Kantoorinrichting

Wat is het verschil tussen 2D, 3D en 4D armleggers?

Wanneer jij je goed hebt verdiept in de instelmogelijkheden van jouw bureaustoel dan ben je ongetwijfeld de verstelbare armleggers tegengekomen. Er zijn 6 verschillende uitvoeringen van armleggers verkrijgbaar namelijk; vaste, 1D, 2D, 3D, 4D en 5D armleggers. Maar welke moet jouw bureaustoel nou echt hebben? Wat zijn de verschillen tussen de armleggers? In deze blog lees je er meer over!

Wat is het verschil tussen 2D, 3D en 4D armleggers?

Wanneer jij je goed hebt verdiept in de instelmogelijkheden van jouw bureaustoel dan ben je ongetwijfeld de verstelbare armleggers tegengekomen. Je hebt misschien wel gezien dat er diverse instelmogelijkheden zijn als het gaat om armleggers. Zo zijn armleggers zelfs in 6 uitvoeringen verkrijgbaar namelijk; vaste, 1D, 2D, 3D, 4D en 5D armleggers. Maar welke moet jouw bureaustoel nou echt hebben? Wat zijn de verschillen tussen de armleggers? In deze blog lees je er meer over!

Stel je bureaustoel goed in en werk ergonomisch

Het is belangrijk dat je gedurende de dag ergonomisch werkt op jouw bureaustoel. Hiervoor zijn diverse instelmogelijkheden ontwikkeld. Met een goede bureaustoel voorkom je lichamelijke ongemakken zoals rug-, nek- en schouderklachten. Iedereen weet dat de rugleuning ontzettend belangrijk is. Een goede rugleuning beweegt namelijk met het lichaam mee en zo voorkom je rugklachten. Ook het zitvlak speelt hierbij een belangrijke rol. Een deel wat vaak vergeten wordt of waar niet veel aandacht aan wordt besteed zijn de armleggers. Armleggers zijn ontzettend belangrijk! Lees snel verder om te weten waarom.

Spijkerkade 3 1 15Stel je bureaustoel goed in om ergonomisch te werken.

Het nut van armleggers

Als je in onze webshop hebt gekeken en door de verschillende bureaustoelen hebt gebladerd zul je bureaustoelen tegenkomen mét en zonder armleggers. Wij adviseren om altijd voor een bureaustoel te gaan met armleggers. Maar waarom? Ten eerste is een bureaustoel met armleggers een stuk ergonomischer dan een bureaustoel zonder. Armleggers voorkomen namelijk dat je onderuitgezakt gaat zitten op de bureaustoel. Een bureaustoel met armleggers betekent niet dat ergonomie vanzelfsprekend is. De leuningen moeten goed ingesteld staan.

Op een bureaustoel waar de armleggers te laag zijn afgesteld neem je een verkeerde werkhouding aan. Je gaat namelijk onderuit zitten om toch met jouw armen op de armleggers te rusten. Het gevolg hiervan is dat je gaat zitten met een bolle rug. Vaak hangen mensen ook op één armlegger. Hierdoor gaan ze scheef in de stoel zitten. Te hoge armleggers kunnen zorgen voor overbelaste schouders. De schouders zijn door de armleggers opgetrokken, waardoor de nek- en schouderspieren constant op spanning staan. Een goede instelling van de armleggers is dus van groot belang!

Flexplekken7Kies jij een (bureau)stoel met vaste of verstelbare armleggers?

Ga jij voor 1D, 2D, 3D, 4D of 5D armleggers?

Er zijn 6 verschillende soorten armleuningen voor een bureaustoel. In deze blog lees je over 5 van hen. We laten namelijk de ‘vaste’ armleuning achterwege. Deze kan namelijk niet bewegen en zie je vaak bij vergaderstoelen. De 1D tot en met 5D armleggers zijn instelbaar én komen ergonomie ten goede. Het aantal instelmogelijkheden noemen we dimensies. Een bureaustoel met 4D of 5D armleggers, kun je dus op 4 of 5 manieren instellen.

1D Armleggers

1D armleggers zijn alleen in hoogte verstelbaar. Met deze armleggers worden je armen op de juiste hoogte ondersteund. Zorg ervoor dat je arm een houding aanneemt van 90 graden als je de stoel instelt met 1D armleggers. Wil jij meer weten over hoe jij jouw bureaustoel op de juiste manier instelt? Lees dan deze blog! 

2D Armleggers

2D armleggers zijn zowel in hoogte als breedte verstelbaar. Dit is handig voor wanneer je een wat breder of juist smaller torso hebt. Plaatse de armleggers dichterbij of juist verder weg van je lichaam voor optimale ondersteuning. Op zoek naar een 2D bureaustoel? Dan is de Valero iets voor jou!

3D Armleggers

3D armleggers zijn in hoogte, breedte en diepte verstelbaar. De opdekjes van de armleggers kan je naar voren of achteren schuiven voor optimale ondersteuning. Dit wordt gebruikt om de afstand van de armlegger tot het bureau te bepalen voor een ergonomische zithouding. Een goede bureaustoel met 3D armleggers is de bySKEPP Lugano!

Lugana 10De bySKEPP Lugano bureaustoel heeft alles wat jij nodig hebt én is aantrekkelijk geprijsd.

4D Armleggers

4D armleggers zijn in hoogte, breedte en diepte verstelbaar én ze hebben een draaibaar opdekje. Je kunt de steun naar binnen (of juist naar buiten) draaien als je veel met een computermuis werkt. Ook ideaal voor wanneer je veel aan het typen bent! Met deze armleggers krijgen je armen altijd de volledige ondersteuning.

5D armleggers

5D armleggers zijn in hoogte, breedte en diepte verstelbaar. Daarnaast beschikken deze armleggers over draaibare opdekjes. 4D armleggers beschikken ook over een draaibaar opdekje. Het verschil tussen 4D en 5D armsteunen? Zodra de opdekjes gedraaid zijn bij 4D armleuningen, kan de armlegger niet meer naar voor of achter bewogen worden. Bij een 5D armlegger kan het opdekje gedraaid worden en daarna nog naar voor en achter bewogen worden.

Zo stel je de armleggers in

Leuk, al die informatie over verschillende soorten armleggers. Maar hoe zorg je er voor dat ze goed zijn ingesteld zodat jij ergonomisch kunt werken? De hoogte van de armleggers stel je zo in: raak met een vinger je sleutelbeen aan. Laat deze arm vervolgens ontspannen lang je lichaam hangen. Het puntje van de elleboog is de juiste hoogte waarop de armleggers ingesteld moeten worden. Daarna kun je de hoogte van het bureau aanpassen naar deze van de armleggers.

Armleggers bureauStel het het bureaublad op gelijke hoogte in met de armleggers.

 

De breedte van de armleggers is redelijk gemakkelijk te bepalen. Stel de armleggers zo in dat je bovenarmen dicht langs je lichaam hangen. Dan gaan we nu de diepte instellen. Zorg ervoor dat de voorkant van de armleggers aan je buik gelijk lopen. Wanneer de opdekjes van de armleggers te ver naar voren steken kan je niet dicht genoeg aan je bureau zitten. Je kunt dan ook je armen niet lang je lichaam hangen. Heb je de bureaustoel nu goed ingesteld? Dan zijn lichamelijke klachten verleden tijd!

Welke armlegger past bij jou?

Jij weet nu welke armleggers er bestaan en hoe je ze in moet stellen. Maar welke armlegger past nou bij jou? Wil jij jouw armleuning alleen gelijk stellen aan je bureauhoogte? Dan volstaan 1D armleggers. Heb je een wat slanker of breder postuur? Kies dan voor 2D armsteunen. De 3D armsteunen zijn perfect om een goede afstand tot het bureau te bepalen omdat deze in diepte verstelbaar zijn. Voor de mensen die veel moeten typen of voortdurend met een computermuis in hun handen zitten is een 4D of 5D armsteun het beste.

Jaarbeursplein 15 5419 1Welke armleggers zijn geschikt voor jou?

Get to work met jouw bureaustoel

Werk ergonomisch op jouw bureaustoel dankzij de juiste instelling van de armleggers. Vanaf vandaag stel jij ook de armleggers goed in. Er zijn 6 soorten armleggers waarvan er 5 verstelbaar zijn. Ze worden aangeduid met dimensies. Elke dimensie heeft één extra instelmogelijkheid. Op zoek naar een nieuwe ergonomische bureaustoel? Bekijk dan onze webshop en blader door al onze bureaustoelen!


Bekijk al onze bureaustoelen!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

New Work en een flexibele kantoorinrichting

New Work en een flexibele kantoorinrichting

De functie van het kantoor verandert en een flexibele kantoorinrichting wordt steeds belangrijker. New Work staat voor flexibiliteit. Laat je niet beperken door de vaste muren van het kantoor, maar zorg voor open ruimtes. Met een kantoorinrichting gebaseerd op New Work zorg je voor meer inspiratie en creativiteit. Samenkomen, connecten en het huiskamergevoel staan hier centraal. In deze blog lees je meer over wat New Work precies is, de voordelen ervan en hoe jij jouw kantoor op de New Work manier inricht!

Lees meer
Kantoorinrichting volgens 4C's: Concentrate

Kantoorinrichting volgens 4C's: Concentrate

Je kent het wel, rumoer op de werkvloer, de collega die telkens luide telefoongesprekken heeft of mensen die aan je bureau komen staan. Concentratie is hierdoor ver te zoeken. Richt daarom het kantoor in op basis van activiteiten. Dan zijn deze afleidingen verleden tijd als je werkt in de Concentrate zone. De Concentrate werkzone is een aparte zone in het kantoor waar je kunt werken zonder afleidingen. Benieuwd wat de Concentrate werkzone is en hoe je hem creëert in jouw kantoor? Lees dan snel verder.

Lees meer
Wat is de impact van een New Work kantoorinrichting?

Wat is de impact van een New Work kantoorinrichting?

Het kantoor na corona; hoe gaat de werkweek eruit zien? Thuiswerken zal een norm blijven. Hierdoor krijgt het kantoor een nieuwe functie. Deze functieverandering wordt ook wel New Work genoemd. Wil je weten wat het New Work principe inhoudt en wat de impact is van een New Work kantoorinrichting? Lees snel verder en kom erachter!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies