Kantoorinrichting

Geef jouw imago een boost met een moderne kantoorinrichting!

Past de inrichting van jouw kantoorpand wel bij jouw bedrijfsidentiteit? Weet jij niet precies hoe dit moet? Lees dan dit blog en boost jouw imago met een moderne kantoorinrichting!

Geef jouw imago een boost met een moderne kantoorinrichting!

Heb jij wel eens nagedacht over hoe de buitenwereld jouw kantoorinrichting ziet? Waarschijnlijk heb je zelf best een duidelijk beeld van jouw identiteit, maar anderen zien jou vaak anders dan je denkt. In dit blog leggen wij uit hoe je dit probleem verhelpt én hoe je met een moderne kantoorinrichting jouw imago een gigantische boost geeft!

12 tientallen bedrijven profiteren flexibiliteit

9x imagebuilding in jouw kantoorpand

Een goed imago is ontzettend belangrijk en is op veel verschillende manieren te bereiken. Denk aan de manier waarop je communiceert, de normen en waarden binnen jouw bedrijf en de uitstraling van jouw kantoorruimte. De uitstraling van jouw kantoorruimte? Jazeker! Jouw kantoorpand en kantoorinrichting zeggen meer over jou dan je had gedacht, dus kijk er nog eens goed naar! Wij geven negen tips om jouw imago nóg beter te maken.

SKEPP kantoorruimte hurenPas jouw kantoorinrichting aan naar wat jij als bedrijf uit wilt stralen.

1. Bepaal wat jij eigenlijk precies wilt uitstralen met jouw kantoor

We hebben het net al even uitgelicht: er zit dus een flink verschil tussen hoe jij jouw bedrijf ziet en hoe anderen jouw bedrijf zien. Om hier zo min mogelijk verschil in te krijgen, is het een onmisbare eerste stap om te bepalen wat jij eigenlijk precies wilt uitstralen met jouw kantoorunit. Dat is natuurlijk totaal afhankelijk van de branche waarin je je bevindt. Een verzekeringsmaatschappij heeft nooit dezelfde uitstraling als een hip chocolademerk, maar voor iedereen is er de juiste uitstraling. De uitstraling die jij het liefste wil, laat je vervolgens in jouw kantoorinrichting en op andere plekken in en om jouw kantoorkamer.

2. Match de kantoorinrichting aan de uitstraling die jij zojuist bepaald hebt

Laten we deze tip even behandelen met een leuk voorbeeld. Heb jij een nieuw, hip en innovatief bedrijf? Dan hoort daar een hippe, speelse kantoorinrichting bij! Hoe je dat doet? Zorg voor hier en daar wat vrijetijdsbesteding en laat op die manier zien dat je van een spelletje op zijn tijd houdt en niet alleen maar serieus bent. Wij vinden een voetbaltafel, golfsimulator of playstation altijd leuk. Een paar gezelschapsspellen is ook leuk en nog creatiever dan bovenstaande voorbeelden. Hoe gaaf zou het zijn om een Twister vloerkleed te hebben om tussendoor een ouderwets spelletje Twister te spelen!

WatermarkedImageW3siZGVzdHJveWVkIjpmYWxzZSwiY2xhc3MiOiJJbWFnZSJ9LCIyIiwiMjAiXQ FillWyIxMDI0IiwiNzY4Il0 klein kantoor huren rotterdam 41172Naast het werk is er ook behoefte aan ontspanning. Zo kun je aan de Willem Ruyslaan 225 in Rotterdam een potje tafelvoetballen of pingpongen.


Volledige aanbod kantoorruimte in Rotterdam

3. Denk aan details rondom jouw kantoorruimte

En dan bedoelen we niet alleen de voortuin of het type grind op het looppad, we bedoelen álle details. De eerste indruk van bezoekers of klanten wordt in de eerste anderhalve minuut gevormd en heeft een grote invloed op het beeld dat zij van jouw bedrijf ontwikkelen. Die eerste indruk van jouw kantoorpand en kantoorruimte moet dus goed zijn. Zorg in ieder geval dat jouw bezoek de aandacht erbij heeft! Een simpel trucje is om een looppad met bochten te maken, daarmee stimuleer je de hersenen en heeft jouw bezoek de aandacht er direct goed bij.

4. Maak van jouw kantoorpand een megagroot visitekaartje

Visitekaartjes zorgen voor een leuk beeld van jouw organisatie, maar een leuk beeld is voor jou natuurlijk niet genoeg. Jij wil een onuitwisbare indruk achterlaten, dus zorg je voor een grotere versie van het klassieke visitekaartje: jouw kantoorruimte. We hebben net al uitgelegd dat sommige details belangrijker zijn dan je denkt, maar voor een visitekaartje mag je echt alles uit te kast halen. Kies een duidelijke ruimte uit, bijvoorbeeld de receptie of ontvangstruimte, en werk daar tot in perfectie jouw identiteit uit in de kantoorinrichting. Slogans, huisstijl of een unieke muurschildering, alles is toegestaan!

Bekijk de bovenstaande Virtual Tour eens! Zo loop je vanaf je stoel of bank rond de verschillende kantoorruimten in Amstelveen. Of bekijk via de volgende knop het beschikbare aanbod op deze locatie:


Aanbod kantoorruimte aan de Van Heuven Goedhartlaan 7-13

5. Gebruik multisensory marketing in jouw kantoor

Beginnen jouw hersens te kraken bij deze tip? Dat is helemaal niet nodig. Multisensory marketing mag dan klinken als de meest hippe en moderne term in dit blog, maar de uitvoering is verrassend eenvoudig. Je weet inmiddels namelijk precies wat je uit wil stralen, hoe je dat wil bereiken en op welke manier jouw bezoekers getriggerd worden in en om jouw kantoorunit. Al deze ideeën versterk je door multisensory marketing toe te passen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke geuren passen bij mijn identiteit?
  • Welke muziek past het beste bij mijn kantoorinrichting?
  • Welk eten en drinken bied ik mijn bezoekers aan? 

Waarschijnlijk kost het jou niet zoveel moeite om een mooi antwoord te bedenken op bovenstaande vragen. De theorie hier achter is vrij simpel. Als je een bepaald beeld door meerdere zintuigen laat oppikken, blijft dat beeld beter hangen. Een extra voordeel voor jou is dat bijpassende geuren, muziek en versnaperingen ook perfect passen in een moderne kantoorinrichting. Een win-win situatie dus!

WatermarkedImageW3siZGVzdHJveWVkIjpmYWxzZSwiY2xhc3MiOiJJbWFnZSJ9LCIyIiwiMjAiXQ FillWyIxMDI0IiwiNzY4Il0 creatieve werkruimte huren johan huizingalaan 43674Deze creatieve kantoorinrichting vind je in deze kantoorruimte in Amsterdam.


Kantoorruimte aanbod aan de Johan Huizingalaan 761-763

6. Ga voor een bijzondere look met kunst in jouw kantoorinrichting

Een witte muur is nou niet echt een boost voor jouw imago, dus maak er iets van en fleur jouw kantoorinrichting op met een uniek item. Nu kun je gaan voor een veilige poster, klassieke bos bloemen of iets anders waar jij je geen buil aan kunt vallen. Maar waarom zou je niet iets meer risico nemen en een uniek item in jouw kantoorinrichting verwerken? Dat geeft jouw kantoorpand nóg meer uitstraling dan het al heeft na al deze tips en je zult niet snel vergeten worden. Er zijn zoveel opties wat betreft kunst, dat er voor jou altijd wel iets tussen zit. En het hoeft niet eens duur te zijn!

7. Een moderne kantoorinrichting is altijd goed voor jouw imago

Er zijn ontelbaar veel invloeden op jouw imago, zowel positief als negatief. Het lastige is dat veel variabelen positief zijn voor de ene groep, maar negatief voor de andere groep. Een moderne kantoorinrichting wordt echter door bijna iedereen als positief beoordeeld. Met een moderne kantoorinrichting laat je zien dat je vooruitstrevend bent, geeft om een ideale kantoorinrichting voor jouw personeel en begaan bent met jouw onderneming.

Naast al die positieve effecten op buitenstaanders, worden ook jouw werknemers hoogstwaarschijnlijk wel blij van zo’n moderne kantoorinrichting. Vooral de millennial gaat erg happy worden van jouw beslissing om te gaan voor modern, zij hechten veel waarde aan vooruitgang. Neem bijvoorbeeld eens de mooie en moderne kantoorinrichting eens van kantoorpand aan de Anthony Fokkerweg 1 in Amsterdam. En het fijne is dat jij hier zelf een kantoorkamer of kantoorruimte kunt huren. Bekijk de onderstaande video en bekijk via de knop de beschikbare kantoren van deze locatie:


Kantoorruimte aanbod aan de Anthony Fokkerweg 1  

Geef nu zelf jouw bedrijf een imago-boost met een nieuwe kantoorinrichting

Zo, met deze negen tips ben jij al een heel eind op weg om jouw imago flink te verbeteren! Ben je nu nog op zoek naar een paar mooie praktijkvoorbeelden om inspiratie op te doen voor jouw kantoorinrichting? Neem dan eens een kijkje bij onze Officeplanner. Met zo'n kantoorinrichting weet je zeker dat het jouw imago goed gaat doen!

06 activity based werken volg vele bedrijven

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Waarom informatieschermen in de kantoorinrichting een goed idee is

Waarom informatieschermen in de kantoorinrichting een goed idee is

Heb jij al gedacht aan informatieschermen plaatsen in jouw kantoorinrichting? Of twijfel je nog? Lees dit blog en kom er achter welke voordelen deze informatieschermen met zich meebrengen!

Lees meer
Wat is het belang van een ergonomische kantoorinrichting?

Wat is het belang van een ergonomische kantoorinrichting?

Gericht op het welzijn van jouw werknemers, dat is een ergonomische kantoorinrichting. Wat dit inhoudt en hoe je de inrichting hierop aan kunt passen, lees je in dit blog!

Lees meer
Vergeet de ruimte voor de vrijmibo niet in jouw kantoorinrichting

Vergeet de ruimte voor de vrijmibo niet in jouw kantoorinrichting

De hele week kijk je er naar uit: de vrijmibo! Daarom moet jij in jouw kantoorinrichting de ruimte voor de gezellige afsluiter van de werkweek niet vergeten. Doe hier inspiratie op!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies