Design item van de maand: Casamania Chariot

  • Door Jari Wesselink
  • zaterdag 9 januari 2016

De Casamania Chariot is het eerste design item van de maand van 2016. Een functionele mobiele tafel, die ontworpen is door de ontwerpers van het designbedrijf GamFratesi.


Een mobiele tafel, met de wielen als iconisch element

De Casamania Chariot is een mobiele tafel, die bestaat uit eenvoudige elementen. De wielen zijn in een extreem formaat, in vergelijking met de hele grootte van het object. Het is het iconische element van de tafel. Dit is een blikvanger in elke kantoorinrichting.

12 tientallen bedrijven profiteren flexibiliteit

casamania chariot design SKEPP3

De Casamania Chariot is een gemakkelijk verplaatsbare tafel

Er is rubberprofiel is in de wielen ingevoegd, dit zorgt ervoor dat de tafel gemakkelijk te bewegen is. Om het verplaatsen simpel te maken is een handvat aan het object geplaatst, dat enigszins verhogend van de wagen is aangebracht.

GamFratesi, het bedrijf dat de Casamania Chariot ontwierp

Het bedrijf GamFratesi is in 2006 opgericht door de architecten Stine Gam uit Denemarken en Enrico Fratesi uit Italië. Beide achternamen zijn samengevoegd en zo is de naam GamFratesi ontstaan. Er wordt gewerkt vanuit Kopenhagen in Denemarken.

Bekijk hier een video waarin Enrico Fratesi in het Italiaans de Casamania Chariot presenteert.

Productinformatie over het functionele design item van de maand

Materiaal:

Een dienblad en wielen in eikenhout of gekleurd. Het handvat bestaat uit metaal.

Afmetingen:

Gewicht - 49 kg
Hoogte - 60 cm
Lengte - 74 cm
Breedte - 56 cm

De tafel is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

08 kantoorinrichting uitbesteden

Bekijk ook het vorige design item van de maand van SKEPP: de Bibliotheque Nationale

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure