Design item van de maand: Mafalda Chair

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 11 september 2015
  • 10

Iedere maand presenteert SKEPP een design item van de maand, een toonaangevend product in de designwereld. Deze maand vraagt SKEPP extra aandacht voor de Mafalda Chair, ontworpen door de Spaanse Patricia Urquiola. Deze stoel is zeer geschikt voor uw kantoor of werkplek!


Vorm en karakter van de Mafalda

De Mafalda is licht en uitnodigend in vorm en karakter, doordat het door drie conceptueel verschillende componenten gevormd is. Seat, shell en wood base vormen de basis van deze zeer moderne stoel. Een ideale stoel voor uw kantoor of werkplek. Het motto luidt dan ook: "Mafalda is slechts zes jaar oud, maar zorgt voor de hele wereld."

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Naam van een stripfiguur

De Mafalda heeft een opvallend, bijna humoristisch, karakter. De naam van de stoel is bewust 'geleend' van een karakter uit een stripverhaal. Hierdoor komt de no-nonsense karakter van de Mafalda uitstekend tot uiting.

Patricia Urquiola

Het ontwerp van deze prachtstoel komt op naam van Patricia Urquiola. De Spaanse opende in 2001 een eigen studio, waar ze producten ontwerpt. Voor haar werk ontving ze diverse onderscheidingen, waaronder Designer of the Year.

Productinformatie

Materiaal: stof of leer
Poten: eikenhout
Gewicht: 25 kg
Zithoogte: 39 cm
H x L x D: 90 x 83 x 73 cm
De stoel wordt klaar voor gebruik afgeleverd

09 urban scandinavian of industrial kies

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!