Kantoorinrichting

Raamdecoratie in de kantoorinrichting

Wat hang je voor de ramen in je kantoorinrichting? We nemen je mee in deze blog om de effecten en de verschillende soorten raamdecoratie in de kantoorinrichting glashelder uit te leggen.

Raamdecoratie in de kantoorinrichting

Wat hang je voor de ramen in je kantoorinrichting? Het lijkt niet een hele moeilijke vraag, maar als je erover nadenkt is dit toch niet iets dat je zomaar even beantwoordt. Verschillende soorten raamdecoratie hebben namelijk hele verschillende effecten in de kantoorinrichting. Zowel qua uiterlijk als qua werking op de productiviteit. We nemen je mee in deze blog om de effecten en de verschillende soorten raamdecoratie in de kantoorinrichting glashelder uit te leggen.

06 activity based werken volg vele bedrijven

Effecten van raamdecoratie in de kantoorinrichting

De effecten van licht op productiviteit en werkprestaties zijn behoorlijk groot. Een zaak als raambekleding in de kantoorinrichting waarmee je voor een groot deel de natuurlijke lichtinval bepaalt, is dus ook erg belangrijk. Als je hierin de juiste keuzes maakt, kan dit direct een positieve invloed hebben op je werknemers en hun werkactiviteiten. Naast de juiste lichtinval, kun je met bepaalde raambekleding juist ook voor verduistering in de kantoorinrichting zorgen. Bijvoorbeeld bij presentaties of bij creatieve processen.

Lichtinval kan een positieve invloed hebben op je werknemers en hun werkactiviteiten.

Fun fact: uit onderzoek blijkt dat mensen creatiever denken in donkere ruimtes. Naast lichtinval is ook privacy een factor waar raambekleding veel invloed op uit kan oefenen. Zowel voor inkijk van buiten het kantoorgebouw, als binnen in het kantoorgebouw. Bijvoorbeeld bij vergaderruimtes met glazen wanden.

Kantoorruimte aan de Arena Boulevard 65Duettes als zonnewering in de kantoorinrichting.

Ga voor duettes of plissés

Na bovenstaande gelezen te hebben, is je waarschijnlijk duidelijk waarom raamdecoratie nou zo belangrijk is. Maar welke effecten bereik je dan met de verschillende soorten raambekleding in de kantoorinrichting? Laten we beginnen met duettes of plissés. Deze soorten raambekleding lijken erg op elkaar en hebben dus ook veel dezelfde voordelen.

Maar we starten met wat ze anders maakt. Bij plissés blijven de touwtjes zichtbaar omdat er maar van één laag stof gebruik gemaakt wordt, terwijl dit bij duettes in het systeem verwerkt wordt. Omdat er bij plissés maar één laag stof gebruikt wordt, zijn deze gordijnen ook te gebruiken wanneer je wilt kiezen voor een (semi)transparante stof, terwijl dit bij duettes lastiger is.

Kantoorruimte aan de Jachthavenweg 109 In deze vergaderruimte is gebruik gemaakt van plissés om zo het lichtinval tegen te houden.

Zowel duettes als plissés zijn top om zelf de lichtinval en daarnaast ook de privacy te bepalen. Zo kun je bij deze raambekleding kiezen voor een topdown model in de kantoorinrichting, waarbij je de onderkant van het raam bedekt hebt voor privacy,  maar de bovenkant open zodat je wel een natuurlijke lichtinval behoudt. Daarnaast is deze raambekleding erg duurzaam. Omdat het dicht op het raam geplaatst wordt en een gevouwen structuur heeft, isoleert het goed. De duettes zelfs nog beter dan de plissés, omdat daarbij een dubbele laag stof gebruikt wordt.

Een kantoorinrichting met gordijnen

Een andere optie is gebruik maken van gordijnen. Dit is een optie die in een kantoorinrichting niet zo vaak gekozen wordt. We snappen stiekem wel waarom. Gordijnen kunnen wat lomp en stoffig overkomen. En ze nemen meer ruimte in de kantoorinrichting in dan andere soorten raambekleding, wat lastig kan zijn als je bijvoorbeeld bureaus naast het raam wilt plaatsen. Niemand wil dat er gordijnstof door zijn papieren sleept.

Vergadderuimte huren bij SKEPPGordijnen hoeven niet stoffig en saai te zijn, dat is te zien in deze vergaderruimte.

Gordijnen zijn echter wel erg geschikt in grote ruimtes met slechte akoestiek. Ze vangen geluiden erg goed op namelijk. Daarnaast zijn gordijnen lang niet altijd van die zware grote gevallen meer. Er zijn heel veel opties die lichter en ook moderner ogen in de kantoorinrichting. Kies bijvoorbeeld voor een kantoorinrichting met paneelgordijnen. Deze zijn veel strakker dan gewone gordijnen en zijn op eenzelfde manier heen en weer te schuiven langs het raam. Benieuwd naar andere oplossingen voor kantoorruimtes met slechte akoestiek? Bekijk dan eens onze producten in de webshop van SKEPP

Bij paneelgordijnen zit je echter niet vast aan een schuifsysteem van zijkant naar midden, maar je kunt de panelen langs het hele raam verschuiven. Zo kun je ze ook in het midden van het raam hangen, als de zon daar net vervelend op je beeldscherm schijnt, zonder dat je daarmee gelijk het hele raam dicht hangt. Nog een mooi voordeel van paneelgordijnen, is dat je ze bijvoorbeeld ook goed kunt gebruiken op andere plekken in de kantoorinrichting als roomdivider.  

Kantoorruimte huren bij SKEPP Je kunt er voor kiezen om gordijnen te nemen die in de kantoorinrichting niet opvallen.

Kies een originele optie: shutters

Shutters zijn raambekleding die je steeds vaker ziet terug komen. Ze zijn niet alleen handig, maar ook nog eens ontzettend stijlvol. Misschien nog wel meer dan gordijnen, duettes of plissés dragen ze bij aan de sfeer van de kantoorinrichting. Daarnaast zijn ze ook nog eens aan te passen op bijna alle soorten ramen, zowel qua grootte als qua vorm. Met shutters kun je op een hele fijne manier de lichtinval in de kantoorinrichting regelen.

Zo kun je ze helemaal open of dicht zetten of half open. Met die laatste optie blijft het lekker licht, zonder dat de lichtstralen vervelend op je computerscherm schijnen en je niets meer kan lezen. Die halfopen stand is ook perfect voor kantoorinrichtingen waar privacy nodig is, maar waar het wel licht moet blijven.

Met shutters kun je op een hele fijne manier de lichtinval in de kantoorinrichting regelen.

Waar gordijnen en duettes of plissés weinig privacy bieden als ze licht doorlatend zijn (licht doorlatend betekent namelijk ook doorschijnend) kun je shutters op zo’n manier halfopen zetten, dat je er niet doorheen kunt kijken, maar dat het licht nog wel naar binnen komt. Perfect!

Kantoorruimte aan de Oskar von Miller Ring 18 Er is gebruik gemaakt van raamfolie om voor afscherming te zorgen binnen het kantoorpand.

Raamfolie in de kantoorinrichting

Als laatste in ons rijtje hebben we raamfolie. Raamfolie is misschien wat minder interessant op het gebied van lichtregulering, maar werkt wel erg goed voor de privacy in de kantoorinrichting. Raamfolie kun je zowel gebruiken om te zorgen dat mensen niet of minder van buiten het kantoorgebouw naar binnen kunnen kijken, als bij vergaderruimtes in de kantoorinrichting waar je wat meer privacy creëren wilt.

Een glazen raam of wand volledig bedekken met raamfolie vinden wij wat zonde, aangezien er op die manier ook totaal niet naar buiten gekeken kan worden. Het kan misschien zelfs wat claustrofobisch aan gaan voelen. Maar het is wel perfect om een brede horizontale strook raamfolie op ooghoogte op te hangen, zodat een gevoel van privacy gecreëerd wordt, zonder dat alles afgeplakt wordt.

 

Kantoorruimte huren aan de radarweg donau 44175Ook binnen het kantoorpand kun je voor afscherming zorgen met raamfolie.

Je hoeft het ook niet zelf omhoog, omlaag of opzij te doen, maar het kan permanent blijven zitten. Daarnaast is dit ook een hele leuke design optie in de kantoorinrichting. Zo kun je raamfolie tegenwoordig niet alleen met allerlei standaard printjes krijgen, je kunt ook zelf een ontwerp aanleveren dat helemaal op je eigen bedrijf afgestemd is. Verwerk bijvoorbeeld het bedrijfslogo erin of een print afgestemd op jouw werkzaamheden of doelgroep.

Mooie en functionele raamdecoratie

Zoals je ziet kan raambedekking veel meer functionaliteiten hebben dan je op het eerste moment zou denken. Zo reguleer je de lichtinval, zorg je voor privacy, draagt het bij aan de sfeer van de kantoorinrichting en kan het zelfs isolerend werken. Alle reden dus om niet zomaar wat voor het raam te hangen. We hopen dan ook je met deze blog geïnspireerd te hebben op het gebied van raambedekking in jouw kantoorinrichting en verder te kijken dan de aloude luxaflex oplossing.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Onconventionele werkplekken in de kantoorinrichting

Onconventionele werkplekken in de kantoorinrichting

Een saaie kantoorinrichting is niet stimulerend voor de productiviteit van je werknemers. Voorzie jouw kantoorinrichting van een stijlvolle inrichting, hoe? Creëer onconventionele werkplekken!

Lees meer
Dit is dé kantoorinrichting voor een startende ondernemer

Dit is dé kantoorinrichting voor een startende ondernemer

Als startende ondernemer denk je misschien niet direct aan een inspirerende kantoorinrichting. Maar als startende ondernemer wil je natuurlijk groeien, en dat doe je het snelst met een goede kantoorinrichting. Hoe? Lees je in dit blog!

Lees meer
Bespaar met een energiezuinige kantoorinrichting

Bespaar met een energiezuinige kantoorinrichting

Met alle klimaatperikelen van de afgelopen tijd is het hoog tijd om eens aandacht te besteden aan een energiezuinige kantoorinrichting. Hoe lees je in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies