Aan deze 5 aspecten in de kantoorinrichting had jij nog niet gedacht

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 20 maart 2019
  • 10

Bij het creëren van jouw unieke kantoorinrichting heb je vast al een lijstje gemaakt met dingen die je niet moet vergeten. Op jouw lijstje staat waarschijnlijk alles wat je écht niet kunt missen op een goede werkplek. Maar wist je al dat er veel meer is om over na te denken als het gaat om jouw nieuwe kantoorinrichting? In dit blog benoemen we 5 verrassende elementen voor jouw kantoorinrichting waar jij nog niet aan had gedacht!


07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Een inspirerende kantoorinrichting vol verrassende elementen vind je hier!

Jij bent dus druk bezig met jouw nieuwe kantoorinrichting. Daar komt veel bij kijken, zoals de locatie van het kantoorpand, de grootte van de kantoorruimte en het aantal werkplekken dat je nodig denkt te hebben. Als je dat allemaal hebt bedacht, komen er veel zaken om de hoek waar je niet zo snel aan zou denken. Wij leggen er 5 aan je voor!

kantoorruimte haarlemmerstraat 124a2Wat vind jij van de kantoorlocatie in een kerk?

1. Ga voor de kantoorinrichting die écht bij je past

Een kantoor inrichten is eenvoudig, maar een inspirerende kantoorinrichting creëren vraagt om wat meer denkwerk. Er zijn veel verschillende stijlen om jouw kantoorpand te voorzien van een kantoorinrichting die bij jou past. Daarom zetten wij er voor jou een paar op een rij:

  • Voor een rustige uitstraling van jouw kantoorruimte ga je voor een minimalistische kantoorinrichting. De basis van een minimalistische kantoorinrichting is vaak wit, grijs of een lichte zandtint. Die vul je vervolgens aan met een accentkleur. De accessoires en kantoormeubelen zijn eenvoudig van vorm en kunnen perfect gecombineerd worden met een eyecatcher. Houd het wel bij één eyecatcher, zodat de rust in jouw kantoorruimte niet verloren gaat!
  • Voor een classy uitstraling van jouw kantoorruimte ga je voor een kantoorpand met authentieke elementen. Ga bijvoorbeeld voor houten kantoormeubelen, een kroonluchter of glas-in-loodramen. Een grachtenpand in Amsterdam als kantoorpand is hier een goed voorbeeld van. Om de juiste classy uitstraling te krijgen, moet je dus al iets eerder bedenken welke kantoorinrichting je precies wil. Het is lastig om in een hypermodern kantoorpand de perfecte klassieke elementen toe te voegen.
  • Voor een industriële look in jouw kantoorruimte is het ook belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat je precies wil. Hoewel industriële elementen eenvoudiger zijn toe te voegen dan klassieke elementen, wil jij natuurlijk het liefst een echte bakstenen muur in jouw kantoorkamer. Een goede kwaliteit behang is een alternatief, maar helemaal perfect is het natuurlijk niet.

Deze 3 kantoorinrichtingen zijn slechts 3 opties, maar het zijn wel de meest voorkomende inrichtingen. Er zijn natuurlijk veel meer opties voor jouw ideale kantoorinrichting! In Officeplanner vind je niet alleen jouw perfecte kantoorinrichting, maar ook unieke afstijlpakketten. In de webshop van SKEPP zijn de veschillende producten van Officeplanner weergegeven. Daarnaast vindt je op onze blogpagina heel veel inspiratie!


Blogpagina kantoorinrichting!

Kantoorruimte huren bij SKEPP Een bakstenen muur wat zorgt voor een industriële look in combinatie met planten.

2. Vergeet de planten in jouw kantoorinrichting niet

Stonden er nog geen planten op jouw wishlist voor de nieuwe kantoorinrichting? Het is niet erg dat je er nog niet aan gedacht hebt, maar zet direct even de planten vetgedrukt op jouw wishlist. Waarom vetgedrukt? Planten zijn jouw grootste vrienden! Planten hebben ontzettend veel voordelen, terwijl het enige nadeel is dat ze af en toe een beetje water nodig hebben. Maar die voordelen, dat is de moeite meer dan waard! Zo zorgen planten voor meer zuurstof in de kantoorruimte en we weten allemaal dat meer zuurstof beter voor ons is.

Het enige minpunt van een plant is dat je hem water moet geven.

Daarnaast zijn planten concentratie verhogend, waardoor de productiviteit ten goede komt. Ook ervaren werknemers minder stress wanneer er voldoende planten rondom hun werkplek staan. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitstraling van een plant in de kantoorinrichting, want dat is mooi en stijlvol! Bedenk je eens dat er een prachtige hangplant in jouw industriële kantoorinrichting hangt. Wauw!

Kantoorruimte huren SKEPP Heb jij planten al op je wishlist gezet?

3. Een kantoordier in jouw kantoorpand doet wonderen

De kantoordieren zijn in opkomst! Nog lang niet ieder bedrijf heeft een hond of kat op de loonlijst staan, maar een dier op kantoor is daadwerkelijk een toevoeging op de werkomgeving. Dieren op kantoor zorgen met hun vrolijke aanwezigheid voor minder stress. Bovendien is het ideaal om tijdens een micropauze wat aandacht aan het dier te geven.

Dieren op kantoor zorgen voor minder stress bij jouw werknemers.

Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld een kort rondje met de hond lopen, een tijdje met de kat spelen of knuffelen met het konijn. Om jouw kantoorinrichting hoef je zo’n kantoordier in ieder geval niet te laten. Er zijn dierenaccessoires in alle soorten en maten, dus er is altijd iets dat aansluit bij jouw kantoorinrichting!

kantoorruimte john m keynesplein12 47's Ochtends ontvangen worden door een blije hond, wie wil dat nou niet?

4. Spelletjes op kantoor zorgen voor de ultieme ontspanning

Dit is vast een grote verrassing voor jou. Spelletjes onder werktijd klinkt nu niet bepaald alsof jouw bedrijf daar beter van gaat worden, maar niets is minder waar. Niemand is namelijk 8 uur productief. Creëer onconventionele werkplekken in de kantoorinrichting. Werknemers kunnen dan beter de minder productieve tijd benutten om goed te ontspannen. Dan kan iedereen er daarna weer lekker tegenaan.

Maak dus in jouw kantoorinrichting genoeg ruimte voor verschillende spelletjes. Spelletjes zorgen ervoor dat jouw werknemers even hun hersenen op een andere manier benutten. Het maakt dan niet uit of ze gaan dammen, een potje FIFA op de Playstation spelen of toch liever tafelvoetballen. Dit zal ze helpen om vervolgens met frisse moed weer aan het werk te gaan!

kantoorruimte wibautstraat132Tussen het werk door even ontspannen met een potje tafeltennis.

5. Ga voor een kantoorinrichting met een persoonlijke touch

Iedereen vindt het fijn om thuis te zijn, dat is bij jouw werknemers niet anders. Hiermee willen we niet zeggen dat iedereen thuis moet gaan werken, want dat zou betekenen dat er niemand meer in jouw prachtige kantoorpand zit. Wat we wél willen zeggen, is dat het goed is voor de sfeer op kantoor om iets van thuis mee te nemen voor in de kantoorinrichting. Zo heeft iedere werknemer een werkplek met een persoonlijke touch. Door zelf voor de accessoires te zorgen, voorkom je dat jouw kantoorinrichting een wirwar van stijlen wordt.

Zorg voor sfeer op kantoor door iets van thuis te hebben op kantoor.

Vind je het lastig om te bepalen hoe je dit precies wilt aanpakken? Kies bijvoorbeeld voor zwarte of witte lijsten bij jouw minimalistische kantoorinrichting, of ga voor koperen showcases in een klassieke kantoorinrichting. De poster of de inhoud van de showcase mogen de werknemers dan zelf bepalen!

Kantoorruimte Meeuwenlaan 98 100 5481Persoonlijke items toevoegen in de kantoorinrichting zorgt voor meer productiviteit bij jouw werknemers.

Service van begin tot eind met SKEPP!

Het maakt niet uit waar je precies bent in jouw zoekproces naar een nieuwe kantoorruimte. SKEPP staat aan jouw kant van begin tot eind. Dus van locatie tot hippe kantoorinrichting en van flexwerkplek tot plantenbak, wij kunnen jou helpen. Neem eens een kijkje bij onze kantoorpanden of ga voor een inspirerende kantoorinrichting in Officeplanner.

11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!