Top 5 kantoormeubelen voor jouw thuiswerkplek

  • Door Yentl Duchatteau
  • vrijdag 24 december 2021

Thuiswerken; we kunnen er inmiddels niet meer omheen. Laat de geïmproviseerde thuiswerkplek aan de keukentafel achterwege. Dit is namelijk niet goed voor je lichaam. Tijd om de juiste kantoormeubelen in huis te halen zodat je ook thuis lekker aan het werk kan. Maar welke kantoormeubelen heb je nodig voor jouw thuiswerkplek? In deze blog vind je de top 5 kantoormeubelen die jij kunt toevoegen aan jouw thuiswerkplek.


✅ Het juiste (zit-sta) bureau

Een goede thuiswerkplek begint met het juiste bureau. Ga voor een zit-sta bureau en wissel staand- en zittend werken af. Wist je dat staand werken veel voordelen heeft? Het geeft je meer energie, zorgt voor minder rugklachten en leidt tot een hogere productiviteit. Hoe klein de ruimte ook is, voor elke ruimte is wel een passend zit-sta bureau te vinden. Thuiswerk bureau Alsta is slechts 105 centimeter breed en past daardoor op elke plek. Ook in dat kleine hoekje in de woonkamer, slaapkamer of zolder. Zo creëer je de perfecte werkplek zonder veel ruimte op te offeren.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 25Heb jij thuis al een zit-sta bureau?

✅ Ergonomische bureaustoel

Bij een bureau hoort natuurlijk ook een bureaustoel. Als je gemiddeld 8 uur per dag werkt, is een goede bureaustoel essentieel. Ga daarom voor een ergonomische bureaustoel. Deze is volledig te verstellen naar jouw lichaam. Zo neem jij een goede werkhouding aan en ervaar je geen lichamelijke klachten. Er zijn verschillende soorten thuiswerk bureaustoelen. Wil je voor een klassiek model bureaustoel gaan? Ga dan voor bureaustoel Muxa of bureaustoel Cella. Heb jij liever een bureaustoel die aansluit bij jouw interieur? Dan zijn bureaustoel Campo en bureaustoel Roca erg geschikt.

Flexwerkplek3Werken op een gewone stoel leidt tot lichamelijke klachten

✅ De juiste verlichting

Wist je dat slechte verlichting ervoor zorgt dat je minder productief bent? Schenk dus goed aandacht aan jouw verlichting. Wanneer je thuiswerkplek te donker is, maakt je lichaam melatonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Iets wat je wilt voorkomen, toch? Zorg daarom voor de juiste verlichting bij je thuiswerkplek. Plaats je bureau bij een raam voor natuurlijk (dag)licht en vul dit aan met de juiste verlichting. Wist je dat er ook daglichtlampen bestaan die daglicht nabootsen?

Gustav Mahlerlaan 1212 5092 3Plaats jouw werkplek bij het raam voor natuurlijk licht

✅ Kastruimte

Een bureau vol mappen, dossiers en papieren wil je natuurlijk vermijden. Zorg er daarom voor dat je voldoende opbergruimte hebt rondom je thuiswerkplek. Heb je een ruime thuiswerkplek? Plaats dan een roldeurkast of schuifdeurkast. Ontbreekt de ruimte voor een kast? Ga dan voor een ladekast, deze plaats je eenvoudig onder je bureau.

Jaarbeursplein 15 53992 2Zet een ladekast onder jouw bureau voor opbergruimte

✅ Goede akoestiek

Word je tijdens het thuiswerken wel eens afgeleid door spelende kinderen, de televisie of een draaiende vaatwasser? Dan is de kans groot dat je uit je concentratie raakt. Maak het jezelf makkelijk door een akoestisch scherm te plaatsen. Hierdoor is er minder geluidsoverlast en heb je meer privacy. Ideaal wanneer je werkplek onderdeel is van de woonkamer. Zo creëer jij een afgesloten werkplek.

Dedicateddesk 5Gebruik een akoestisch scherm als je snel afgeleid raakt

✅ Maak je thuiswerkplek af met accessoires

Een thuiswerkplek heeft natuurlijk ook accessoires nodig. Het geeft de thuiswerkplek sfeer en laat de plek beter aansluiten bij jouw interieur. Wie wil dat nou niet? Ga voor subtiele accessoires als een vloerkleed, een lamp of een plant. Je thuiswerkplek moet niet te druk worden. Dit leidt namelijk af. Naast sfeerverhogende accessoires, zijn er ook functionele accessoires. Denk hierbij aan een CPU-houder, kabelkorf en whiteboard.

Thuiswerkplekken voor jouw werknemers

Hebben jij en jouw werknemers een ergonomische thuiswerkplek nodig? Onze kantoorexperts nemen graag het werk uit handen! Wij creëren een gepersonaliseerde mini-webshop. Zo stellen jouw collega’s eenvoudig hun eigen werkplek samen. Samen met ons bepaal jij het assortiment en het leveren en monteren regelen wij. Zo creëer je in een handomdraai thuiswerkplekken voor jouw werknemers die aansluiten bij de top 5 kantoormeubelen voor thuiswerkplekken.


Realiseer nu thuiswerkplekken voor jouw collega's

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure