Kantoorinrichting

Wat is de werking van kleur op kantoor?

Hoe kies je de juiste kleur? En wat is de werking van kleur op kantoor? Je leest er alles over in dit blog!

Wat is de werking van kleur op kantoor?

De kleur van het kantoormeubilair is één van de keuzes die je maakt wanneer je je kantoorruimte gaat inrichten. Ga je voor tijdloze kleuren zoals zwart, grijs of donkerblauw? Of wordt het een kleurrijk kantoor met rood, geel, groen of oranje? Benieuwd welke kleur het beste bij jouw kantoor past? Lees dan snel verder. We vertellen je alles over het gebruik van kleur op kantoor.

De juiste kleur per kantoorruimte

Bij het aanschaffen van nieuw kantoormeubilair is het belangrijk om te weten welke kleuren je in de kantoorinrichting wilt gebruiken. Kleur zet een bepaalde sfeer neer, maar heeft ook invloed op de productiviteit van werknemers. Hoe kies je dan de juiste kleur? Kies allereerst niet dezelfde kleur voor elke ruimte. Elke kleur heeft namelijk een andere werking.

Elke kleur heeft zijn eigen kracht en betekenis, daarom is niet één kleur geschikt voor alle ruimtes.

Entree2Zorg voor een goede binnenkomer met de kleur geel! 

Receptie

De receptie geeft een eerste indruk aan bijvoorbeeld klanten, partners en gasten. Je wilt meteen een positieve sfeer neerzetten. Je kunt immers maar één keer een eerste indruk maken. Voor de receptie of entree is een oranje of gele kleurtint geschikt. Geel maakt ons vrolijk en oranje straalt vriendelijkheid en zelfverzekerdheid uit.

Werkplekken

Een werkplek moet, naast comfort, ook bijdragen aan de productiviteit. Blauw is de meest voor de hand liggende kleur; het stimuleert de productiviteit, zorgt voor rust en straalt veiligheid en betrouwbaarheid uit. Voeg voor de toename van energie, accessoires toe in geel, oranje of rood. Let er wel op dat je deze kleuren subtiel gebruikt. Bij een overvloed zullen deze kleuren juist averechts werken en zorgen voor stress.

Raamplein 1 6604Blauw stimuleert de productiviteit, zorgt voor rust en straalt veiligheid en betrouwbaarheid uit!

Vergaderruimtes

Bij het kiezen van een kleur voor een vergaderruimte moet je goed bedenken wat het doel van de ruimte is. Gaat het om een brainstormsessie? Kies dan voor de kleur geel. Deze kleur prikkelt namelijk ons zenuwstelsel. Bij een salesmeeting werkt juist de kleur rood beter, deze kleur zorgt ervoor dat we actiever worden. Wil je een vergaderruimte die geschikt is voor presentaties? Dan werkt de kleur blauw goed, dit zorgt namelijk voor een ontspannen sfeer.

Kies in een brainstormruimte voor de kleur geel. 

Kleuren volgens de laatste trends

Wil je dat jouw kantoorruimte aansluit bij de laatste trends? Kies dan voor een helderblauwe tint, dé kleur van 2020. Daarnaast ben je niet snel op een helderblauwe tint uitgekeken. Deze kleur kun je makkelijk combineren met andere kleuren, zoals okergeel en poederroze. Je creëert een kleurvolle kantoorinrichting die naast de kleurencombinaties wel rust uitstraalt! 

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 11 2De combinatie van blauw met poederroze, schitterend toch?

Gekleurd kantoormeubilair, planten en accessoires maken de kantoorruimte af!

Kleur voor kantoormeubilair, planten en accessoires

Een likje verf is niet de enige manier om een ruimte kleur te geven. Kantoormeubilair in een felle kleur, maar ook planten of gekleurde accessoires helpen mee om de juiste sfeer neer te zetten. Hieronder geven we je een aantal tips om met kantoormeubilair kleur in jouw kantoorruimte toe te passen.

Bureau

Een bureau is een belangrijk element in een kantoorruimte. Gebruikelijke kleuren voor een bureau zijn wit, zwart en houtkleur. Wist je dat hout voor warmte en veiligheid zorgt? Een goede basis voor een werkplek. In onze Officeplanner Webshop vind je verschillende bureaus in houtkleur zoals bureau Bautzen en bureau Frankfurt.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 5Hout straalt warmte en veiligheid uit op kantoor.

Banken en stoelen

Maak een statement in de kantoorruimte door meubilair, zoals een bank of stoel te plaatsen met een uitgesproken kleur. Fleur bijvoorbeeld je vergaderruimte op door gekleurde vergaderstoelen. Onze vergaderstoel Laredo is verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren en past bij elk interieur.

Poefjes en krukjes

Ze staan leuk in het interieur en zijn ook nog eens functioneel. We hebben het dan over poefjes en krukjes! Ze zijn er in allerlei kleuren en materialen. Deze kleine meubelstukken kunnen een grote bijdrage leveren aan de sfeer in de kantoorruimte. Makkelijk te gebruiken als extra zitplaats, als voetenbankje of zet er een dienblad op en gebruik hem als bijzettafeltje. Ideaal toch? 

Maak een statement door te kiezen voor kantoormeubilair in uitgesproken kleuren. 

Stijl de ruimte af met accessoires

Een plant op het bureau of een schilderij aan de muur op kantoor. Accessoires maken de sfeer in de kantoorruimte compleet. Vind je het zelf lastig om accessoires bij elkaar te zoeken? Kies dan voor onze afstijlpakketten. Met bijvoorbeeld Afstijlpakket Cosy is je kantoorinterieur binnen een handomdraai compleet.

Brugstraat9 13 11 2Met planten breng je gemakkelijk kleur aan de kantoorinrichting!

Planten geven kleur aan een ruimte

Makkelijk kleur toevoegen aan een kantoorruimte? Plaats een aantal mooie planten in je kantoor. Planten zorgen voor meer sfeer, maar ook voor minder stress én zijn natuurlijke luchtzuiveraars. Een win-win situatie toch? Wij hebben vast een aantal mooie planten voor je bij elkaar gezocht, want niet iedereen heeft groene vingers. Onze Afstijlpakketten Botanic toveren jouw kantoorruimte binnen een handomdraai om tot een urban jungle. 

Direct aan de slag met kleur op kantoor

Een kantoorruimte kan zeker kleur gebruiken, maar zorg wel voor de juiste balans. Kies voor kleuren die elkaar complementeren. We snappen dat het best lastig kan zijn om de juiste kleur te kiezen. Ga met onze Officeplanner aan de slag en probeer verschillende combinaties uit. Onze kantoormeubelen zijn leverbaar in bijna elke denkbare kleur. Besteed je dit liever uit? Onze designer staat voor je klaar en neemt graag het werk voor je uit handen. Zo is jouw kantoorruimte binnen no-time voorzien van de juiste kleuren.  


Neem contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Wat is het effect van het coronavirus op de kantorenmarkt?

Wat is het effect van het coronavirus op de kantorenmarkt?

Het coronavirus zorgt voor de nodige aanpassingen. Het vraagt geduld, goed timemanagement, sociale gezondheid, productiviteit en een juiste balans tussen werk en privé. Wat zijn de effecten van de pandemie op de kantorenmarkt?

Lees meer
Waarom kantoorinrichting uitbesteden aan personal designer?

Waarom kantoorinrichting uitbesteden aan personal designer?

Wil je weten welke voordelen en nadelen er zijn als je een personal designer de kantoorinrichting verzorgd? En waarom jij een personal designer jouw kantoorruimte moet laten inrichten? Lees dan gauw verder!

Lees meer
Het 1,5 meter kantoor

Het 1,5 meter kantoor

Hoe kan je rekening houden met 1,5 meter afstand op kantoor? Welke oplossingen moet je inzetten? Kortom: hoe gaan we de 1,5 meter samenleving doorvoeren naar het 1,5 meter kantoor? Dat lees je in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies