Waarom online jouw kantoor inrichten altijd werkt

  • Door Marlin Bos
  • vrijdag 23 augustus 2019

Meubelwinkels in en uit voor een nieuwe kantoorinrichting? Think again! Jouw kantoorpand inrichten kan tegenwoordig gewoon online, net als bijna alle andere aankopen die je doet. Je kunt natuurlijk verdwalen in de eerste de beste webshop die je tegenkomt, maar je kunt jouw kantoorruimte beter inrichten met behulp van 2D- of 3D-tools om direct een perfect beeld van de hele kantoorinrichting te krijgen. Wij geven 5 redenen om jouw kantoorinrichting online samen te stellen. Lees snel verder en ontdek de voordelen!


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

5 redenen om jouw kantoorinrichting online samen te stellen

Grote kans dat jouw huidige kantoorinrichting niet online is samengesteld, tenzij je nét iets nieuws hebt natuurlijk. We gaan er voor het gemak even van uit dat jij niet om de paar jaar een nieuwe kantoorinrichting zoekt. Een paar jaar geleden was je nog grotendeels aangewezen op meubelwinkels of groothandels die gespecialiseerd waren in kantoormeubilair en -artikelen. Helemaal prima, maar een kantoorruimte online inrichten heeft zoveel voordelen dat je er niet omheen kunt.

Je staat nooit in de rij, je krijgt suggesties voor andere interessante producten en je wordt direct geholpen bij al jouw vragen.

1. Jouw hele kantoorinrichting onder één online dak

Waar je in de offline wereld vaak gebonden bent aan winkel in, winkel uit om jouw perfecte kantoorinrichting bij elkaar te shoppen, heb je het online een stuk minder lastig. Jouw complete kantoorinrichting is vaak te vinden op dezelfde plek, waardoor je veel efficiënter winkelt.

Officeplanner MeetingBoxOnline vind je al het meubilair onder één dak.

Bovendien krijg je bij de meeste websites direct suggesties voor producten die perfect in jouw kantoorpand zouden passen. Zo bespaar je veel tijd die je anders zou besteden in verschillende winkels terwijl je jouw nieuwe kantoorinrichting bij elkaar sprokkelt. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat er weinig keuze is bij het online inrichten van jouw kantoorpand. Meestal is er zelfs meer keuze dan in fysieke winkels!

2. Combineer volop tot jouw kantoorinrichting naar wens is

Als je besluit om jouw kantoor online in te richten, kun je combineren tot je de perfecte samenstelling hebt gevonden. Je ziet immers direct het resultaat van jouw creatieve ingeving! In fysieke winkels waag je nog wel eens een gokje wat betreft combineren. Je weet niet zeker of alles goed bij elkaar past, maar je gaat uit van het positieve en neemt het allemaal mee.

Zo kun je jouw kantoorinrichting bij elkaar shoppen als het jou uitkomt. 

Eenmaal op kantoor kom je er achter dat jouw kantoorinrichting tóch niet perfect past op deze manier. Dan heb je 2 opties: terug naar de winkel om spullen te ruilen of accepteren dat het niet perfect is. Stel je jouw kantoorinrichting online samen, dan weet je zeker dat alles goed bij elkaar past.

3. Stel een matchende kantoorinrichting samen wanneer het jou uitkomt

Bij het online inrichten van jouw kantoorpand is het eenvoudig om te zorgen dat alles goed bij elkaar past. Het wordt allemaal nóg eenvoudiger als je dit ook nog eens kunt doen wanneer het jou uitkomt. Webshops zijn nooit gesloten en jouw wishlist of winkelwagentje blijft vaak wel een paar dagen staan. Zo kun je jouw kantoorinrichting bij elkaar shoppen als het jou uitkomt. 

Bovendien is er online vaak van alles te vinden over de hipste kantoorinrichtingen, dus ook daarvoor hoef jij je niet te houden aan de openingstijden van de winkel. Denk bijvoorbeeld aan blogs over ergonomische kantoorinrichtingen, industriële kantoorinrichtingen of kantoorpanden met perfecte lichtinval. Met een beetje geluk staan er zelfs links naar de artikelen die je nodig hebt om jouw kantoorunit om te toveren tot zo’n juweeltje. Zo wordt het samenstellen van jouw perfecte kantoorinrichting wel heel eenvoudig!

Verlengde poolseweg 38 Breda 6Het hipste kantoor richt je in met Officeplanner.

4. Weet zeker dat de nieuwe inrichting in jouw kantoorruimte past

Niets is vervelender dan terugkomen op kantoor met een paar kantoormeubelen die niet blijken te passen. Ook al heb je alles zorgvuldig nagemeten, een foutje zit in een klein hoekje. Daarnaast komt het regelmatig voor dat de kantoormeubelen wel passen, maar eigenlijk alsnog te groot of te klein zijn voor de kantoorruimte.

Door jouw kantoor online in te richten aan de hand van een 2D- of 3D-model, weet je zeker dat je deze fout niet maakt. Je ziet direct hoeveel ruimte er nog is in jouw kantoorunit. In de online wereld kun je natuurlijk volop proberen welke combinatie het best werkt voor jouw kantoorruimte. Maak hier dan ook gebruik van, want fysieke winkels hebben deze mogelijkheid niet!

Je hebt het liefst alles snel geregeld en wilt je dag efficiënt indelen. 

5. Wacht nooit op advies over jouw kantoorinrichting

Niemand houdt van wachten, jij ook niet. Je hebt het liefst alles snel geregeld en wilt je dag efficiënt indelen. Dan zit je dus niet te wachten op drukke winkels waar je niet direct geholpen kunt worden als je een vraag over een product hebt. Misschien wil je zelfs uitgebreid advies over jouw kantoorinrichting.

officeplanner2Zo richt je gemakkelijk jouw droomkantoor in.

Jij weet net zo goed als wij dat je online niet hoeft te wachten. Je staat nooit in de rij, je krijgt suggesties voor andere interessante producten en je wordt direct geholpen bij al jouw vragen. Dat is nog eens efficiënt winkelen! Ook voor jouw kantoorinrichting is dit ideaal, aangezien jij waarschijnlijk ontzettend veel andere dingen op je to-do list hebt.

Online jouw kantoor inrichten doe je zo

Je vraagt je vast af hoe dat online inrichten in zijn werk gaat. Gelukkig is het heel eenvoudig en hoef je er geen digitaal wonder voor te zijn. Je hoeft niet eens iets te installeren, maar kunt direct online aan de slag met het inrichten van jouw kantoor.

  1. Kies de afmetingen van jouw kantoorruimte. Je wilt zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid zitten, dus er zijn genoeg afmetingen en vormen om uit te kiezen;
  2. Vervolgens kan het grote online inrichten van jouw kantoor beginnen. Het is een aanrader om te beginnen met muren of glazen wanden;
  3. Naast muren kun je kiezen voor vaste units, zoals een vergaderunit of een coworking unit. Met deze mogelijkheden heb je voor iedere taak de perfecte kantoorruimte;
  4. Wat voor complete units geldt, is ook bij kantoormeubelen het geval. Je kunt ze stuk voor stuk in jouw digitale kantoorruimte plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor een vergaderset  of een statafel; 
  5. Jouw kantoorinrichting moet er mooi uitzien. Het is dus hoog tijd om planten en andere accessoires te kiezen. 

Jouw kantoor online inrichten heeft veel voordelen. Zo weet je precies dat alles bij elkaar past, dat het in jouw kantoorpand past en je nooit hoeft te wachten op advies. Je hoeft helemaal niet veel moeite te doen om jouw kantoorpand online in te richten. Met slechts 5 stappen is jouw kantoorinrichting klaar voor gebruik. Dat gaat sneller dan je denkt. Neem eens een kijkje bij Officeplanner en luister naar de ervaring van Holland Startup in de video hieronder. De Founder & CEO, Robbert Jan Hanse, legt uit waarom hij Officeplanner jou kan aanraden. 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure