Zo leidt jouw kantoorinrichting tot samenwerken!

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 3 juli 2019

Iedereen wil tegenwoordig een inspirerende kantoorinrichting, maar zo nu en dan gaat dit ten koste van de samenwerking op kantoor. Denk aan prachtige werkplekken met persoonlijke items, kantoortuinen met geluidswerende maatregelen en kantoorkamers waar alles is ingericht om met zijn tweeën te werken. Wat nu als je graag wilt samenwerken? Hoe zorg je ervoor dat jouw kantoorinrichting tot goede samenwerkingen leidt? Dat lees je in dit blog! 


Tips en tricks voor samenwerken in jouw kantoorpand

Door goede samenwerkingen komen de mooiste ideeën. Wel zo handig om jouw kantoorruimte zó in te richten dat samenwerken bijna vanzelf gaat. Of je nu wilt samenwerken met collega’s of met andere bedrijven, met onze tips weet je zeker dat jouw kantoorinrichting binnenkort helemaal klaar is voor inspirerende samenwerkingen.

kantoorruimte Zeverijnstraat 6 HilversumBeschik over de mogelijkheid dat werknemers de ruimte hebben om ergens te kunnen overleggen.

Zorg voor voldoende flexwerkplekken

Vaste werkplekken zijn dodelijk als het gaat om samenwerking. Samenwerken is namelijk een stuk ingewikkelder als niemand eenvoudig bij een collega kan aanschuiven. De eerste stap is om te zorgen voor voldoende flexwerkplekken in jouw kantoorunit. Met werkplekken waar iedereen aan kan schuiven bevorder je de samenwerking. Het is nu eenmaal een stuk eenvoudiger om bij iemand aan te schuiven als er een paar flexwerkplekken in het kantoorpand zijn. Ga er simpelweg samen zitten en begin een toffe samenwerking!

Flexplekken van diemenstraat 20-200Flexwerkplekken een musthave in jouw kantoorinrichting.

Creëer een gemeenschappelijke kantoorruimte

Zit jij met meerdere bedrijven in een kantoorpand? Dan is het hoog tijd om een gemeenschappelijke kantoorruimte te creëren. Alle bedrijven kunnen namelijk van elkaar leren en wie weet blijkt er een mogelijkheid te zijn om een goede samenwerking op te starten. Steek dus snel eens de koppen bij elkaar om te overleggen of zo’n gemeenschappelijke kantoorruimte werkbaar is.

Creëer een gemeenschappelijke ruimte om goede samenwerkingen binnen jouw kantoorpand op te starten. 

Verwerk grote werkplekken in jouw kantoorinrichting

Het is heel aantrekkelijk om een werkplek voor één persoon in te richten. Ook al klinkt het een beetje vreemd, maar dit is de eenvoudigste stap naar samenwerken op kantoor. Over het algemeen richt je een werkplek in zodat er één persoon goed kan werken. Als je zorgt dat er altijd ruimte is om een extra laptop neer te zetten, zijn mensen veel eerder geneigd om te gaan samenwerken. Kleine moeite, groot plezier! 

kantoorruimte theopile van bockstraat AmsterdamMet een grote kantoorkamer stimuleer je het contact op de werkvloer.

Maak een speciale kantoorkamer voor samenwerken

Wil jij next level samenwerken in jouw kantoorpand en wil je per se het beste voor jouw kantoorinrichting? Dan is Activity Based werken iets voor jou. Hiermee ben je verzekerd van zones die perfect aansluiten bij de werkzaamheden die jouw werknemers op dat moment uitvoeren. Dit geldt natuurlijk ook voor samenwerken.

Met Activity Based werken verzeker jij jouw werknemers van zones die perfect aansluiten op hun werkzaamheden. 

Creëer een inspirerende open ruimte waarin samenwerken eenvoudig wordt. Zorg dat mensen elkaar vanzelf opzoeken omdat het zo eenvoudig is in jouw kantoorruimte. De kantoorinrichting kun je naadloos laten aansluiten bij de zones. Ga bijvoorbeeld voor verschillende accenten per zone of pas het kleurgebruik aan.

kantoorruimte van deventerlaan utrechtIn deze kantoorinrichting zijn verschillende werkplekken gecreëerd om het samen werken te bevorderen.

Een kantoorinrichting die zorgt voor inspirerende samenwerkingen

Hopelijk ben je een stuk wijzer geworden over samenwerken in jouw kantoorpand. Met flexwerkplekken, een gemeenschappelijke kantoorruimte en grote werkplekken ben je al een heel eind op weg. Maak het helemaal af met Officeplanner en zorg voor de perfecte omgeving om samen te werken!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure