5 voordelen van planten op kantoor

  • Door Yentl Steenkamp
  • woensdag 16 september 2020

Een kantoor is niet compleet zonder planten. Als scheidingswand, om de ruimte kleur te geven of gewoon voor de sier. Kortom, je ontkomt er niet aan. Planten zijn niet alleen echte sfeermakers, ze hebben ook nog eens ontzettend veel voordelen. De stijl urban jungle is niet voor niets ontzettend populair op kantoor. Benieuwd waarom planten niet in jouw kantoorruimte mogen ontbreken? Lees dan snel verder.


Dit zijn de voordelen van planten op kantoor

Bij kantoorinrichting denk je al snel aan een bureau en een bureaustoel. Nog een kantoorkast erbij en klaar, toch? De planten worden vaak vergeten tijdens het inrichten van het kantoor, want ‘dat is toch niet nodig en wie gaat de planten water geven?’ Zonde! Planten zijn namelijk echte musthaves voor op kantoor en horen zeker op de lijst van kantoormeubilair. En wat is nou een kantoortuin zonder planten? Precies. Vanwege deze voordelen wil jij nooit meer een kantoorruimte zonder planten. Planten zorgen namelijk voor:

  • Een zuiverende werking;
  • Een positief effect op de productiviteit en creativiteit;
  • Een betere sfeer en minder stress;
  • Een verhoogde concentratie;
  • Een betere akoestiek.

Wat is nou een kantoortuin zonder planten?

1. Een zuiverende werking

Je brengt gemiddeld 8 uur per werkdag door op kantoor. Je gaat in de lunchpauze een luchtje scheppen, maar verder bevind je je tussen de muren van het kantoor. Wist je dat ‘een luchtje scheppen’, minder snel nodig is als er planten aanwezig zijn in de kantoorruimte? Planten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit en luchtvochtigheid.

De lucht op kantoor heeft flink te lijden door apparaten zoals printers en computers. En wat denk je van de airco en de verwarming? Je lichaam reageert daar slecht op, dit merk je bijvoorbeeld door hoofdpijn, keelpijn en droge ogen. Planten zorgen ervoor dat onder andere koolstofdioxide in mindere mate aanwezig is, met een frisse lucht als gevolg. Wel zo fijn, hé?

bedrijfsruimte huren emmasingel 33 54945Wil je de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren? Plaats dan planten in de ruimte!

2. Een positief effect op de productiviteit en creativiteit

Kan de productiviteit en creativiteit wel een boost gebruiken? Voeg dan planten toe aan je kantoorinrichting. Wist je dat je planten creativiteit en productiviteit met bijna 50 procent verhogen? Je hoeft niet gelijk op elke vrije vierkante meter een plant te plaatsen. Eén plant heeft al een verhogende werking. Hoe dit komt? Volgens wetenschappelijk onderzoek kan dit te maken hebben met de rustgevend werking van planten. Daarnaast is de associatie met planten heel huiselijk en gemoedelijk. Heb je meer rust en voel je je thuis op kantoor? Dan ben je productiever en creatiever.

Wist je dat planten geluid absorberen? Voeg planten toe op kantoor voor een goede akoestiek.

3. Een betere sfeer en minder stress

Planten zijn echte sfeermakers. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor de rust. Doordat planten een rustgevende werking hebben, ben je zelf ook meer ontspannen. Stress is dan al gauw verleden tijd. Ook melden werknemers zich minder snel ziek. Planten onderdrukken namelijk gevoelens als angst en woede, en stimuleren juist positieve gevoelens.

freelance werkruimte te huur nieuwe kerkstraat 53530Planten zorgen voor het huiselijke gevoel op kantoor, wat ten goede komt van je werknemers.

4. Een verhoogde concentratie

Concentratie is tijdens een werkdag erg belangrijk. Want hoe wil je je to-do lijst afvinken als je je niet kunt concentreren? De rustgevende en zuiverende werking van planten is niet alleen goed voor de lucht en de sfeer, het verhoogd ook je concentratie. Zo kan je dankzij planten je to-do list afvinken en met een voldaan gevoel de werkdag afsluiten.

gedeeld kantoor emmasingel 33 54951Heb je een lange to-do list? Ga aan de slag op een kantoor met planten! 

5. Een betere akoestiek

Planten zorgen voor een goede akoestiek in een kantoorruimte. Door planten weerkaatst het geluid minder snel en ervaar je minder geluidsoverlast. Dit heeft weer een positief effect op de concentratie, productiviteit en de werksfeer. Daarom worden planten ook vaak gebruikt als afscheidingswand tussen meerdere ruimtes.

klein kantoor huren koninginnegracht 19 42400Last van een galm? Plaats planten in de ruimte. Het verbetert de akoestiek!

Zelf aan de slag met planten op kantoor

Ben je ervan overtuigd dat jouw kantoor ook wel wat groen kan gebruiken? Dan is het tijd om de daad bij het woord te voegen. Heb je zelf geen groene vingers en zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer? Kies dan voor onze botanische afstijlpakketten. Met afstijlpakket Botanic M creëer je je eigen urban jungle op kantoor. Gelijk de hele kantoorruimte aanpakken? Kies dan voor afstijlpakket Botanic L. Heb je ook hulp nodig bij het inrichten van jouw kantoorruimte met planten? Onze designer denkt graag met je mee. Zodat jij direct kan profiteren van de voordelen van planten op kantoor.


Kantoor inrichten? Wij helpen je!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure