Know-how

Kantoorinrichting aanpassen aan de wensen van Millennials

De Millennial: een generatie young professionals met hun eigen wensen en behoeften. Hoe trek jij dit jonge talent aan? Hoe hou jij deze werknemers tevreden? Een millennial-proof kantoorinrichting doe je zo:

Kantoorinrichting aanpassen aan de wensen van Millennials

Millennials, generatie Y of zelfs generatie Z: in ieder bedrijf zijn ze inmiddels te vinden, wat betekent dat jouw kantoorinrichting aan andere wensen moet voldoen.. Globaal gezien zijn ze geboren tussen 1980 en 2000. Millennials zijn vaak heel anders opgegroeid dan de generaties voor hen, en dat leidt tot andere wensen wat betreft de inrichting van het kantoorpand. Nu wil jij natuurlijk weten hoe je deze jonge talenten aan kunt trekken en jouw millennial-werknemers happy kunt maken door middel van de kantoorinrichting. Lees snel verder voor zeven tips om jouw kantoorruimte millennial-proof te maken!

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

7x de favoriete kantoorinrichting van de millenial

Millennials hebben dus andere wensen en andere standaarden dan de generaties voor hun, en daar moet jij met jouw kantoorinrichting op inspelen. Dit klinkt misschien als behoorlijk ingewikkeld en veel gedoe, maar je zult zien dat het allemaal wel meevalt. Gelukkig zijn millennials soms tevreden met de kleinste aanpassing.

1. Geef de Millennial een flexibele kantoorinrichting

Millennials willen liever niet de hele week vastzitten aan dezelfde werkplek, in dezelfde kantoorkamer met dezelfde plantenbak. Ga dus voor flexibiliteit! Vraag jezelf af wat jij precies nodig hebt om jouw kantoorunit te laten shinen. Denk ook alvast een paar stappen vooruit. Je bedrijf of de samenstelling van jouw team kan altijd veranderen. Voor millennials is persoonlijkheid in een kantoorinrichting erg belangrijk. En last but not least: integreer slimme apparaten, millennials zijn er gek op!

BovenaanzichtFlexwerken in een stijlvolle kantoortuin, voorzien van een flexibel kantoordesign.

2. Een kantoortuin in jouw kantoorpand doet wonderen

De kantoortuin is terug van weggeweest! Ooit waren kantoortuinen een soort typfabrieken waar lang niet alles positief was, maar gelukkig is er in een paar jaar tijd veel veranderd. Een kantoortuin kan juist fijn en inspirerend zijn, zeker voor de millennial. Met een moderne kantoortuin ben jij helemaal klaar voor de toekomst.

Zo’n nieuwerwetse kantoortuin heeft een paar onmisbare items, zoals veel stopcontacten, zones om in te werken en flexibiliteit die aansluit bij de wensen van de werknemers. Dit zijn niet geheel toevallig ook de wensen van een millennial, dus wat ons betreft kan een kantoortuin écht niet missen in jouw kantoorinrichting.

3. Trek die flexibiliteit door naar de randvoorwaarden binnen jouw kantoorpand

Millennials houden nu eenmaal van flexibiliteit. Dat houdt niet op bij de inrichting van het kantoorpand, maar gaat door naar flexibele voorwaarden. De negen-tot-vijf mentaliteit verdwijnt steeds meer. Dat wil gelukkig niet zeggen dat millennials een slechte mentaliteit hebben, ze willen alleen zélf bepalen waar en wanneer ze werken.

Kortom: jij maakt de kaders en daarbinnen mogen zij de invulling verzorgen. Wat betreft werklocatie geldt precies hetzelfde principe. Thuis werken of op een andere locatie dan het kantoorpand is zo slecht nog niet, dus geef jouw millennials de ruimte. Ze zullen je dankbaar zijn en je zult merken dat dit soort voorwaarden de productiviteit alleen maar ten goede komt.

IMG 6276Laat de persoonlijkheid van jouw bedrijf naar voren komen in de inrichting van de kantoorruimte.

4. Stimuleer creativiteit met een persoonlijke kantoorinrichting

Persoonlijke items op de werkplek worden gewaardeerd door millennials. Of het nu gaat om flexibele werkplekken of vaste kantoorkamers, voor iedere werkplek is een persoonlijke inrichting mogelijk. In kantoorkamers kun je natuurlijk volledig los gaan met persoonlijke items als schilderijen of posters. Op flexibele werkplekken is dat iets lastiger. Om toch persoonlijkheid toe te voegen, kun je denken aan de mogelijkheid tot een eigen bureaubladachtergrond, een persoonlijke koffiemok of andere draagbare items. Met een persoonlijke kantoorinrichting stimuleer je creativiteit, dus vergeet ze niet toe te voegen!

5. Gezonde voeding in jouw kantoorpand

We zullen niet zeggen dat millennials leven op de meest exotische superfoods, maar ze geven wel degelijk om hun voeding. Een bruine boterham met kaas voldoet niet altijd meer, net als de snoepautomaat in jouw pantry. Om de millennial helemaal happy te maken, biedt je de mogelijkheid om gezond en bewust te eten door middel van een bedrijfsrestaurant of koffiecorner. Dit hoeft gelukkig helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zorg voor een wekelijkse lading vers fruit. Iedereen kan daarvan pakken wat hij wil, en wat aan het einde van de week over blijft verdeel je om mee naar huis te nemen.

Een dag lunchen met versbelegde broodjes is ook een goed idee. Overleg waar jullie de broodjes bestellen, dan is iedereen tevreden met een voedzame lunch. Ook wat betreft koffie heeft de doorsnee millennial een andere voorkeur dan jouw werknemers uit andere generaties. Zwarte koffie of cappuccino voldoet niet altijd meer, hoewel zwarte koffie dan wel weer lekker retro en puur is. Fancy koffietentjes doen het heel goed bij millennials, dus verwen ze af en toe eens met zo'n hippe kop koffie.

Restaurant 1Vergeet vooral de verse koffie en heerlijke lunch niet!

6. Zorg voor een design kantoorinrichting en maak iedereen gelukkig

Niet alleen de millennial wordt gelukkig van een mooie kantoorruimte, ook jouw andere werknemers gaan goed op een mooie kantoorinrichting. Natuurlijke materialen, veel licht en planten hebben altijd een positieve uitwerking op het werkgeluk van jouw werknemers. Bovendien komt werkgeluk de productiviteit en creativiteit vaak ten goede, dus eigenlijk heeft een mooie inrichting van de kantoorruimte alleen maar voordelen. Weet je niet zo goed welke stijl je moet kiezen? Kijk dan eens naar een Scandinavische kantoorinrichting of een industriële kantoorinrichting.

7. Duurzaamheid is een belangrijk item voor millennials

Millennials willen niet meer per se bij een extreem winstgevend bedrijf werken, hoewel dat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. De overige activiteiten van een bedrijf worden steeds belangrijker. Hoe gaat een bedrijf om met de samenleving en het milieu? Kortom: hoe is de CSR van het bedrijf?

Een goed CSR-beleid begint bij jouw eigen kantoorpand. Maak gebruik van een duurzame kantoorinrichting. De millennials zullen onder de indruk zijn van jouw kantoorinrichting en je draagt een steentje bij aan een beter milieu en een goede samenleving. Wij zien alleen maar voordelen van een zo’n duurzaam beleid, dus het is het overwegen waard!

Kantoor 3 2Zorg voor een milieuvriendelijke kantoorinrichting, want duurzaamheid staat bij de nieuwe generaties steeds hoger in het vaandel.

Ga aan de slag om jouw kantoorinrichting aan te passen aan de wensen van millennials 

Heb jij na het lezen van dit artikel al zin om te beginnen met aanpassingen in jouw kantoorpand? Wij begrijpen dat het onhandig is om direct jouw hele kantoorunit op de kop te zetten, dus begin eens met drie aanpassingen. Kies bijvoorbeeld voor gezonde maaltijden, een flexibele kantoorinrichting en persoonlijke items op de werkplek. Als je het direct groter aan wil pakken, is de Officeplanner van SKEPP echt iets voor jou. Neem eens een kijkje bij onze millennial-proof kantoorinrichtingen.

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Wat worden de kantoorinrichting trends in 2020?

Wat worden de kantoorinrichting trends in 2020?

Wil jij jouw kantoorinrichting voorzien van de laatste trends? Lees in dit blog de voorspelde kantoorinrichting trends van 2020. Doe er dus vooral je voordeel mee!

Lees meer
Zo maak jij jouw kantoorinrichting winterproof

Zo maak jij jouw kantoorinrichting winterproof

5 tips om jouw kantoorinrichting voor te bereiden op de winterdagen. Van pantry tot aan de temperatuur op kantoor. Je leest het in dit blog!

Lees meer
Dit is wat je moet weten over geluidsoverlast in de kantoorinrichting

Dit is wat je moet weten over geluidsoverlast in de kantoorinrichting

Wat kun je doen tegen geluidsoverlast in de kantoorinrichting? Lees onze 9 tips om geluidsoverlast op kantoor te voorkomen!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies