Know-how

Duurzaamheid op jouw kantoor

Duurzaamheid is niet meer uit ons leven weg te denken. Van het kopen van biologische groenten en fruit tot het recyclen van afval, het is allemaal heel normaal. Maar hoe pas je duurzaamheid nou toe op jouw kantoor of thuiswerkplek? Lees het in dit blog!

Duurzaamheid op jouw kantoor

Duurzaamheid is niet meer uit ons leven weg te denken. Van het kopen van biologische groenten en fruit tot het recyclen van afval, het is allemaal heel normaal. Maar hoe pas je duurzaamheid nou toe op jouw kantoor of thuiswerkplek? In deze blog vind je 4 oplossingen en leer je hoe je een goede werkplek creëert. 

Wat is duurzaamheid precies?

Bij duurzaamheid denkt iedereen al gauw aan het milieu. Duurzaamheid is echter veel meer dan dat! Mens en economie spelen namelijk ook een belangrijke rol in duurzaamheid. Deze 3 aspecten, ‘mens, milieu en economie’ moeten met elkaar in evenwicht zijn. Heb je het over ‘milieuvriendelijk’ en duurzaam ondernemen? Dan kan je denken aan het besparen van energie, gebruiken van duurzame materialen en afvalvermindering. Bij het creëren van een ‘mensvriendelijke werkomgeving’ moet je denken aan het gebruik van planten en ergonomisch meubilair die bijdragen aan het welzijn van collega’s.

Duurzaamheid op kantoor is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf en je collega’s. Uit onderzoek blijkt dat een duurzaam kantoor leidt tot beter gemotiveerde en blijere medewerkers. Investeren in duurzaamheid op de werkplek leidt tot kostenbesparing op lange termijn. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Hieronder staan tips voor een milieu- en mensvriendelijke werkplek!

Duurzame werkomgevingWerk jij al op een duurzaam kantoor?

Hoe pas ik duurzaamheid toe op mijn kantoor?

✅ Laat de auto staan en kom op de fiets

Door het coronavirus werken we grotendeels thuis. Door het thuiswerken gebruiken we de auto minder vaak. Een gevolg hiervan is minder uitstoot, dus beter voor het milieu. Daar worden we een stuk bewuster van. Als we weer naar kantoor mogen, laat dan de auto eens staan. Fiets naar kantoor bijvoorbeeld! Op de fiets naar je werk geeft je een beter gevoel!

✅ Bye bye kartonnen bekers

Niet iedereen heeft het voor het zeggen op kantoor. Toch is het toepassen van deze milieuvriendelijke oplossingen het proberen waard. Vergeet de plastic of kartonnen bekers voor je koffie, thee of warme chocolademelk. Gebruik in plaats daarvan een (gepersonaliseerde) mok, zo heb je een stuk minder plastic en papieren afval en direct een leuk welkomstcadeau voor je nieuwe collega’s!

✅ Werk in de Cloud

De papierindustrie is de op vier na grootste energieverbruiker ter wereld. Naast het besparen op papieren bekers, kun je ook op papier besparen door te werken in de Cloud. De Cloud is een online opslag voor al jouw werk. In de Cloud is het mogelijk om bestanden en documenten te delen en te bewerken met je collega’s. Dit scheelt veel onnodig printen en komt dus duurzaamheid op kantoor ten goede. Moet je écht printen? Doe het dan dubbelzijdig, in het zwart-wit en op duurzaam papier.

Kantoorruimte met uitzichtBij Skepp kunnen we je letterlijk in de wolken laten werken.

✅ Bespaar energie

Ben je klaar met printen, koffie zetten of computerwerk? Zet het apparaat dan uit. Apparaten vreten stroom, ook als je ze niet gebruikt. Een simpele stap tot meer duurzaamheid op kantoor is dus het uitschakelen van apparaten. Niet alleen goed voor het milieu maar het verlengt de levensduur van apparaten ook nog eens!

Zo creëer je een goede werkplek

Nu je meer weet van de ‘milieuvriendelijke’ oplossingen zijn we bij de ‘mensvriendelijke’ oplossingen voor duurzaamheid aangekomen. Een goede werkplek is van groot belang, helemaal nu we steeds vaker thuiswerken. De volgende oplossingen dragen bij aan jouw welzijn en dat van je collega’s. Begin eerst met het uitkiezen van een geschikte ruimte. Een geschikte ruimte voldoet aan de volgende eisen:

  • Voldoende (dag)licht
  • Schone lucht
  • Goede temperatuur (tussen 19 en 21 graden)
  • Goede akoestiek
  • Juiste afstelling bureaustoel en bureau
Ergonomische kantoorruimteEen goede werkplek is van groot belang voor jou en je collega's.

Genoeg verlichting en frisse lucht

Voldoende licht is van groot belang, het zorgt er namelijk voor dat je ogen zich ontspannen en je minder vermoeid raakt. Voor schone lucht kun je je werkplek met planten inrichten! Het is bewezen dat planten zorgen voor meer productiviteit, een hogere concentratie en minder stress. Ook zorgen planten voor een beter zuurstofgehalte, wat leidt tot een betere gemoedstoestand en minder ziekteverzuim. Naast deze voordelen staan planten ook gewoon heel leuk! Duurzaamheid hoeft dus niet altijd saai te zijn.

Groene planten op kantoorPlanten zorgen voor meer productiviteit.

Koukleum of heethoofd?

De temperatuur en akoestiek hebben beiden te maken met afleiding en energie. Heb je een te koude werkplek? Dan moet je lichaam te veel moeite doen voor het opwarmen. Bij een warme werkplek ben je eerder vermoeid. Beiden niet ideaal. Een goede akoestiek zorgt er voor dat er minder afleidingen zijn, een hoger concentratievermogen en een hogere productiviteit.

Het meubilair: de belangrijkste elementen voor je werkplek

Heb je gekozen voor de juiste ruimte? En heb je de ideale temperatuur, groene planten en geluidsdempend materiaal toegevoegd? Dan is het tijd voor goed kantoormeubilair. Zonder kwalitatief meubilair kun je niet productief én duurzaam werken. Met ergonomisch meubilair voorkom je lichamelijke klachten zoals nek-, rug- en schouderklachten. Het is daarom belangrijk dat je bureaustoel en bureau op de juiste manier zijn ingesteld. Iedereen heeft namelijk een andere lichaamshouding en daarom een andere afstelling nodig. Een goed afgestelde werkplek zorgt voor meer productiviteit en minder ziekteverzuim.

Duurzaamheid kan ook worden toegepast in het meubilair zelf. Heb je duurzame kantoormeubelen nodig? Dan ben je bij Skepp aan het juiste adres. Huur bijvoorbeeld je kantoormeubilair voor meer duurzaamheid. Heb je het meubilair niet meer nodig? dan halen wij de kantoormeubelen op en geven we het een tweede leven. 

Bureau met bureaustoelen op kantoorGoed kantoormeubilair verlicht lichamelijke klachten.

Realiseer een duurzaam kantoor

In dit blog heb je gelezen wat er allemaal bij een duurzame werkplek komt kijken en hoe je hier zelf aan bijdraagt. Duurzaamheid kan hem in de kleine dingen zitten zoals het verminderen van papiergebruik, vervangen van vervoer en het uitzetten van elektrische apparaten. Een geschikte ruimte met voldoende licht, de juiste temperatuur en planten dragen bij aan productiviteit. Wil je het hele kantoor duurzaam? Bekijk dan onze kantoormeubelen voor jouw duurzame kantoor!


Ga naar de webshop

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Het einde van de kantoortuin?

Het einde van de kantoortuin?

Draait het coronavirus de kantoortuin de nek om? Met de komst van het virus werkt de Nederlandse beroepsbevolking voornamelijk thuis. Dit zorgt voor een lege kantoortuin. Maar hoe erg is dat? Thuiswerken biedt je de beste mogelijkheid om je deadlines af te krijgen door de hoge concentratie. Toch wordt het sociale aspect van de kantoortuin wel gemist. Hoe gaat de kantoortuin er in de toekomst uitzien? Lees er alles over in deze blog!

Lees meer
Zo voorkom je lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken

Zo voorkom je lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken

Veel thuiswerkers hebben last van lichamelijke klachten tijdens het werken aan huis. Door het lezen van dit blog breng jij in kaart hoe deze lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden! Voorkomen is beter dan genezen!

Lees meer
Top 7 zitmeubilair voor kantoor

Top 7 zitmeubilair voor kantoor

Zitmeubilair is een belangrijke factor in het werken op kantoor of thuiswerkplek! Niet alleen achter je bureau maar ook in de kantine en vergaderplekken zit je veel. Kies daarom voor kwalitatief zitmeubilair voor zowel design als comfort in jouw kantoorinrichting!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies