Kantoorinrichting

Wat worden de kantoorinrichting trends in 2020?

Wil jij jouw kantoorinrichting voorzien van de laatste trends? Lees in dit blog de voorspelde kantoorinrichting trends van 2020. Doe er dus vooral je voordeel mee!

Wat worden de kantoorinrichting trends in 2020?

We zitten alweer in november, de een-na-laatste maand van het jaar en het perfecte moment om vooruit te blikken op de kantoorinrichting trends van het nieuwe jaar. De tijd vliegt en voor je het weet zijn de pepernoten en kerstkransjes in de aanbieding en loop je al je medewerkers een gelukkig en gezond 2020 te wensen. Maar voordat het zo ver is, gaan we de voorspelde kantoorinrichting trends voor 2020 bespreken. In deze voorspelde kantoorinrichting trends staat ‘gelukkig en gezond’ hoog in het vaandel. Lees hieronder alle kantoorinrichting trends van 2020:

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

1.   Positief effect op medewerkers met een biofilisch design

Het gras van de buren is altijd groener. Althans, dat werd altijd aangenomen, maar het eigen gras is ook behoorlijk groen! Al een aantal jaar is het toevoegen van planten, groen en natuurlijke materialen een van de trends in de kantoorinrichting. Naast een mooie toevoeging aan de kantoorinrichting levert het bovendien ook daadwerkelijk meer productiviteit op en minder ziekteverzuim, maar veel losse planten in de kantoorinrichting zetten is anno 2020 niet meer genoeg.

Het kantoor moet het liefst een ‘biofilisch design' hebben. Wat voor een design denk je nu misschien? Biofilie is in het kort de natuurlijke aantrekkingskracht tussen mens en natuur. Het is de verklaring voor het positieve effect dat planten op medewerkers hebben. Maar zoals gezegd, alleen wat losse planten is niet meer genoeg. De natuur moet het uitgangspunt vormen voor de gehele inrichting. Er worden natuurlijke materialen gebruikt en heel veel groen. Denk bijvoorbeeld aan muren gemaakt van planten en natuurlijke materialen, zoals hout.

Kantoorruimte Nieuwezijds Voorburgwal 162 AmsterdamIn de entree is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen in combinatie met planten. Een echt biofilisch design! 

2.   Technische hoogstandjes rondom bedrijfsvoering 

Hoewel het een lichte tegenstelling is van het biofilisch design, staat techniek ook op het lijstje van voorspelde kantoorinrichting trends. Technische oplossingen om samenwerken en flexwerken zo gemakkelijk mogelijk te maken, is al een aantal jaar aan de orde. In 2020 komen daar technische hoogstandjes bij om zaken rondom bedrijfsvoering makkelijker te maken en te besparen op personeelskosten.

Denk bijvoorbeeld aan een digitale receptie waarbij bezoekers aan kunnen geven voor wie ze komen, waarna die persoon geïnformeerd wordt om deze bezoeker te verwelkomen. Ook kun je kiezen voor een smart lock, dat geopend kan worden met een app in plaats van een sleutel. Deze technische gadgets maken het voor jou allemaal een stukje gemakkelijker en wij verwachten dat ze in 2020 een hoge vlucht gaan nemen. Bekijk deze technologische producten in de webshop: 


Officekit producten

3.   Ruimte voor ontspanning

Dit is geen onbekende in rijtje van kantoorinrichting trends. In de blog ‘Dit worden de kantoortrends in 2018’ voorspelden we deze kantoorinrichting trend namelijk al. En wat blijkt, in 2020 blijft deze trend ook zeker hangen. Waar de focus eerder vooral lag op ontspanning door een gezellig spelletje met collega’s en de vrijmibo, verschuift deze naar ontspanning door een lekker middagdutje. Er ligt nog altijd een behoorlijk taboe op slapen op het werk, maar we verwachten dat 2020 het jaar wordt waarin deze taboe doorbroken wordt.

Slaapplek in de kantoorruimte Een slaapplek in de kantoorinrichting. Wat wil je nog meer?

Steeds vaker zien we al plekken in de kantoorinrichting waar even lekker ontspannen gezeten of gelegen kan worden. Een daadwerkelijke slaapplek zagen we echter nog niet echt, terwijl een middagdutje of powernap wonderen kan doen voor de productiviteit van werknemers. 2020 wordt het jaar dat werkgevers deze snelle dutjes gaan faciliteren en slaapplekken een belangrijk onderdeel worden van de kantoorinrichting trends.  

2020 wordt het jaar dat werkgevers deze snelle dutjes gaan faciliteren.

4.   Circulaire kantoorinrichting trends

Groen, duurzaam en biologisch: met dit soort termen worden we platgegooid, maar er is een nieuwe term bijgekomen die in 2020 belangrijk wordt. Het lijkt de zoveelste in het rijtje, maar wel eentje die daadwerkelijk heel nuttig is en daarnaast ook meer veelzeggend is dan biologisch of duurzaam.

We hebben het over de term ‘circulair’. Circulair houdt in dat er zo min mogelijk spullen en grondstoffen weggegooid worden en zo veel mogelijk wordt hergebruikt of gerecycled. Lekker behapbaar, erg representatief als bedrijf en daarnaast ook heel mooi in de kantoorinrichting. Hergebruikt betekent namelijk zeker niet ouderwets of standaard. Dit zijn dus allemaal redenen om voor deze trend kantoorinrichting te gaan.  

Kantoorruimte John M. KeynespleinEen hond als kantoordier zorgt voor een verbeterde werksfeer. 

5.   Kantoordier

Waarom zou je alleen thuis plezier kunnen hebben van een hond? Ook op kantoor kan het heel leuk zijn om zo’n beestje erbij te hebben. Het is een heel goed excuus om af een toe een minipauze in te lassen, omdat de hond even geaaid moet worden of aandacht verdient. Daarnaast zorgt een hond op de werkvloer voor een verbeterde werksfeer en lager ziekteverzuim en je medewerkers komen nog eens buiten wanneer de hond uitgelaten moet worden. Deze kantoorinrichting trend brengt dus alleen maar voordelen mee! 

Wij voorspellen dat de hond komend jaar meer en meer aangetroffen zal worden op de werkvloer.

Natuurlijk zijn er wel belangrijke overwegingen om te maken bij een hond op kantoor. Niet iedereen is natuurlijk een grote hondenliefhebber, wat een reden kan zijn waarom het nog niet een heel gangbare kantoorinrichting trend is. Wij voorspellen echter dat de hond komend jaar meer en meer aangetroffen zal worden op de werkvloer en een echte trend kantoorinrichting wordt. Let op: voor de hond moet er natuurlijk ook een leuk plekje komen in de kantoorinrichting, waar hij lekker kan liggen en slapen.

6.   Aandacht voor de medewerker

Gelukkig zijn is steeds belangrijker voor ons en dit geldt allang niet meer alleen voor het privéleven. Ook op het werk willen mensen zich gewaardeerd en gelukkig voelen en plezier hebben. De tijd dat de hoofdzaak van werken geld verdienen was, is al lang voorbij. De kantoorinrichting trends gaan hierin mee. Het werk moet de medewerker gelukkig maken.

We weten allemaal dat de klant koning is, maar in een goed bedrijf is de medewerker keizer.

Een mooie kantoorinrichting kan daar aan bijdragen en ook het bieden van meer dan alleen werkruimte is hiervoor een fijne toevoeging. Denk hierbij aan een gym, een yogaruimte, een spelkamer of zelfs een klimmuur. Uit het kantoor en de kantoorinrichting moet blijken dat aan de medewerker zijn welzijn en plezier gedacht is. We weten allemaal dat de klant koning is, maar in een goed bedrijf is de medewerker keizer.

Kantoorruimte Gustav Mahlerplein 28In deze kantoorinrichting de kleur oranje afgestemd met witte accessoires en meubelen.

7.   Kies voor kleur

Last but, not least in ons lijstje met voorspelde kantoorinrichting trends in 2020: kleur in de kantoorinrichting! Scandinavisch design, hout, pastelkleuren, zwart en wit tinten, het is allemaal even mooi, maar anno 2020 wordt het een beetje saai. Dat betekent niet dat je opeens voor een hysterisch kleurenpalet moet gaan wat betreft kantoorinrichting trends, maar kies één of twee passende kleuren uit en voeg deze toe in je kantoorinterieur.

Ga voor gekleurde accessoires, een gekleurde bank, vloerkleed of een hele gekleurde muur in de kantoorinrichting. Mocht je het helemaal spannend willen maken, kun je ook gaan voor een muur met een behangetje met grappige of hippe print. Zo zet je gelijk de goede toon voor de rest van het jaar.

Vooruitblik op de kantoorinrichting trends

Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, zijn bovenstaande voorspelde kantoorinrichting trends wat ons betreft zeker een blijvertje! En nu ben jij ook helemaal op de hoogte van wat er speelt komend jaar. Op zoek naar nog meer inspiratie voor  kantoorinrichting trends? Neem eens een kijkje naar Officeplanner, de one-stop-shop die je verder helpt met het verwerken van de voorspelde kantoorinrichting trends in jouw kantoorruimte. 

11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Creatieve kantoorinrichting

Creatieve kantoorinrichting

Gek op een creatieve inspirerende kantoorinrichting? Maar weet je niet hoe je dit toepast op jouw kantoor? Lees dit blog voor een paar handige tips!

Lees meer
Hoe jij kunst op kantoor tot een succes maakt

Hoe jij kunst op kantoor tot een succes maakt

Wist jij dat kunst op kantoor dé opkomende trend in de kantoorinrichting is? Een echte eyecatcher en het bevordert de creativiteit. Lees in dit blog 5 onmisbare tips voor kunst op kantoor!

Lees meer
Hoe bepaal ik de juiste hoogte voor mijn bureau?

Hoe bepaal ik de juiste hoogte voor mijn bureau?

De gemiddelde kantoormedewerker zit zo’n 8 uur op een dag aan zijn of haar bureau in de kantoorinrichting. Daarom lees je hier hoe je de juiste hoogte van je bureau instelt!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies