Dit zijn de ideale ontmoetingsplekken in jouw kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • donderdag 5 december 2019

Is jouw kantoorinrichting volledig geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk te werken? Dat is een goed startpunt voor de perfecte kantoorinrichting, maar er is meer dan alleen efficiënt werken. Het principe ‘work hard, play hard’ mag niet vergeten worden. Met hier en daar wat ontspanning op gezellige ontmoetingsplekken in jouw kantoorinrichting zet jij de volgende stap naar de perfecte kantoorinrichting. In dit blog lees je hoe je dit aanpakt, dus lees snel verder voor de 7 beste tips!


07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

7x the place to be voor wat gezelligheid in jouw kantoorpand 

Gezelligheid kent geen tijd, ook niet op kantoor. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen zijn of haar werk goed uitvoert, maar goed werk leveren gaat nu eenmaal beter met wat ontspanning op zijn tijd. Met onze 7 tips zorg jij voor de beste ontmoetingsplekken in jouw kantoorinrichting.

1. Ouderwets bijpraten bij de koffiemachine in jouw kantoorruimte

De koffiemachine is van oudsher dé ontmoetingsplek in iedere kantoorruimte. De dag begint vrijwel altijd met goede koffie, en om de dag nog iets beter te beginnen is bijpraten met je collega’s wel zo gezellig. De koffiemachine hoeft tegenwoordig trouwens helemaal geen storend onderdeel van jouw kantoorinrichting te zijn. Een fancy espressomachine doet het altijd goed.

Koffie automaatVoorzie de pantry van een koffiemachine. Gegarandeerd dat jouw werknemers hierop af komen!

Heb je niet de mogelijkheid voor zo’n glanzend apparaat in jouw kantoorruimte? Dan is een koffiebar het perfecte alternatief voor jouw kantoorinrichting. Een koffiebar past altijd bij de rest van jouw kantoorinrichting en is eenvoudig op te fleuren met bijvoorbeeld wat planten of extra opbergruimte. Of je nu gaat voor een espressomachine, een koffiebar of gewoon allebei, de koffiehoek is altijd een goede ontmoetingsplek. Lees de voordelen van een koffiecorner in het blog: 


Belang van een koffiecorner

 2. Creëer een loungeplek buiten het kantoorpand

De hele dag aan het werk in dezelfde kantoorruimte is nooit leuk. Door buiten een loungeplek te creëren, zorg je voor voldoende afleiding en maak je een perfecte ontmoetingsplek om even te ontspannen. Even de focus verleggen in het zonnetje, genieten van een welverdiende lunch of de vrijmibo inluiden, een loungeplek is overal goed voor. De meest gebruikte loungeplek is een tuin of patio waarbij de stijl van de kantoorinrichting mooi door wordt getrokken naar buiten.

Kantoorruimte Hofmanweg 5 HaarlemDoor het vele licht lijkt de loungeplek net buiten gecreëerd. Hier kun je ook met slecht weer heerlijk zitten! 

Niet ieder kantoorpand heeft echter zulke mogelijkheden. In dat geval is een dakterras of groot balkon een goed alternatief. Zie jij jezelf al uitkijken over de Amsterdamse Zuidas of het centrum van Rotterdam? Wij vinden een dakterras of tuin in ieder geval de ideale aanvulling op jouw kantoorinrichting. Lees de panden met een dakterras in het blog:


Kantoorpanden met dakterras

3. Zorg dat de kantine van de kantoorunit voor iedereen dichtbij is

Een ontmoetingsplek wordt het meest gebruikt als die voor iedereen in de kantoorunit dichtbij is. Niemand heeft er trek in om eerst naar de andere kant van het kantoorpand te moeten lopen om de gezelligheid op te zoeken, al werkt dat bij een dakterras misschien net iets anders…

Een ontmoetingsplek wordt het meest gebruikt als die voor iedereen in de kantoorunit dichtbij is.  

Over het algemeen haal je het meest uit een ontmoetingsplek in jouw kantoorinrichting als die lekker centraal gelegen is. Zo is het voor iedereen eenvoudig om even snel langs te lopen voor een praatje of een paar minuten ontspanning. En wat is nou idealer dan de bedrijfskantine als ontmoetingsplek? Tover jouw bedrijfskantine om tot de ideale ontmoetingsplek:


Tips voor de inrichting van de bedrijfskantine

Kantoorruimte huren atoomweg plutonium 50365Laat de bedrijskantine het sociale middelpunt van jouw bedrijf zijn.

4. Maak de juiste kantoorindeling

Een ontmoetingsplek in jouw kantoorruimte is eenvoudiger dan je denkt. Zo’n plek is namelijk ook gewoon in een kantoorkamer te realiseren zonder dat het jou energie kost. Je hebt de kantoorkamers immers al gestyled, dus met de kantoorinrichting zit het wel goed. Als je zorgt voor een gebalanceerde kantoorindeling, zorgen werknemers vaak voor hun eigen ontmoetingsplekken. Door hier en daar wat stoelen of poefs te plaatsen, geef je de gelegenheid om spontaan een ontmoetingsplek te creëren.

5. Ga voor flexibiliteit in jouw kantoorinrichting

Vind je het lastig om een gebalanceerde kantoorindeling te maken? Dat is helemaal niet erg, want er zijn genoeg alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld flexibiliteit stimuleren door jouw kantoorinrichting daar op af te stemmen. De kantoortuin is weer hip en trendy. In een kantoortuin kun je eenvoudig flexwerkplekken en verschillende activiteitszones creëren. Op deze manier sla je meerdere vliegen in één klap.

Met flexibiliteit creëer je werkplekken voor verschillende activiteiten, zoals samenwerken en vergaderen. Oftewel, ideale ontmoetingsplekken!

Allereerst heb je flexwerkplekken in jouw kantoorruimte, zodat mensen kunnen zitten waar ze willen. Ten tweede is jouw kantoorinrichting afgestemd op de verschillende activiteiten in jouw kantoorpand, zoals samenwerken en vergaderen. Hiervoor zijn goede, flexibele ontmoetingsplekken nodig. En laat dat nou net het geval zijn bij een moderne kantoortuin met flexibele kantoorinrichting!

Kantoorruimte huren bij SKEPP Een voetbaltafel in de kantoorinrichting de ideale plek om tijdens lunch het op te nemen tegen je collega's!

6. Kies ontspanning in jouw kantoorruimte

Een goede ontmoetingsplek heeft niet altijd direct iets te maken met werken. Acht uur achter elkaar werken is voor geen mens goed, hoe doordacht jouw kantoorinrichting ook is. Zorg er daarom altijd voor dat er voldoende ontmoetingsplekken zijn waar je kunt ontspannen. We hebben het dakterras en de tuin al eerder genoemd om te loungen, maar ook actieve ontspanning mag aanwezig zijn in jouw kantoorpand.

Zorg er voor dat er voldoende ontmoetingsplekken zijn waar je werknemers even kunnnen ontspannen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voetbaltafel, een tafeltennistafel of een voetbalkooi. De eerste twee kun je in jouw kantoorinrichting verwerken, een voetbalkooi is alleen praktisch als je daar voldoende ruimte voor hebt. Als je geen mogelijkheden hebt voor dit soort grote ontmoetingsplekken, is een kast met spelletjes een alternatief. Er is altijd wel iemand in voor een potje mens-erger-je-niet op de werkvloer. Deze kleine spelletjes hebben trouwens geen invloed op jouw kantoorinrichting, die blijft altijd mooi.

Kantoorruimte Hoofdstraat 25 Driebergen RijsenburgZorg voor een vergaderruimte met goede faciliteiten. Gegarandeerd dat dit een vaak komende plek is voor jouw werknemers.

7. Geef de kantoorinrichting van jouw vergaderruimte een upgrade

Ieder kantoorpand heeft een vergaderruimte, maar zou jij van jouw vergaderruimte een fijne ontmoetingsplek maken? Met een paar eenvoudige aanpassingen is die steriele vergaderruimte een mooie ontmoetingsplek waar iedereen graag komt. Zorg er allereerst voor dat er een goede tv-aansluiting is, zodat je rondom de werkdag nog eens samen tv kunt kijken. Daarnaast is een spelcomputer hét middel om een ontmoetingsplek te creëren. Plaats er eentje in jouw vergaderruimte en je zult zien dat iedereen daar graag komt.


Tips voor de inrichting van de vergaderruimte

Gezelligheid kent geen tijd in jouw kantoorpand

Er zijn meerdere opties om gave ontmoetingsplekken in jouw kantoorinrichting in jouw kantoorunit te maken. Je kunt natuurlijk altijd rond de koffiemachine of in de pantry bijpraten. Als je het wat vooruitstrevender aan wilt pakken, zijn een dakterras, een flexibele kantoorinrichting en extra ontspannende items de perfecte toevoeging voor jouw kantoorinrichting.

08 kantoorinrichting uitbesteden

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure