Zo maak je jouw kantoor een stuk duurzamer

  • Door Zoë Koedam
  • vrijdag 17 september 2021

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is nodig dat iedereen zich inzet voor een groene wereld. Van het kopen van biologische groenten en fruit tot het recyclen van afval, elke stap richting duurzaamheid is enorm belangrijk. Draag daarom ook jouw steentje bij op kantoor! Duurzaamheid op kantoor helpt niet alleen bij het verbeteren van het milieu. Het scheelt je op lange termijn ook veel kosten! Ben je benieuwd hoe je jouw kantoor een stuk duurzamer maakt? Lees dan snel verder!


Wat houdt duurzaamheid in?

Het begrip duurzaamheid is enorm breed. Duurzaamheid is eigenlijk een proces van bewustwording. Weet wat de gevolgen zijn van jouw acties en doe hier wat mee. Heb je het over milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen? Dan denk je al snel aan het besparen van energie, het gebruik van duurzame materialen en afvalvermindering. Het gebruik maken van duurzame producten is één ding. Het duurzaam houden van je leefomgeving en het milieu is namelijk net zo belangrijk.

Grote Voort 293 8491Wat doe jij om het milieu en je leefomgeving te verduurzamen?

 

Wil je een duurzame werkomgeving creëren voor jouw collega’s? Maak dan bijvoorbeeld veel gebruik van planten en schaf ergonomisch meubilair aan. Uit onderzoek blijkt dat duurzaamheid op kantoor bijdraagt aan het welzijn van jouw werknemers. En dit leidt weer tot beter gemotiveerde en blijere medewerkers. Vind je dit een flinke uitgave? Dat lijkt misschien zo. Uiteindelijk leidt investering in duurzaamheid op kantoor tot kostenbesparing op lange termijn. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Met de tips hieronder maak jij jouw kantoor een stuk duurzamer!

✅ Kies voor LED verlichting

Het is een kleine investering maar de overstap naar LED verlichting loont jouw kantoor enorm. Zo bespaar je binnen één jaar al behoorlijk wat energie. Heb je veel verschillende ruimtes op kantoor? Dan verbruikt jouw kantoor veel energie. Met het gebruik van LED verlichting verminder je het energieverbruik in het gehele kantoor. Goed voor jouw portemonnee en lekker duurzaam. Ideaal, toch?

✅ Beloon fietsen naar kantoor

Niet alleen binnen het kantoor kan je energie besparen. Ook buiten het kantoor lever je een bijdrage aan een duurzame wereld. Pak bijvoorbeeld de fiets naar kantoor. Zeker wanneer je vlakbij je werk woont. Woon je verder weg? Overweeg dan het openbaar vervoer of kijk of carpoolen mogelijk is. Naast dat het beter is voor het milieu, bespaar je ook flink op de brandstofkosten.

Nieuwe Stationsstraat 20 1745Kom je met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor? Dan ben jij al een stap dichterbij een duurzaam leven

✅ Maak gebruik van planten op kantoor

Een duurzaam kantoor is letterlijk een groen kantoor. Planten op kantoor zuiveren de lucht, zorgen voor een betere luchtvochtigheid, verhogen het algemene welzijn en verbeteren de akoestiek. Wist je dat planten nog meer voordelen hebben? Zo zijn planten ook goed voor de gezondheid, creativiteit en productiviteit en verhogen ze de concentratie van jouw collega’s.

Nieuwezijds voorburgwal 162 Amsterdam 11 1Hoeveel planten staan er binnen jouw kantoor?

✅ Kies voor papieren bekertjes of glazen

Beperk jij het afval op kantoor? Dan ontlast je het milieu en bespaar je kosten. Een belangrijke stap om afval te verminderen is het vervangen van de plastic bekertjes met glazen. Maak voor iedere werknemer een eigen mok of zorg dat er voldoende glazen zijn. Vervang ook plastic roerstaafjes met gewone koffielepels. Wil je nog niet helemaal afscheid nemen van wegwerp bekertjes? Kies dan voor papieren bekertjes. Papieren bekertjes zijn namelijk een stuk minder schadelijk voor het milieu. Vervang plastic en maak jouw kantoor duurzaam!

✅ Werk in de cloud

Je gelooft het misschien niet, maar de papierindustrie is de op vier na grootste energieverbruiker ter wereld. Er moeten natuurlijk bomen gekapt worden om papier te maken. Daarnaast komen bij de productie van papier fossiele brandstoffen en chemische stoffen kijken. Bespaar papier door te werken in de cloud. Wat is dat? Een online opslag voor al jouw werk. Dit scheelt onnodig veel printen en komt de duurzaamheid op kantoor ten goede. Moet je écht iets printen? Doe het dan dubbelzijdig, in het zwart-wit en op duurzaam papier.

Klaprozenweg 75E Amsterdam 16Bespaar papier door te werken in de cloud!

✅ Zet apparaten uit na gebruik

Ben je klaar met koffie of thee zetten, printen of computerwerk? Zet het apparaat dan meteen uit. Apparaten gebruiken meer stroom dan je denkt, ook als je ze niet gebruikt! Met deze simpele handeling, verbeter je de duurzaamheid op kantoor. Niet alleen goed voor het milieu, maar het verlengt ook de levensduur van de apparaten! Welke apparaten ga jij uitzetten na gebruik?

✅ Kies voor een meetingbox!

Wil je een vergaderruimte op kantoor? Dan denk je al snel aan het bouwen van vaste wanden. Maar ga je verhuizen? Dan moeten de vaste wanden weer afgebroken worden. Jammer van de investering en slecht voor het milieu. Onze meetingboxen zijn een duurzame vervanging van vaste wanden op kantoor. Waarom? Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled PET-vilt voor een prettige akoestiek in de box. En staat er een verhuizing op de planning? Dan verhuist de meetingbox eenvoudig mee. Een duurzame oplossing!

HR Solutions meetingboxenHeb jij al een plekje voor een meetingbox?

 

Daarnaast zijn bijna al onze boxen te personaliseren. Besticker de ramen of panelen, kies voor de gewenste kleur en bepaal of je dichte of glazen panelen wilt hebben. Ook beslis je zelf hoe je de meetingbox indeelt. Plaats je een vergadertafel en vergaderstoelen, kies je voor zitmeubilair of creëer je werkplekken in de box? Bepaal zelf waarvoor jij deze multifunctionele box gebruikt! Wil je meer weten over de meetingboxen? Download dan snel de gratis brochure en kies de meetingbox die bij jou past!


Download de gratis meetingbox brochure!

Maak jouw kantoor duurzaam!

Na het lezen van de blog weet jij welke stappen je moet nemen richting een duurzaam kantoor! Duurzaamheid begint al bij de kleine dingen. Verminder het papiergebruik, pak de fiets of neem het openbaar vervoer, zet apparaten uit na gebruik en kies voor meetingboxen. Wil je jouw kantoor duurzaam maken? Bekijk onze kantoormeubelen en realiseer een duurzaam kantoor!


Ga naar de webshop!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure