Kantoorinrichting

11 musthaves voor kantoor: van ergonomisch toetsenbord tot bureaustoel

Welke items kunnen in jouw kantoorruimte echt niet ontbreken? Wij hebben een lijst van de 11 musthaves voor kantoor voor jou samengesteld!

11 musthaves voor kantoor: van ergonomisch toetsenbord tot bureaustoel

Je gaat een kantoor inrichten. Welke items kunnen in jouw kantoorruimte echt niet ontbreken? Om jou hierbij te helpen hebben wij een lijst van kantoor musthaves voor jou samengesteld. Een kantoorruimte inrichten is namelijk meer dan alleen een bureau en bureaustoel. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Deze musthaves zijn onmisbaar in elke kantoorruimte

Je brengt gemiddeld zo'n 8 uur per dag door op kantoor. Het is belangrijk dat je er dan ook een beetje comfortabel bij zit en daarbij rekening houdt met je gezondheid. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met dé musthaves op kantoor. De 11 musthaves die volgens ons niet mogen ontbreken in jouw kantoorruimte: 

  • Zit-stabureau

  • Ergonomische bureaustoel

  • Plexiglas scherm

  • Desinfectie zuil

  • CPU-houder

  • Ergonomische muis

  • Ergonomisch toetsenbord

  • Laptopstandaard

  • Archiefkasten

  • Scheidingswand of akoestisch scherm

  • Kabelkorf 

Wist je dat we op een werkdag gemiddeld 6,5 uur doorbrengen achter onze computer?

1 | Zit-stabureau

Elke werkplek heeft een bureau nodig. Maar waarom is een bureau nou zo belangrijk? Genoeg mensen werken thuis nog even door aan de keukentafel. Even een aantal mails beantwoorden is niet erg, maar werk geen uren op de bank of aan de keukentafel. Een goed afgesteld bureau is namelijk erg belangrijk voor je gezondheid. Het zorgt voor een goede werkhouding en voorkomt een slechte doorbloeding, beknelde zenuwen en klachten zoals rug-, nek- en schouderpijn.

Ook is het goed om af te wisselen tussen staand en zittend werken. Daarom is een zit-stabureau een echte kantoor musthave. Staand werken zorgt namelijk voor een hogere productiviteit, meer creativiteit en meer energie. Ook heeft het gezondheidsvoordelen; een betere stofwisseling en vetverbranding, minder rugklachten en een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Een zit-stabureau is er in een elektrische en handmatige verstelbare variant. Een handmatig zit-sta bureau verstel je met een slinger. Je verbrand dan gelijk extra calorieën. Wil je snel van houding wisselen? Een elektrisch zit-stabureau doet het werk voor je. Eén druk op de knop en het bureau is versteld. 

Naast staand werken kun je ook staand vergaderen. Een stuk gezonder dan zittend vergaderen én goed voor de creativiteit, alertheid en het inlevingsvermogen.

Gustav Mahlerplein 28 6110Een goed bureau is niets zonder een ergonomische bureaustoel.

2 | Ergonomische bureaustoel

Met alleen een afgesteld bureau ben je er nog niet. Een goed bureau is niks waard als je niet goed zit. Zorg voor de juiste combinatie tussen het bureau en de bureaustoel. Kies dan niet de eerste beste bureaustoel, maar ga voor een ergonomische bureaustoel zoals bureaustoel Barcelona. Kies je een wingbureau? Dan past een bureaustoel zonder armleggers, zoals bureaustoel New York beter bij je.

Waarom is het zo belangrijk dat het woord ‘ergonomisch’ ervoor staat? Het zit zo: bij ergonomie is het doel om een werkplek veilig, gezond en efficiënt in te richten. Hierbij wordt het kantoormeubilair op jou als werknemer afgestemd. Bij niet-ergonomisch kantoormeubilair is het soms andersom: jij past je aan op de vorm van het meubilair. Dat laatste is niet bevorderlijk voor je rug, schouders en nek. Wil je lichamelijke klachten voorkomen? Dan heb je dus een ergonomische bureaustoel nodig. Benieuwd hoe je de juiste ergonomische bureaustoel kiest?


Ergonomische bureaustoel: hoe kies je die?  

Ergonomie: een veilige, gezonde en efficiënte werkplek.

3 | Plexiglas scherm

Het coronavirus heeft een grote invloed op de kantoorinrichting. Je moet de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk beperken en daar zijn verschillende maatregelen voor nodig. Eén van de aanbevelingen die is opgenomen in de NEN-spec is de ruimte tussen werkplekken. Met een cirkelsticker naast elke werkplek maak je de gepaste afstand duidelijk aan je werknemers. Indien er geen loopruimte of lege werkplekken naast elke werkplek zijn dient de werkplek worden afgeschermd.

Een plexiglas scherm is hiervoor een goede oplossing. Hierdoor kun je veilig werken, zonder besmettingsgevaar. Het gaat om een transparante scheiding, waardoor jij en je collega’s elkaar nog steeds kunnen zien. Ook ideaal om besprekingen met klanten op een veilige manier plaats te laten vinden.

9bfd83ce 4d30 4857 a77f 9459d03e254dWerk veilig en voorkom besmettingsgevaar met een plexiglas scherm! 

Plexiglas schermen zijn er in allerlei vormen en maten. Klem het plexiglas scherm aan het bureau en je werkplek is beschermd tegen besmettingsgevaar. Wil je de plexiglas schermen kunnen verplaatsen? Kies dan voor plexiglas scherm M move. Dit scherm is erg licht en makkelijk te verplaatsen. Wil je een (vergader)tafel coronaproof maken? 'Plexiglas scherm tafel' deelt de tafel in één keer op, zodat iedereen zonder besmettingsgevaar kan vergaderen.   

4 | Desinfectie zuil

Het voorkomen van besmetting en verspreiding van het coronavirus begint al bij binnenkomst. Plaats een contactloze desinfectie zuil bij de ingang van de kantoorruimte. Een desinfectie zuil zorgt ervoor dat werknemers gedesinfecteerd het kantoor betreden. Werknemers zitten namelijk gedurende dag aan meubilair, kantoorattributen en deurklinken. Voor dit laatste hebben we een oplossing: de beschermende deurklink. Met dit opzetstuk open je de deur niet met je hand, maar met je elleboog.

Wist je dat 25% van de Nederlandse bevolking allergisch is voor huisstof? Houdt daarom je kantoorruimte goed schoon.

5 | CPU-houder

Een CPU-houder is onmisbaar op je werkplek. Het is een ophangbeugel waarmee je je computer onder je bureau plaatst. Het zorgt voor meer werkruimte, wat altijd handig is. Maar dat is niet het enige. Een computer op een bureau zorgt namelijk voor veel stof. Wist je dat 25% van de Nederlandse bevolking allergisch is voor (huis)stof? Een stofnest op je bureau is dan het laatste wat je wil. Nog een pluspunt: het beschermt je computer tegen diefstal.   

Een verstelbare CPU-houder past in principe onder elk bureau. Kies voor een CPU-houder die in het kantoormeubilair past om het helemaal af te maken. Heeft jouw kantoorruimte een industrieel interieur? Dan past CPU-houder Wolfsburg perfect in jouw kantoor. Sluit jouw kantoorruimte meer aan bij een Scandinavisch interieur? Kies dan voor CPU-houder Aarhus.

53e6ed53 7ccf 4a73 beeb 2d81d586957a2Een CPU-houder is onmisbaar op je werkplek!

6 | Ergonomische muis

Op een gemiddelde werkdag zitten we 6,5 uur achter een computer. Een ergonomische muis is dan onmisbaar. Deze muis wordt aanbevolen door fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Je pols neemt bij een ergonomische muis een verticale houding aan. Dit is beter voor de belasting van je pols omdat er minder spierspanning ontstaat. Je hebt hierin de keuze tussen een draadloze en een bedrade ergonomische muis.

7 | Ergonomisch toetsenbord

Bij een ergonomische muis hoort natuurlijk ook een ergonomisch toetsenbord. Een ergonomisch toetsenbord zorgt ervoor dat je de juiste houding aanneemt tijdens het typen. Je handen komen dan namelijk niet buiten je schouderbreedte. Je werkt dan meer ontspannen en hebt minder kans op RSI-klachten. 

8 | Laptopstandaard

Gebruik je een laptop op je werkplek? Dan is een laptopstandaard onmisbaar. Hiermee zet je de laptop op de juiste hoogte. Je kijkt dan niet meer naar beneden, wat het ontstaan van lichamelijke klachten voorkomt.

Schermafbeelding 2020 07 10 om 16.45.35Een laptophouder is ideaal om gemakkelijk op twee beeldschermen te werken.

9 | Archiefkasten

Een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd. Een chaotische werkplek is niet goed voor je concentratie en productiviteit. Berg daarom onnodige mappen en papieren op in archiefkasten. Archiefkasten zijn er in verschillende varianten; met roldeur of schuifdeur. Geen ruimte voor een archiefkast? Kies dan voor een ladekast, deze past onder elk bureau. 

Een (archief)kast is ook geschikt als roomdivider, zo deel je een grote ruimte op in meerdere ruimtes.

10 | Scheidingswand of akoestisch scherm

Een scheidingswand kan, net als een plexiglas scherm, beschermen tegen besmettingsgevaar. Maar een scheidingswand biedt nog meer voordelen. Bijvoorbeeld akoestisch scherm Vigo. Dit scherm is goed voor de akoestiek, het vermindert geluidsoverlast en creëert meer privacy. Je kunt ook kiezen voor een verplaatsbaar scherm, zo kan je overal prettig werken.

11 | Kabelkorf

Een kantoorruimte vol met kabels is voor niemand rustgevend. Daarom is een kabelkorf een echte musthave op kantoor. Deze plaats je onder je bureau. Alle kabels van je computer, laptop of telefoon zijn eenvoudig weg te werken in deze kabelkorf.

Verlengde poolseweg 38 Breda 22Een akoestisch scherm is goed voor de akoestiek, het vermindert geluidsoverlast en creëert meer privacy.

3 kantoor musthaves in één

Om je het makkelijk te maken hebben wij een aantal musthaves gecombineerd. Onze stand up bureaus geven je de mogelijkheid om staand en zittend te werken. Ook zijn ze voorzien van een zijpaneel voor een goede akoestiek en privacy én een kabelkorf om alle kabels weg te werken. Het stand up bureau is verkrijgbaar in 2 varianten 140 en 160 cm:


Bureau stand up 140


Bureau stand up 160

Stand up bureauOnze stand up bureaus geven je de mogelijkheid om staand en zittend te werken!

Je eigen kantoor voorzien van deze musthaves

Alle kantoor musthaves vind je terug in onze Officeplanner Webshop. Wil je gelijk zien hoe onze musthaves tot zijn recht komen in jouw kantoorruimte? Gebruik dan Officeplanner, de tool om je eigen kantoorruimte in te richten. Besteed je dit liever uit of ben je op zoek naar advies? Wij denken graag met je mee! Onze interieur designers staan voor je klaar en nemen graag het werk voor je uit handen. Zo is jouw kantoorruimte binnen no-time voorzien van alle kantoor musthaves. 


Neem contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Wat is de werking van kleur op kantoor?

Wat is de werking van kleur op kantoor?

Hoe kies je de juiste kleur? En wat is de werking van kleur op kantoor? Je leest er alles over in dit blog!

Lees meer
Cruciale factoren: zo komen je werknemers graag weer naar kantoor

Cruciale factoren: zo komen je werknemers graag weer naar kantoor

We mogen steeds vaker weer naar kantoor! Met de volgende tips zorg jij dat je werknemers maar al te graag weer naar kantoor komen!

Lees meer
1,5 meter werkplekken volgens de NEN-spec

1,5 meter werkplekken volgens de NEN-spec

De NEN-spec: ergonomische oplossingen voor de oppervlakte en inrichting om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees de aanbevelingen in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies