Design item van de maand: Wick Chair

  • Door Jari Wesselink
  • woensdag 2 november 2016

De Wick Chair: een gebruiksvriendelijke Scandinavische stoel

De Wick Chair is een stoel waarbij de zitting bestaat uit gevouwen en gevlochten hout. De zitting heeft daarmee veel weg van een houten mand. "Er zijn grenzen aan hoeveel hout men kan buigen, dat was de reden dat we besloten hebben om het vlechtwerk toe te voegen", licht Karl Malmvall, één van de ontwerpers van de Wick Chair, uit. Deze aanpak is in lijn met de Zweedse traditie en zorgt er mede voor dat dit elegante en gebruiksvriendelijke item tot stand is gekomen. Past de Wick Chair niet perfect in jouw kantoorinrichting?


09 urban scandinavian of industrial kies

wick chair design item oktober skeppTwee verschillende versies van de Wick Chair.

Twee bekende Zweedse designers verantwoordelijk voor het ontwerp

De Zweedse designer Malmvall heeft de Wick Chair ontworpen samen met zijn landgenoot Jesper Ståhl. Beide ontwerpers komen oorspronkelijk uit de provincie Småland. Veel vaardigheden en expertise uit de Zweedse meubelindustrie komen voort uit deze provincie. Beide heren komen bovendien uit families met succesvolle bedrijven.

stahl walmvall design item wick chair designers skeppBeide Zweedse designers met onderdelen van de Wick Chair.

Specificaties van de door Malmvall en Ståhl ontworpen stoel:

  • Afmeting: 57 × 50.5 × 75 cm,
  • Gewicht: 4.3 kg
  • Prijs: €534,10 (excl. BTW)

10 niet investeren huur financial lease

Bekijk ook dit design item: Form Barstool

Bekijk ook dit design item: Fermob Low Armchair - Footrest

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure