Kantoorinrichting

Cruciale factoren: zo komen je werknemers graag weer naar kantoor

We mogen steeds vaker weer naar kantoor! Met de volgende tips zorg jij dat je werknemers maar al te graag weer naar kantoor komen!

Cruciale factoren: zo komen je werknemers graag weer naar kantoor

Je keukentafel en eetstoel zijn tegenwoordig onderdeel van je thuiswerkplek. Het zijn rare tijden, dat is een ding dat zeker is. Maar gelukkig komen er langzaamaan veranderingen en versoepelingen in de coronaregels. En dat betekent ook: we mogen steeds vaker weer naar kantoor! Veel berichten in het nieuws geven aan dat medewerkers juist wel iets zien in dat thuiswerken en minder naar kantoor willen. Maar met de volgende tips zorg jij dat je werknemers maar al te graag weer naar kantoor komen!

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

➡️ Creëer een open werkruimte

Sociale contacten behoren tot de belangrijkste factoren om naar werk te komen. Je kan veel zeggen, maar na een paar dagen thuis zitten in je eentje of met alleen je gezin om je heen, heeft iedereen weer behoefte om andere mensen te spreken. Even een collega aanschieten met een kleine vraag in plaats van weer te moeten bellen, het weekend bespreken met mensen die er niet bij waren, dat zijn de belangrijke momenten.

Sociale contacten behoren tot de belangrijkste factoren om naar werk te komen.

En precies dat kun je creëren met een grote open werkruimte in de kantoorinrichting. Zo’n ruimte in de kantoorinrichting stimuleert sociale interactie en samenwerking. Let natuurlijk wel op de veiligheid en maak bijvoorbeeld gebruik van plexiglas schermen om collega’s veilig naast elkaar te kunnen laten werken.

Berkenlaan 8 Machelen 11Een open kantoorinrichting stimuleert sociale interactie en samenwerking.

➡️ Zorg voor stilteruimtes in de kantoorinrichting

Wat mis je nou echt als je thuis aan het werk bent? Juist ja! Een plek waar je helemaal in stilte en zonder afleiding aan het werk kunt aan die ene belangrijke deadline of opdracht. Thuis is er altijd nog een wasje dat gedraaid moet worden of een kind dat graag de aandacht wil. In de open werkruimte in de kantoorinrichting zijn er altijd collega’s die even een praatje willen maken of een vraag willen stellen. Dat is precies wat zo fijn is aan die open werkruimte natuurlijk, maar soms heb je complete stilte nodig.

Dit kun jij je werknemers geven door te zorgen voor stiltecabines of afgesloten werkplekken. Plekken waar werknemers die rust even helemaal kunnen opzoeken. Daarbij zijn deze eenpersoons stiltewerkplekken ook nog eens helemaal coronaproof, mits je deze desinfecteert na de tijd.

Wat mis je nou echt als je thuis aan het werk bent? Een plek waar je helemaal in stilte en zonder afleiding aan het werk kunt.

➡️ Schaf ergonomisch kantoormeubilair aan

De meeste werknemers zullen tijdens het thuiswerken in ieder geval het volgende hebben gemerkt: de keukenstoelen zitten een stuk minder lekker als je er een hele dag op moet zitten. En de keukentafel is net te laag of te hoog om aan te werken met een laptop. Als je zo veel uur zittend doorbrengt, moet dat op zijn minst in een goede houding gebeuren op meubilair dat precies goed in te stellen is. Als baas wil je natuurlijk het beste voor je werknemers, ook wat betreft kantoorinrichting. Want uiteindelijk heeft dat ook voor jou weer voordelen: gezonder personeel en minder ziekteverzuim bijvoorbeeld!

Jaarbeursplein 15 5462Keukenstoelen zitten een stuk minder comfortabel dan de ergonomische bureaustoelen op kantoor.

Zorg dus voor goede ergonomische werkplekken in de kantoorinrichting. Een ergonomische stoel natuurlijk, maar vergeet ook vooral een in hoogte verstelbaar bureau niet. Probeer je medewerkers daarnaast ook goed uit te leggen hoe ze het meubilair afstellen op hun eigen lichaam. Zo voorkom je dat er goed meubilair in de kantoorinrichting staat zonder dat daar optimaal gebruik van wordt gemaakt. 


De juiste hoogte voor mijn bureau

➡️ Zorg dat alle faciliteiten in orde zijn

Nog een paar van die ergernissen bij thuiswerken: traag internet, slechte videoverbinding en de printerinkt op. Allemaal zaken die op het werk 10 keer beter geregeld zijn. Als het goed is ten minste. Zorg dat jij dit soort dingen in de kantoorinrichting helemaal in orde hebt. De printers moeten werken naar behoren, het internet moet snel zijn en mensen moeten alle toebehoren hebben om hun werk zo effectief mogelijk uit te kunnen voeren.

Zorg bijvoorbeeld dat mensen die veel verschillende werkvensters nodig hebben bijvoorbeeld twee computerschermen hebben. Als jij zorgt dat je dit soort dingen in de kantoorinrichting in orde hebt, zullen mensen veel liever naar kantoor gaan, alleen al om die kleine ergernissen thuis te ontlopen.

Claude Debussylaan 7 29 1 van 1 4Eén van de 4C's: creëer concentratieplekken voor je werknemers!

➡️ Introduceer Activity Based Werken

Activity Based Werken houdt in dat medewerkers voor verschillende soorten activiteiten op verschillende plekken in de kantoorinrichting kunnen gaan zitten. Zo moet er een kantoorinrichting zijn om in stilte te werken (denk aan de eerdergenoemde stiltecabines), een kantoorinrichting om juist te overleggen, een kantoorinrichting die het sociale hart vormt en een kantoorinrichting waar je al je dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren. Dit alles is gebaseerd op C4: cowork, conference, concentrate en connect.

Activity Based Werken: voor elke activiteit is het juiste kantoormeubilair aanwezig in de kantoorinrichting.

Met Activity Based Werken kunnen medewerkers gaan zitten in een omgeving die voor hun op dat moment het beste aansluit op de werkzaamheden. Iets dat thuis niet te doen is, aangezien het thuis soms al moeilijk is om überhaupt één geschikte werkplek te creëren. Daarnaast zijn de ruimtes van Activity Based werken heel simpel aan te passen aan de veiligheidsregels. Denk aan plexiglas schermen, looproutes en een desinfectie zuil.

➡️ Voorzie je werknemers van goede koffie

Een grote pré voor werknemers op de kantoorvloer: goede koffie! Toegegeven, veel mensen zullen thuis ook een fijn koffieapparaat hebben. Maar door een goed exemplaar in de kantoorinrichting te hebben staan, zorg je dat mensen voor hun welverdiende lekkere kop koffie in ieder geval niet thuis hoeven te blijven. Let wel extra goed op de regelgeving bij de koffieautomaat. Dit is namelijk dé plek waar spontane gesprekken ontstaan waardoor de 1,5 meter regel even uit het oog verloren wordt. Hang bijvoorbeeld een extra waarschuwing op.

Koffie automaat4Goede koffie is een must op kantoor!

➡️ Stel sta werkplekken beschikbaar

De laatste tip is helemaal in lijn met de ergonomische kantoorinrichting. Langdurig zitten wordt al het nieuwe roken genoemd en kan veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Werknemers moeten dus vaker opstaan tijdens hun werkdag. Een gedeelte van de dag staand werken is zelfs nog beter! Door zit-sta bureaus beschikbaar te stellen in de kantoorinrichting kunnen werknemers gedurende de dag wisselen tussen zittend en staand werken. Zo houden ze hun lichaam gezond, wat positief is voor henzelf en voor jou! Thuis is het lastig een werkplek te creëren om staand te werken. Zo'n zit-sta bureau in de kantoorinrichting is dus weer een extra factor!

Thuiswerken: traag internet, slechte videoverbinding en de printerinkt op. Zorg dat dit op kantoor uitstekend geregeld is! 

Zo haal jij je werknemers naar kantoor

Je werknemers hebben nu kunnen proeven van het thuiswerken en de voordelen daarvan ervaren. Echter zitten er ook een aantal nadelen aan het thuiswerken, waarvan op het werk geen sprake is. Met bovenstaande tips zorg jij dat je werknemers de voordelen van thuiswerken vergeten en inzien hoe fijn het werken op kantoor eigenlijk is. Het kost wat meer aandacht wat betreft het opvolgen van de veiligheidsregels, maar het levert wel een prettigere werkomgeving op dan de keukentafel. Kijk op Officeplanner voor meer inspiratie voor de kantoorinrichting!


Ga naar Officeplanner!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Wat is het effect van het coronavirus op de kantorenmarkt?

Wat is het effect van het coronavirus op de kantorenmarkt?

Het coronavirus zorgt voor de nodige aanpassingen. Het vraagt geduld, goed timemanagement, sociale gezondheid, productiviteit en een juiste balans tussen werk en privé. Wat zijn de effecten van de pandemie op de kantorenmarkt?

Lees meer
Waarom kantoorinrichting uitbesteden aan personal designer?

Waarom kantoorinrichting uitbesteden aan personal designer?

Wil je weten welke voordelen en nadelen er zijn als je een personal designer de kantoorinrichting verzorgd? En waarom jij een personal designer jouw kantoorruimte moet laten inrichten? Lees dan gauw verder!

Lees meer
Het 1,5 meter kantoor

Het 1,5 meter kantoor

Hoe kan je rekening houden met 1,5 meter afstand op kantoor? Welke oplossingen moet je inzetten? Kortom: hoe gaan we de 1,5 meter samenleving doorvoeren naar het 1,5 meter kantoor? Dat lees je in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies