Kantoorinrichting

Hoe zorg jij voor sfeer in je kantoorruimte?

Sfeer is in een kantoorruimte van groot belang. Het zorgt voor meer werkplezier, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Maar hoe zorg je voor sfeer in jouw kantoorruimte? Dat lees je in deze blog!

Hoe zorg jij voor sfeer in je kantoorruimte?

Sfeer is in een kantoorruimte van groot belang. Het draagt namelijk bij aan het werkplezier. Een essentieel element voor een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Dat is wat je wilt, toch? Genoeg redenen om voldoende aandacht te geven aan sfeer in de kantoorruimte. Maar hoe zorg je voor sfeer in jouw kantoorruimte? Dat lees je in deze blog!

Sfeer is essentieel in een kantoorruimte

Breng je een hele werkdag door op kantoor? Dan is een goede werksfeer belangrijk. Niet alleen voor werknemers, maar ook voor klanten of bezoekers. De sfeer in de kantoorruimte geeft namelijk een eerste indruk af. Je wilt dat deze goed is, toch? Houd het dus niet alleen bij bureaus, archiefkasten en witte muren. Kies bijvoorbeeld ook voor een loungebank en geef jouw kantoor een likje verf. Het huiskamergevoel mag je zeker ook op kantoor laten terugkomen. En zeg nou zelf, je gaat toch veel liever aan het werk als er een fijne sfeer hangt?

Nieuwezijds voorburgwal 162 Amsterdam 11 2Geef jou kantoor een huiskamersfeer

5 Tips om jouw kantoorruimte sfeer te geven

Je wilt je kantoorruimte meer sfeer geven, maar waar begin je dan? Er zijn ook zo veel mogelijkheden. Logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wij hebben 5 tips op een rij gezet waarmee jij eenvoudig meer sfeer geeft aan jouw kantoorruimte.

Deel de kantoorruimte op in zones

Een open kantoorruimte, ook wel een kantoortuin genoemd, bestaat uit één grote ruimte. Dit geeft een ruimtelijk gevoel maar zorgt ook voor een kille uitstralingJe snapt waarschijnlijk wel dat dit niet bevorderend is voor de sfeer. Heb jij een open kantoorruimte? Deel deze dan op in verschillende zones. Het voordeel van zones is dat je hier makkelijker een fijne werksfeer kunt creëren. Een kleinere ruimte voelt überhaupt al knusser aan. Heb jij een handvat nodig bij het creëren van werkzones in jouw kantoorruimte? Download dan onze New Work brochure.


Download gratis de New Work brochure

 

FFH7309 1Creëer zones in jouw kantoor om sfeer toe te voegen

 

Er zijn verschillende manieren om zones te creëren binnen een kantoortuin. Heb jij behoefte aan afgesloten ruimtes? Kies dan voor vergaderboxen. Deze multifunctionele units zijn in allerlei maten beschikbaar. Van phonebox tot een XL vergaderbox. Wil je de kantoorindeling na een tijdje weer aanpassen? Verplaats de vergaderbox dan eenvoudig naar een andere plek. Wil je de kantoorruimte wel opdelen, maar geen gesloten ruimtes creëren? Kies dan voor roomdividers. Dit zijn kasten met een open indeling. Ideaal, want je hebt dan gelijk een mooie plek voor kantooraccessoires.

Vul de kantoorruimte met planten

Planten zijn eenvoudige manier om meer sfeer te geven aan je kantoorruimte. Je hoeft niet gelijk voor een urban jungle te gaan. Een paar planten maken al een groot verschil! Varieer tussen de 20 en 130 centimeter. Wissel de grote kamerplanten af met kleinere planten die je op bureaus of in roomdividers kunt plaatsen. Wist je dat planten op kantoor ook veel voordelen hebben? Planten zijn niet alleen goed voor de werksfeer, maar ook voor de akoestiek, luchtzuivering, concentratie en productiviteit.

Een extra tip; maak gebruik van Officeplanner, hiermee richt je jouw kantoorruimte virtueel in. Ideaal voor het maken van een inrichtingsplan!

Geef kleur aan de kantoorruimte

Het kleurgebruik in een kantoorruimte heeft veel invloed op de werksfeer. Kleuren brengen jouw kantoor tot leven. Let goed op! Elke kleur geeft een andere sfeer. De werking van kleur op kantoor gaat als volgt. Bij een receptie zie je vaak geel of oranje. Geel maakt ons vrolijk en oranje staat zelfverzekerdheid uit. Dat wil je natuurlijk uitstralen wanneer bezoekers voor het eerst de kantoorruimte binnenstappen. Blauw zien we vaak terug bij werkplekken. Dat is niet zo gek! De kleur blauw heeft namelijk een positief effect op onze productiviteit. Zo heeft elke kleur een andere werking. Dus, voor welke kleur(en) ga jij?

Johan Huizingalaan 763 5020Ga jij voor een felle neon muur of kies je toch voor effen pastel?

Creëer zithoekjes

Alleen al de gedachte aan een zithoek of lounge is fijn. Een plek waar je je even kunt terugtrekken of bijkletsen met collega’s. Kortom, even niet met werk bezig zijn. Zo kun jij straks weer fris en fruitig aan de slag. Klinkt als muziek in de oren toch? Plaats een lekkere bank of comfortabele fauteuil om de zithoek een ontspannen sfeer te geven. Nog een voordeel; de stof op banken en fauteuils helpt bij het verbeteren van de akoestiek in jouw kantoorruimte. 

Kleed de ruimte aan met accessoires

Een kantoor kan niet zonder accessoires. Het is dus tijd om je kantoorruimte aan te kleden! Wist je dat accessoires ook bijdragen aan een betere akoestiek, hogere productiviteit en betere concentratie? Wanneer de vloer in de kantoorruimte van vinyl, beton of hout is, geeft een vloerkleed gelijk meer sfeer. Kleed ook de muren aan met bijvoorbeeld lijsten met motiverende quotes, wandkleden of schilderijen. Maak de kantoorruimte af met knusse accessoires zoals vazen, kussens, kaarsen en andere woonaccessoires. Ben je zelf niet zo’n held als het op accessoires aankomt? Kies dan voor onze kant-en-klare afstijlpakketten.

Koninginnegracht 10 0364 2Accessoires maken jouw kantoorruimte helemaal af!

Aan de slag met meer sfeer op kantoor

Met bovenstaande tips creëer jij eenvoudig meer sfeer in jouw kantoorruimte. Vind je het lastig om keuzes te maken op het gebied van interieur? Vraag je collega’s dan om input! Zij werken er dagelijks in, dus wie kun je beter vragen dan je collega’s zelf? Op deze manier voelen zij zich echt betrokken en ook dat draagt bij aan een goede werksfeer. Een extra tip; maak gebruik van Officeplanner. Met de tool richt jij je kantoorruimte virtueel in. Ideaal voor het maken van een inrichtingsplan!

Hulp nodig met het creëren van sfeer op kantoor?

Lukt het je zelf niet om meer sfeer aan de kantoorruimte te geven en besteed je het liever uit? Geen probleem! Ons team van kantoorexperts staat voor je klaar om het werk uit handen te nemen. Zo kan jij verder met de werkzaamheden en krijgt jouw kantoorruimte in een mum van tijd een sfeervolle uitstraling. Hoe zorg jij voor sfeer in jouw kantoorruimte?

 
Neem contact op met onze kantoorexperts!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Must have kantoormeubelen voor in een flexibele kantoorinrichting

Must have kantoormeubelen voor in een flexibele kantoorinrichting

Het kantoor van de toekomst moet kunnen inspelen op wisselende bezetting en daardoor enorm flexibel zijn. In deze blog lees je over kantoormeubelen die niet mogen missen in een flexibele kantoorinrichting!

Lees meer
Hoe krijg jij genoeg daglicht op kantoor in de herfst en winter?

Hoe krijg jij genoeg daglicht op kantoor in de herfst en winter?

Daglicht in de kantoorruimte is van groot belang. Hoe zorg je er wel voor dat je op kantoor genoeg daglicht krijgt tijdens de herfst en wintermaanden? Dat lees je in deze blog.

Lees meer
8 tips voor een opgeruimd kantoor

8 tips voor een opgeruimd kantoor

Stap jij je kantoor binnen en zie je volle bureaus, uitpuilende kasten en stapels kartonnen dozen? Dan is het hoog tijd voor verandering! In dit blog geven we jou 8 tips voor een opgeruimd kantoor.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies