Kantoorinrichting

Een kantoorinrichting om Activity Based te werken? Doen!

Steeds dezelfde werkplek voor verschillende werkzaamheden? Beter van niet! Activity Based werken heeft namelijk vele voordelen en is eenvoudig toe te passen. Lees dit blog en kom er zelf achter.

Een kantoorinrichting om Activity Based te werken? Doen!

Activity Based werken, de manier om met je bedrijf een stapje verder te gaan wat betreft kantoorinrichting. Want het is toch vreemd dat we alle verschillende taken op een werkdag steeds op dezelfde werkplek uitvoeren? De vertaling van Activity Based werken is Activiteit Gerelateerd werken, waarbij het erom draait dat je het werk productief en efficiënt organiseert op de aard van het werk. Voor elke activiteit is het juiste kantoormeubilair aanwezig in de kantoorinrichting. Om ‘elke activiteit’ wat te concretiseren, hebben we de werkactiviteiten opgedeeld in 4 activiteitszones.

06 activity based werken volg vele bedrijven

Kantoorinrichting in 4 zones

De 4 zones zijn gebaseerd op de verschillende activiteiten waar je onder werktijd tegenaan loopt en het meubilair en de kantoorinrichting in de zones zijn aangepast om precies bij deze activiteiten te passen. De 4 zones zijn de CoWork, de Connect, de Conference en de Concentrate zone. Ook wel de C4.

Bekijk de bovenstaande video voor een overzicht van de verschillende zones.

✅ CoWork: een inspirerende werkomgeving voor je dagelijkse bezigheden

Stel je een dag voor op kantoor die begint in de CoWork zone. Dé plek voor alle dagelijkse werkzaamheden: zaken uitwerken, creëren en vastleggen. Deze zone is de ideale uitvalsbasis voor bezigheden die je alleen doet, maar waarbij geen diepe concentratie of volledige stilte nodig is. De ruimte wordt gedeeld met andere collega’s waardoor er altijd ruimte is voor een gesprekje tussendoor, een grap of een vraag. Door de ergonomische meubels in de kantoorinrichting die afgewisseld worden met een relaxte bank of fauteuil is deze ruimte zeer geschikt om de werkdag door te komen.

cowork coworking kantoorinrichting activity based kantoordesign2Hier zie je verschillende typen kantoormeubelen die gebruikt worden in de CoWork zone bij een Urban Industrial en Urban Scandinavian kantoorinrichting van Officeplanner.

 

Welk kantoormeubilair is te vinden in de CoWork zone?

In deze zone staan bureaus met ergonomische bureaustoelen zodat altijd vanuit een fijne en gezonde houding gewerkt kan worden. Om niet te veel stil te zitten kunnen de bureaus daarnaast in hoogte verstelbaar zijn, zodat zittend werken afgewisseld kan worden met staand werken. Verdere bestaat de kantoorinrichting van de CoWork zone uit een comfortabele lounge zodat je de simpele taken ook lekker vanaf de bank uit kan voeren. Er zijn dus verschillende opties wat betreft het kantoormeubilair. Daarnaast kan er naar hartenlust gevarieerd worden wat betreft de stijl van deze kantoorinrichting.

Zie bijvoorbeeld het verschil tussen het meubilair in de afbeeldingen hierboven. In beide blokken is meubilair weergegeven dat perfect bij de CoWork zone past. Zie de lange bureaus, ergonomische bureaustoelen, handige opbergkasten en relaxte loungebanken. Bij de linker kantoorinrichting is echter gekozen voor een Scandinavische stijl waar de nadruk ligt op lichte kleuren en strakke lijnen. In de rechter kantoorinrichting is de industriële stijl te herkennen, met veelal hetzelfde soort meubilair, maar dan rauwer en donkerder qua kleurgebruik.

Kastanjelaan kantoorinrichting, coworking zone, stijlvol kantoordesignBovenstaande kantoorinrichting is een perfect voorbeeld van de CoWork zone. Iedereen zijn eigen plek voor werkzaamheden, maar wel samen met collega’s en in een inspirerende werkomgeving.

✅ Connect: het sociale hart binnen het bedrijf

Na een ochtend lekker gewerkt te hebben in de CoWork zone is het rond de middag tijd voor lunch en een kopje koffie in de Connect zone. Dit is de ontmoetingsplaats of ook wel het sociale hart binnen het bedrijf, waar plek is voor ontmoeten, informeel overleg, socializen en lunch. Naast dat hier de middagpauze doorgebracht kan worden, is dit ook een zeer geschikte plek voor een kort overleg met collega’s of het ontvangen van een klant met een goede kop koffie. Deze ruimte heeft een open kantoorinrichting om contact te bevorderen en de sfeer luchtig te laten. 

connect kantoorinrichting activity based kantoordesignOf je nu kiest voor een industriële of een Scandinavische kantoorinrichting, deze zone moet je zeker niet overslaan!

 

Het perfecte meubilair in de kantoorinrichting om te 'connecten'

De kantoormeubels die in deze zone op hun plek zijn, zijn hoge tafels met barkrukken waar zowel zittend als staand aan geluncht of overlegd kan worden, lekkere loungestoelen of -banken om even helemaal te relaxen en gezellig te kletsen met collega’s en huiselijke invloeden zoals een kleed op de vloer of kunst aan de wand om de kantoorruimte wat sfeer mee te geven.

Ook in deze zone staat het soort meubels al vast, maar kan door de keuze tussen verschillende stijlen, misschien nog wel meer dan bij de CoWork zone, gevarieerd worden voor een unieke kantoorinrichting passend bij het bedrijf. Zie het verschil tussen de meubels uit Connect bij bovenstaande afbeelding, met links de industriële kantoorinrichting en rechts het Scandinavische kantoordesign.

Voorbeeld van een connect kantoorinrichting, activity based kantoorruimteLekker ‘connecten’ met collega’s op de relaxte banken, lunch met een view aan de tafels bij het raam of een klant ontvangen aan de bar.

✅ Conference: comfortabel vergaderen en dynamisch presenteren

Na een gezellige lunch waarin lekker ‘geconnect’ is, is het tijd voor een belangrijke vergadering in de Conference zone. De zone met een kantoorinrichting voor langere vergaderingen, formeel overleg en presentaties. In deze ruimte kan samen met iedereen aanwezig voor de vergadering rustig en zonder onderbrekingen overlegd en vergaderd worden.

Zoals in de afbeelding hieronder zichtbaar is de Conference ruimte ook met vele verschillende stijlen in te richten. Ga voor de sobere Scandinavische kantoorinrichting voor een look die erg clean is en voor weinig afleiding zorgt. Of kies juist voor een stoere en inspirerende kantoorinrichting met materialen als leer, staal en donkere kleuren.

conference kantoorinrichting activity based kantoordesignFormele overleggen, presentaties, brainstormsessies.. het is allemaal mogelijk in de conference-zone.

 

Alles om jouw 'conferences' goed te laten verlopen

Bij jouw vergaderingen en presentaties kunnen een lange vergadertafel met ruimte voor iedereen om de vergadering bij te wonen, comfortabele stoelen zodat ook de lange overleggen makkelijk volgehouden kunnen worden, een groot whiteboard om notities te kunnen maken en een televisiescherm om presentaties en filmpjes op te kunnen laten zien niet in de kantoorinrichting ontbreken.

kantoorinrichting conference kantoordesign activity basedDe perfecte vergaderruimte met een lichte omgeving, comfortabele stoelen en een televisiescherm voor presentaties of filmpjes.

✅ Concentrate: even op jezelf voor volledige focus

Wanneer de vergadering afgelopen is trek je je even terug in de Concentrate zone, waarin inspiratie en rust voorop staan wat betreft de kantoorinrichting. In deze zone kun je even volledig op jezelf en zonder afleiding de aantekeningen en ideeën van de vergadering verder uitwerken nu ze nog vers in je geheugen zitten. De Concentrate zone is geschikt voor taken waarbij je het liefst even geen afleiding wil hebben of je even wil afzonderen van collega’s die al de hele dag hun neus op lopen te halen of met een pen lopen te tikken. Voor deze momenten kun je je even lekker terugtrekken in de concentratie werkplekken.

concentrate kantoorinrichting activity based kantoordesignMoet jij je even focussen op je werkzaamheden? Doe dat dan in de concentrate-zone waar je ongestoord aan het werk kunt gaan in een stijlvolle kantoorinrichting.

 Dit kantoormeubilair vind je in de webshop van SKEPP:


Webshop Officeplanner

De juiste objecten in de kantoorinrichting zorgen ervoor dat jij je goed kunt concentreren!

Wat betreft meubels in de kantoorinrichting is deze zone voorzien van een werkhuisje waar je even helemaal op jezelf zit te werken, met uitzicht op niets zodat er geen sprake is van afleiding. Verder staan er in deze kantoorinrichting bureaus met scheidingswanden tussen jou en je collega’s zodat je eigen werkruimte duidelijk gemarkeerd is en je je niet hoeft te storen aan rondslingerende briefjes en pennen in de werkruimte van een collega. Ook is deze kantoorinrichting voorzien van een relaxte fauteuil die afgezonderd staat van de rest zodat je in deze comfortabele zithouding weer nieuwe inspiratie op kan doen.

Natuurlijk kunnen ook in deze zone de meubels weer volledig naar eigen smaak en stijl en bijpassend bij de rest van de kantoorinrichting gekozen worden. Zie bijvoorbeeld de afbeelding hierboven met meubelstukken uit de Concentrate zone in een Scandinavische en een industriële stijl. 

kantoorinrichting concentrate activity based kantoordesignEven lekker op jezelf in dit teruggetrokken werkhuisje in de Concentrate zone.

Boost de productiviteit met een C4 kantoorinrichting

Door gebruik te maken van de 4 zones van Activity Based werken wordt voor werknemers de perfecte werkomgeving gecreëerd. Doordat per zone de kantoorinrichting volledig is aangepast op de verschillende behoeftes bij verschillende activiteiten wordt productiviteit gestimuleerd. Hiermee kunnen werknemers net dat stapje verder gaan en worden ze gemotiveerd door de afwisselende werkomgevingen passend bij hun werkbehoeften.

Wil jij ook overgaan op een kantoorinrichting gebaseerd op Activity Based werken voor je kantoor? Voor meer informatie kun je terecht bij SKEPP. Neem telefonisch contact met ons op via 085 – 877 05 19, mailen naar info@skepp.nl of een kijkje nemen op de site via de knop hieronder. Wij zullen je verder helpen met onze Officeplanner waarmee je je kantoorinrichting kunt laten ontwerpen op basis van de C4. 

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Goede vervangers van de bureaustoel in de kantoorinrichting

Goede vervangers van de bureaustoel in de kantoorinrichting

Ben jij die bureaustoel soms zat? Het zit niet meer lekker, maar je hebt geen andere keuze.. Niets is minder waar! Ontdek hier verschillende vervangers van de bureaustoel!

Lees meer
Trakteer jouw kantoorinrichting op hoogwaardig materiaal

Trakteer jouw kantoorinrichting op hoogwaardig materiaal

Is jouw kantoorruimte al voorzien van kwalitatief hoogstaand kantoormeubilair? Zo nee, waarom niet? Want het brengt vele voordelen met zich mee. Lees het hier!

Lees meer
Ga voor een botanische kantoorinrichting!

Ga voor een botanische kantoorinrichting!

Wist je dat een botanische kantoorinrichting met kantoorplanten veel voordelen heeft en ook nog eens erg mooi staat? Niet? Lees dan dit blog en ga zelf voor zo'n inspirerend kantoordesign!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies