Design items van de maand: Afteroom Lounge Chair en Fuwl Cage Table

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 4 februari 2016

De Afteroom Lounge Chair en de Fuwl Cage Table zijn het tweede en derde design item waarvoor SKEPP aandacht vraagt in 2016, respectievelijk ontworpen door Afteroom en Form Us With Love. Deze maand dus twee design items van de maand, die aangeboden worden door MENU, in plaats van één design item voor jouw kantoorinrichting.


08 kantoorinrichting uitbesteden

De Afteroom Lounge Chair: een eenvoudige stoel

Designers zijn al jaren bezig met het ontwerpen van de perfecte stoel. Ook de twee ontwerpers Hung-Ming Chen en Chen-Yen Wei uit Taiwan beseften zich dit en hadden zich voorgenomen om hier iets aan te veranderen. Het is hen gelukt om een icoon te ontwerpen. De stoel heeft vier poten, biedt comfort en straalt eenvoud uit. De Afteroom Lounge Chair heeft lederen bekleding en stalen 'armen', die een boog om de rugleuning vormen.

Afteroom, het ontwerpbureau dat de comfortabele stoel ontwierp

De Taiwanezen Hung-Ming Chen en Chen-Yen Wei zijn de breinen van dit ontwerpbureau Afteroom. Het doel van de designers is het creëren van design items die naar verloop van tijd steeds meer waarde toegedicht krijgen. Het keyword voor de beide heren is eerlijkheid. De design studio van Afteroom is gevestigd in Stockholm, Zweden.

eenvoudige stoel met vier poten stalen arm lederen bekleding design item SKEP

Productinformatie van de in Zweden ontworpen stoel

Materiaal:

Staal en houd (en textiel eventueel).

Afmetingen:

Hoogte - 75 cm
Lengte - 70 cm
Breedte - 80 cm

De stoel is beschikbaar in meerdere kleuren.

Het tweede design item: de Fuwl Cage Table, een salontafel

De Fuwl Cage Table kan het best omschreven worden als een salontafel of als tafel om ergens bij te zetten. Het is een stalen mand, waar je voorwerpen op kan zetten. Het voordeel is dat de voorwerpen zichtbaar blijven, als je ze opbergt op deze tafel. De favoriete plek om deze tafel neer te zetten is naast de bank.

De Fuwl Cage Table is ook ontworpen in een Zweedse studio

De salontafel is ontworpen door Form Us With Love, een design studio in Zweden. Het kenmerk van Form Us With Love is de conceptuele, heldere minimalistische aanpak. En dat in combinatie met een onderliggende toon van humor. Het Zweedse ontwerpbureau bestaat uit drie designers: John Löfgren, Jonas Petterson en Petrus Palmer. Het drietal ontmoette elkaar ooit op een cursus. De studio van de heren is te vinden in het centrum van Stockholm.

Een interview met Jonas Petterson van Form Us With Love

Design item SKEPP Fuwl Cage Table opberg tafel salontafel

Productinformatie over de tafel, waar je zichtbaar spullen opbergt

Materiaal:

Staal en verbrand as.

Afmetingen:

Hoogte - 30 cm
Lengte - 43 cm
Breedte - 43 cm

Beschikbare kleur:

Zwart

Het eerste design item van 2016 was de de Casamania Chariot

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure