Welke kantoorstijl past bij jouw onderneming?

  • Door Yentl Steenkamp
  • woensdag 17 februari 2021

De kantoorstijl en inrichting bepalen grotendeels de uitstraling van je onderneming. Potentiële klanten en werknemers krijgen bij binnenkomst op kantoor direct een indruk van je bedrijf. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende kantoorstijlen; Scandinavisch, industrieel, modern, creatief en ga zo maar door. Maar welke kantoorstijl past het beste bij jouw onderneming? Wij hebben 4 verschillende kantoorstijlen op een rij gezet. Binnen enkele minuten weet jij welke kantoorstijl bij jouw onderneming past. Benieuwd? Lees dan snel verder.


✅ #1. Scandinavische kantoorstijl 

Heeft functionaliteit een hoge prioriteit en past een minimalistische sfeer het beste bij jouw bedrijf? Dan is een Scandinavische kantoorinrichting het meest geschikt. Kies voor een lichte of grijze basis en vul deze aan met minimalistische of natuurlijke accessoires. Bij een grijze basis wordt vaak gekozen voor kantoormeubilair en accessoires met een donkere kleur of een betonlook voor contrast. De lichte basis leent zich meer voor houten meubels en pastelkleuren. Een Scandinavisch kantoorinterieur wordt vaak omschreven als minimalistisch, maar toch sfeervol. Kortom: alleen de basics, zonder een kille sfeer. 

Scandinavische stijl voor jouw kantoor

De Scandinavische kantoorstijl is gefocust op functionaliteit.

Deze stijl vindt, zoals de naam al doet vermoeden, haar oorsprong in Scandinavië. Scandinavische landen waren vroeger relatief geïsoleerd waardoor ze slechts met beperkte middelen een ruimte konden inrichten. Vanwege de donkere dagen werd er gekozen voor lichte kleuren en natuurlijke materialen. Dit zien we nog altijd terug in een Scandinavisch interieur.

Jouw boodschappenlijstje voor een Scandinavische kantoorinrichting:

✅ #2. Industriële kantoorstijl 

Stalen deuren, een betonnen gietvloer en een openliggend plafond zijn typerend voor een industriële kantoorinrichting. De inspiratie voor deze kantoorstijl komt vanuit oude fabriekspanden en is al jaren één van de populairste interieurstijlen. De combinatie van materialen zoals metaal, beton en leer zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Afgezien van zwart, wit en grijs wordt er weinig gebruik gemaakt van kleur. Kleuren die je terugziet zijn verweerde elementen, roestkleurige metalen of hebben de looks van oud en doorleefde materialen. Kortom, nieuw met een knipoog naar het verleden.  

Jouw boodschappenlijstje voor een industriële kantoorinrichting:

Wees niet bang om een statement te maken in je kantoor, laat zien waar jouw bedrijf voor staat. 

Industriele inrichting voor jouw kantoor

De industriële kantoorinrichting is erg populair, wij snappen wel waarom!

✅ #3. Moderne kantoorstijl

Word jij blij van een strakke en lichte kantoorruimte? Dan past een moderne kantoorinrichting bij jouw bedrijf. Deze kantoorstijl kenmerkt zich door strakke designmeubelen met een kunstzinnige touch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke witte tafel, met stoelen in een ronde vorm en kunstzinnig fotobehang op de muur. In een modern kantoorinterieur zie je vaak gedurfde combinaties terug. Wees niet bang om een statement te maken en speel met kleuren en materialen. 

Jouw boodschappenlijstje voor een moderne kantoorinrichting:

Moderne inrichting voor op kantoor

Gewaagde combinaties zie je vaak terug in een moderne kantoorinrichting.

✅ #4. Creatieve kantoorstijl

Een creatieve kantoorinrichting zorgt ervoor dat de creativiteit van werknemers wordt geprikkeld. Door het gebruik van de juiste kleuren en materialen zorg je voor een inspirerende en productieve werkomgeving. Net als bij een moderne kantoorinrichting, zie je bij een creatieve kantoorstijl vaak gedurfde combinaties die het geheel spannend en interessant maken. Let er wel op dat je niet doorslaat. Een overload aan kleur en attributen zorgen niet per definitie voor een creatieve kantoorinrichting.

Zorg voor een goede balans. Combineer bijvoorbeeld elementen van een Scandinavische kantoorinrichting met creatieve elementen en kleuren. De creatieve kantoorinrichting prikkelt het brein van werknemers. Plaats gekke eyecatchers, maar overdrijf niet. Speel met contrast, vertel verhalen met het interieur en zorg voor samenhang.

 Jouw boodschappenlijstje voor een moderne kantoorinrichting:

Creatieve inrichting voor op kantoor

Een creatieve ruimte prikkelt het brein en brengt mensen op ideeën.

Wees niet bang om stijlen te combineren

Moet je dan voor één specifieke kantoorstijl gaan? Nee, dat is geen must. Zoals eerder genoemd, kun je prima meerdere kantoorstijlen combineren. Ze kunnen elkaar juist complementeren. Neem bijvoorbeeld de rustige basis van een Scandinavisch interieur en mix het met industrieel kantoormeubilair. Hoe je een goede keuze maakt? Door in kaart te brengen waar jouw bedrijf voor staat en wat je wilt uitstralen. Maak daarom eerst een moodboard en kijk daarna naar welke kantoorstijl hier het beste bij aansluit.  

Aan de slag met jouw kantoorinrichting

Veel mensen maken de fout om eerst kantoormeubilair te kopen en dan pas te kijken of het allemaal wel in de kantoorruimte past en één geheel vormt. Gelukkig zijn er manieren om dit vooraf in beeld te brengen. Met Officeplanner richt je jouw kantoorruimte online in. Je ziet dan direct of het kantoormeubilair in jouw kantoor tot zijn recht komt. Past het niet? Dan switch je eenvoudig met ander kantoormeubilair uit de webshop. Kom je er zelf niet uit? Onze designers denken graag met je mee over een passende kantoorinrichting voor jouw bedrijf. Welke kantoorstijl past bij jouw onderneming? 


Richt jouw kantoor virtueel in!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure