Kantoorinrichting

Creatieve kantoorinrichting

Gek op een creatieve inspirerende kantoorinrichting? Maar weet je niet hoe je dit toepast op jouw kantoor? Lees dit blog voor een paar handige tips!

Creatieve kantoorinrichting

Met een creatieve kantoorinrichting denken wij al gauw aan glijbanen, caravans, omgebouwde trams of kassen. Wanneer het aankomt op aparte werkplekken moet je echt je best doen wil je het extreem creatieve nog overtreffen. Toch kan een sprankje creativiteit al een groot verschil maken in de kantoor dynamiek. En mag een goede dynamiek nou net de bouwsteen zijn voor productiviteit en het stimuleren van creativiteit. Lees de eindeloze mogelijkheden van een creatieve kantoorinrichting in dit blog!

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Speel met kleuren in de kantoorinrichting

Blokken, ruiten of woorden. Dit zijn een aantal voorbeelden van vormen die een patroon kunnen vormen op de muren van een kantoorruimte. De kleuren van de muren kunnen erg goed worden gecombineerd met lijsten die gevuld zijn met kunst in een opvallende kleur. Zodat deze een colorblock effect creëren.  

"Gekleurde muren kunnen erg goed worden gecombineerd met accessoires in opvallende kleuren. "

Het spelen met kleur in de kantoorinrichting heeft effect op de productiviteit van jouw werknemers. Een aanrader is de kleur oranje. In eerste instantie denk je waarschijnlijk aan het Nederlands elftal of Koningsdag. Maar deze zonnige kleur staat voor meer. Kleuren hebben invloed op het humeur van mensen en uiteindelijk dus ook op de productiviteit. De kleur oranje roept het gevoel van actie en ondernemen op. Een goede drive voor een dynamische werksfeer.

Om een ruimte nu echt uniek te maken is het aan te raden om persoonlijke details toe te voegen. Hou je van gitaarspelen, fietsen of heb je persoonlijk een favoriete quote? Mix deze elementen dan samen tot jouw ultieme cocktail van creativiteit. Een goed voorbeeld van het spelen met kleuren en gebruiksvoorwerpen is het kantorencomplex Wibautstraat 131D in Amsterdam Oost.

creatieve kantoorinrichting amsterdam

Natuurlijk creatief

Creativiteit hoeft niet in overheersende hoeveelheid aanwezig te zijn in een kantoor. Minimalistisch werken zoals in een Scandinavische kantoorinrichting kan ook goed aansluiten bij een creatieve kantoorstijl. Sterker nog, de creatieve input kan op deze manier juist goed tot zijn recht komen.

"Met een overheersende hoeveelheid aan creativiteit realiseer je nog geen creatieve kantoorinrichting."

Door te werken met natuurlijke materialen kan er een unieke stijl worden gecreëerd. Een voorbeeld hiervan is het kantoorgebouw aan de Herengracht 168 in Amsterdam. Een opmaat gemaakte gecombineerde tafel/bank siert hier de kantoorruimte. De ruimte is erg minimalistisch ingericht maar straalt toch een eigenzinnige stijl uit. Er is bij het tafelgedeelte gekozen om de barkrukken in verschillende kleuren te combineren. Deze kleine details dragen allemaal bij aan een creatief geheel in de kantoorinrichting.   

kantoorinrichting creatief

Vergaderruimtes en een creatieve kantoorinrichting

Met name vergaderruimtes zijn een mooie kans om creativiteit in een kantoorpand te creëren. Wanneer je op zoek bent naar een plekje om je even af te sluiten van de werkdrukte op kantoor is de eerste gedachte meestal een simpele vierkante ruimte waar alles stil wordt wanneer de deuren sluiten. Zonde, want deze ruimte kan zoveel meer zijn. 'Out of the box thinking' is de sleutel tot nieuwe verfrissende ideeën. En laten deze nou net tot stand komen in een bubbel waar jij je 100% op je gemak voelt. Ga bijvoorbeeld voor een transparante kas zoals in het kantoorpand aan de Kattenburgerstraat 5 in Amsterdam Oost. Of kies voor de Meetingbox. Geschikt voor ieder kantoor. 

kantoorruimte met kassen in kantoor kattenburgerstraat amsterdam

Wil jij ook een creatieve kantoorinrichting?

Ben jij enthousiast geworden van de creatieve voorbeelden in deze blogpost? Laat je creativiteit de vrije loop en richt jouw kantoorruimte geheel zelf in met meubilair uit onze webshop. En, wie weet werk jij binnenkort vanuit een creatieve kantoorinrichting. 

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten

Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten

Planten is een musthave in jouw hippe kantoorinrichting. Tegenwoordig kun je niet meer zonder. Planten leuken niet alleen op ze zijn ook nog daadwerkelijk nuttig. Lees in de blog waarom!

Lees meer
Stimuleer actief bewegen op de werkvloer met een nieuwe kantoorinrichting

Stimuleer actief bewegen op de werkvloer met een nieuwe kantoorinrichting

Te weinig dagelijkse beweging kan een negatieve impact hebben op je gezondheid. In dit blog laten we manieren zien waardoor je dagelijks meer kan bewegen in je kantoorruimte.

Lees meer
Zo maak jij jouw kantoorinrichting winterproof

Zo maak jij jouw kantoorinrichting winterproof

5 tips om jouw kantoorinrichting voor te bereiden op de winterdagen. Van pantry tot aan de temperatuur op kantoor. Je leest het in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies