ook complete thuiswerksets. Heb je behoefte aan tips hoe jij jouw thuiswerkplek moet inrichten? Lees dan snel onze blog over het inrichten van de thuiswerkplek!

Meer ruimte creëren met daglicht

Onze creativiteit wordt beperkt als er niet genoeg daglicht naar binnen komt in de kantoorruimte. Door een tekort aan daglicht wordt je sneller vermoeid, waardoor je concentratie afneemt. Door veel gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor.

Het is belangrijk als je kleine ramen hebt, om hier geen planten neer te zetten of raamdecoratie voor te hangen. Als je namelijk wat voor het raam plaatst neemt dit je daglicht alleen maar weg. Plaats je bureau zo in je kantoor dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Je kantoor zal gelijk ruimer aanvoelen. Nu is er genoeg verlichting op jouw kantoorruimte of thuiswerkplek. Probeer het zelf maar eens!

Grote ramen voor meer daglicht

Grote ramen zorgen voor meer ruimte.

Glazen wanden een must om te zorgen voor meer openheid

Tegenwoordig worden er steeds meer glazen wanden geplaatst in een moderne kantoorinrichting. Hoewel zo’n glazen wand kan zorgen voor minder privacy, laat het kantoor wel groter lijken. Met de glazen wanden ben je betrokken met de ruimte naast je. Door glazen wanden te plaatsen in plaats van dichte wanden, komt er meer licht in de ruimte. Dit zorgt voor meer openheid.

Glazen wanden in jouw kantoorruimte

Glazen wanden zorgen voor een open blik.

De werking van goede verlichting

In dit blog hebben we al aangegeven hoe belangrijk natuurlijk daglicht is voor de inrichting van een kantoor. In Nederland hebben we heel wat donkere dagen waarbij het noodzakelijk is om ook voorzien te zijn van verlichting aan te doen. Witte verlichting voelt voor ons mensen eerder aan als daglicht. Kies daarom niet voor een leuke sfeerlamp met warme verlichting, maar ga voor witte verlichting aan het plafond. Een lichtbron aan het plafond bespaart ook nog eens ruimte in je kantoor waardoor je kantoor groter lijkt!

Het juiste kantoormeubilair kiezen bij het inrichten van je kantoor

Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoorinrichting, hoe drukker en kleiner de ruimte oogt. Hoe leuk al die accessoires ook zijn, het lijkt daardoor een stuk rommeliger. Wil je meer ruimte creëren in jouw kantoorruimte? Kies dan voor een groot wit bureau of een mooi bureau van hout voor optisch meer ruimte. Ga wel voor de tijd na of het bureau past in je kantoor. 

Kies daarnaast voor één groot object in je kantoor, dit zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Bij een industriële kantoorinrichting past bijvoorbeeld een groot, houten bureau. Zorg ook dat je jouw werkplek duurzaam en ergonomisch inrichtHeb je gekozen voor een mooi groot bureau? Plaats dan niet ook nog een grote kast in je kantoor. Dit neemt namelijk veel onnodige ruimte weg. Probeer voor het opbergen van je spullen een andere oplossing te bedenken die minder ruimte inneemt. 

Grote meubelen voor jouw kantoorruimte

Grote meubelen houden je kantoor overzichtelijk.

Berg je kantoorspullen op in opbergboxen

Van opbergboxen tot een hoge kast, het zijn allebei slimme oplossingen om te zorgen voor meer opbergruimte. Je wilt natuurlijk niet dat als er klanten komen je kantoor vol staat met werkmappen of andere kantoorartikelen. Door te kiezen voor opbergboxen kun je veel spullen kwijt en neemt het minder ruimte in dan een grote archiefkast.

Een andere oplossing voor het opbergen van je spullen zijn hoge, smalle kasten. Deze kasten nemen minder ruimte in dan een grote boekenkast of archiefkast. Zorg er bij het uitzoeken van een kast voor dat je gaat voor een dichte kast. Dit geeft namelijk al gelijk een opgeruimd uiterlijk aan je kantoor.

Houd het clean, kies voor wit

Het kiezen van een felle kleur kan hartstikke gaaf en gewaagd zijn in een groot kantoor. Maar voor een klein kantoor raden wij toch echt aan om daar niet voor te kiezen. Door te gaan voor een felle of donkere kleur in een kantoor, lijkt deze kleiner. Onze tip is om te gaan voor lichte kleuren en dan vooral wit! Dit maakt je kantoor optisch groter en zorgt voor een frisse uitstraling.

Zijn er in jouw kantoor geen ramen of is er geen glazen wand? Verf dan de muren en het plafond in een lichte tint, zoals wit. Witte tinten reflecteren het licht waardoor jouw kleine kantoor het gevoel geeft van een groot kantoor. Een praktische witte muur? Kies dan voor smart wall paint. Zo kun je je muur gebruiken als whiteboard. Praktisch en mooi tegelijk.

Wil je toch voor iets anders gaan dan wit? Kies dan voor lichtgrijs, lichtblauw of andere lichte tinten om meer ruimte te creëren. Wit is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als je je kantoor gaat inrichten. Maar wittinten kun je heel goed combineren met verschillende stijlen. Heb je een design meubelstuk of een felgekleurde bureaulamp, dat past perfect bij een witte achtergrond! 

Een witte kantoorinrichting hoef niet saai te zijn

Ga voor wit! En zorg zo voor meer licht en ruimte.

Uiteraard mag er best wel kleur terugkomen in je kantoor. Kleur zorgt er ook voor dat je kantoorruimte er levendig uitziet. Wil je kleur brengen aan je kantoor? Kies dan voor een kantoorplant om wat groen toe te voegen in de ruimte. Een kantoorplant komt in een klein kantoor helemaal tot zijn recht. Groen valt lekker op bij een witte muur!

Geef kleur aan je kantoor met een kantoorplant

Ga voor groen met een kantoorplant.

Een creatieve ruimte voor creatieve werknemers

Een kantoor heeft als basisfunctie het onderbrengen van werknemers en ze een ruimte bieden waar ze hun werk kunnen doen. Klinkt simpel toch? Maar moet het kantoor er dan ook een beetje leuk uitzien of is dat eigenlijk niet nodig? Het antwoord is ja, een kantoor moet er wel degelijk leuk uit zien. Een inspirerende kantoorinrichting zorgt namelijk voor meer creativiteit en productiviteit onder de werknemers. En ondanks dat je een klein kantoor hebt, is het met behulp van een aantal statement accessoires gemakkelijk om je kantoor leuk aan te kleden.

Financiering van de inrichting van een klein kantoor

Of je nu een klein of groot kantoor in wilt richten, je zult na moeten denken over de financiering. Ga je hiervoor een lening afsluiten? Dan geven wij als tip dat het vergelijken van leningen een heleboel kosten kan besparen. Wil je liever geen lening afsluiten? Kies dan voor het huren of leasen van de kantoorinrichting. Op die manier hoef je niet direct een grote investering te doen. Bekijk hieronder eens de video waarin Robbert Jan Hanse, Founder & CEO van Holland Startup, zijn ervaring deelt met Officeplanner. Mocht je daarna ook overtuigd zijn? Klik dan op de button onderaan dit blog en ga direct naar Officeplanner. 

Huren of leasen van kantoorinrichting, wat kies jij?

Nog één tip: kantoor laten inrichten

Heb jij een klein kantoor en heb je moeite met het inrichten van deze kleine ruimte? Dan zijn deze bovenstaande tips uitermate geschikt. Kort samengevat: kies voor lichte tinten, passend meubilair, een groot object en goede verlichting. Deze tips maken jouw kleine kantoor groter en slimmer! Oh, we hebben nog één laatste tip: ook al is het niet iedereen z’n ding, maar gek genoeg helpt opruimen ook! Daar kun je vast wel wat mee, toch?

Kom je er toch niet helemaal uit? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw kantoor te laten inrichten. Dat scheelt je veel tijd en moeite! Ook jouw grote kantoor kan stijlvol en functioneel ingericht worden, met een handige tool zoals Officeplanner. Jouw kantoor wordt dan naar jouw smaak en ook nog eens flexibel ingericht in verschillende stijlen, zoals Urban Industrial en Urban Scandinavian. Ben je toch verliefd op meer kleur of een cosy of botanische kantoorinrichting? Ook daarvoor heeft Officeplanner veel opties voor jouw kantoorinrichting!

 
Neem nu contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Op- en afschalen kantoormeubelen zorgt voor flexibiliteit in jouw onderneming

Op- en afschalen kantoormeubelen zorgt voor flexibiliteit in jouw onderneming

Het Coronavirus houdt ons allemaal in de ban. Het RIVM adviseert waar mogelijk thuis te werken, maar dit is niet voor iedereen een optie. Veel kantoren blijven daarom toch open, welke maatregelen tref je dan als werkgever? Lees een aantal tips in dit blog!

Lees meer
Zo richt je de ideale thuiswerkplek in!

Zo richt je de ideale thuiswerkplek in!

Door het coronavirus werken veel mensen vanuit huis. Het inrichten van een goede thuiswerkplek is cruciaal. Huur daarom kantoormeubilair voor jouw personeel. Hoe ziet de ideale thuiswerkplek eruit? Dat lees je in dit blog!

Lees meer
Motivatie tips tegen de werkdip!

Motivatie tips tegen de werkdip!

Iedereen heeft zo nu en dan last van een werkdip. In dit blog lees je een aantal motivatie tips tegen de werkdip. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies