Design item van de maand: Vitra Akari

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 13 november 2015

Iedere maand presenteert SKEPP een design item van de maand, een toonaangevend product in de designwereld. In november vraagt SKEPP extra aandacht voor de Vitra Akari, ontworpen door Isamu Noguchi. Deze bijzondere lamp is zeer geschikt voor uw kantoor of werkplek!


02 huren of financial leasen

Tafellampen, staande lampen en plafondlampen

Vanaf 1951 ontwierp Noguchi de Akari Light Sculptures, in totaal meer dan 100 met de hand en van Shojipapier vervaardigde tafellampen, staande lampen en plafondlampen. "Het licht van Akari is zoals het licht van de zon, dat gefilterd wordt door het papier van shoji", aldus de ontwerper.

De betekenis achter de productnaam Vitra Akari

Voor de lampen koos hij de naam 'akari', een Japans woord dat 'licht' betekent. Akari heeft twee betekenissen in het ontwerp. Enerzijds de verlichting van de lampen en anderzijds de fysieke lichtheid van de voorwerpen.

Productinformatie over de bijzondere lampen

Materiaal:

Kap - Shoji-papier, dat gedeeltelijk beschilderd is. De kap is afgewerkt in hout/bamboe.
Structuur - Bamboe/staaldraad
Poten - Beschilderd staaldraad

Afmetingen:

Breedte - 75 cm
Hoogte - 170 cm

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Bekijk ook het vorige design item van de maand van SKEPP

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure