Desktop vs. laptop in de kantoorinrichting

  • Door Elza olde Keizer
  • woensdag 15 augustus 2018

Je ziet het steeds meer in de kantoorinrichting: desktops worden vervangen door de laptop op kantoor. Maar waarom eigenlijk? En wat is de beste keuze voor jouw organisatie? Ga jij volop voor flexibiliteit met laptops, ga je voor een combinatie van laptops en desktops of werken jouw werknemers het productiefste met een desktop? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze in dit blog. Lees verder en maak de beste keuze!


06 activity based werken volg vele bedrijven

De beste keuze voor een flexibele kantoorinrichting

Hoewel de laptop op dit moment razend populair is, biedt de desktop in jouw kantoorruimte ook aardig wat voordelen. Twijfel je wat het beste voor jouw werknemers is? We noemen een aantal feiten en voor- en nadelen van zowel de laptop als de desktop. Na het lezen van dit blog maak jij de juiste keuze voor jouw kantoorinrichting.

De traditionele desktop op kantoor

De bedrijfscultuur is door de jaren heen veranderd. We werken steeds vaker thuis, onderweg of op locatie. Met grote vierkante pc's hebben we alleen de mogelijkheid om op een vaste plek te werken. Niet altijd even handig! Maar de desktop op kantoor heeft misschien wel meer voordelen dan we denken. Een desktop heeft een langere levensduur dan een laptop en is minder gevoelig voor slijtage en defecten omdat het op een vaste plek staat.

Ook de werkhouding is aanzienlijk beter.Omdat je met een laptop vaker onderweg bent of eerder plaats neemt op een bank, zit je niet in een ergonomische houding. Bij desktops kun je de juiste afstand tot het beeldscherm, toetsenbord en muis bepalen. Ook de onderhoudskosten zijn een stuk minder dan de kosten voor laptops. Wel is door het formaat van de dekstop en de extra benodigdheden zoals een toetsenbord voldoende ruimte nodig. Ook is het niet eenvoudig op te bergen.

WatermarkedImageW3siZGVzdHJveWVkIjpmYWxzZSwiY2xhc3MiOiJJbWFnZSJ9LCIyIiwiMjAiXQ FillWyIxMDI0IiwiNzY4Il0 klein kantoor huren leidseveer 2 10 43420Kies jij voor het plaatsen van desktops in de kantoorinrichting zoals in deze kantoorruimte in Utrecht?

Flexibel werken met laptops in de kantoorinrichting

We kiezen steeds vaker voor een flexibele kantoorinrichting met flexwerkplekken. Bewezen is dat flexibel werken de productiviteit van de werknemers een boost geeft. Waar je met een dekstop op een vaste plek werkt, heb je met een laptop op kantoor de mogelijkheid altijd en overal te werken. Ook verspil je geen uren meer onderweg in de trein of het vliegtuig.

Een laptop biedt een alles-in-1 oplossing, is zeer compact en is in verschillende formaten te verkrijgen. Je kunt een laptop op meerdere plekken opbergen in de kantoorinrichting. Wanneer je de desktops vervangt door laptops, zijn er een aantal punten waarmee je rekening dient te houden: onder andere het opnieuw inrichten van de werkplekken, maar besteedt ook aandacht aan de digitale werkplek: een persoonlijke Cloud-omgeving.

WatermarkedImageW3siZGVzdHJveWVkIjpmYWxzZSwiY2xhc3MiOiJJbWFnZSJ9LCIyIiwiMjAiXQ FillWyIxMDI0IiwiNzY4Il0 freelance werkruimte te huur johan huizingalaan 43671Of kies jij toch voor de flexibiliteit van de laptop?

Tips voor een flexibele kantoorinrichting

Een kantoorinrichting waarin we flexibel kunnen werken geeft ons als werknemer de voorkeur. Een laptop op kantoor past binnen het plaatje van flexibel werken. Daarvoor moet de kantoorinrichting wel op de schop. We geven je een aantal tips:

  • Kies voor een extra monitor om de productiviteit te verhogen;
  • Zorg voor het juiste kantoormeubilair zoals goede stoelen en verstelbare bureaus;
  • Zorg voor handige accessoires als een dockingstation;
  • Kies voor bedraad internet en voorkom een overbelast WiFi-netwerk.

Heb jij hulp nodig bij het (opnieuw) inrichten van je kantoorruimte? Ga voor de kantoorinrichtingen van Officeplanner. Creëer met behulp van Officeplanner een hippe werkomgeving die de productiviteit van de werknemers verhoogt en flexibiliteit biedt. Uiteraard met kwalitatief hoogwaardig meubilair in de kantoorinrichting, dat al binnen 1 week op locatie is en eenvoudig op- en afgeschaald kan worden. Bekijk het zelf maar eens door op de volgende knop te klikken:

11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

Desktop vs. laptop, waar ga jij voor?

Zowel de desktop als de laptop heeft een aantal voor- en nadelen. Bedenk daarom goed waar je de computer voor wilt gebruiken. Zijn werknemers veel onderweg, werken ze soms thuis? Past het binnen het budget? Wordt er vaak gewisseld van werkplek binnen het kantoorpand? Blijf niet achter en neem contact op voor meer informatie. Realiseer jouw flexibele kantoorinrichting, bekijk daarbij eens onze webshop!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure