Kantoorinrichting

Hoe richt je het bureau efficiënt in?

Hoe zorg je nou voor een opgeruimd bureau? Het efficiënt inrichten van het bureau is een echte must voor elke kantoorruimte. Met deze 6 tips kan jij weer gefocusd aan het werk! Dat wil jij toch ook?

Hoe richt je het bureau efficiënt in?

Het efficiënt inrichten van het bureau is een echte must voor elke kantoorruimte. Want zeg nou zelf: we kennen allemaal de chaos op een bureau. Je kan je niet meer concentreren en krijgt geen werk meer uit handen. Heel vervelend! Hoe zorg je nou voor een opgeruimd bureau? In dit blog lees je hoe je je bureau efficiënt inricht.  

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Begin bij de basis

Ben je toe aan een opgeruimd en efficient bureau? Met dit stappenplan kan jij weer gefocust aan de slag aan een opgeruimde werkplek. Dat wil jij toch ook?

1. De locatie van je bureau

De eerste stap naar het efficiënter maken van het bureau is de plek. Het is belangrijk om een plaats te kiezen waar je je kan concentreren. Kies bij voorkeur een plek bij het raam. Hier komt natuurlijk licht naar binnen, wat zorgt voor meer energie. Kantoorruimten waar veel licht binnenkomt, werken stimulerend. Gefocust doorwerken gaat zo een stuk beter. 

2. Rustig kleurgebruik

Om meer orde in de chaos te scheppen in een kantoorruimte is het kleurgebruik van belang. Ga voor een lichte basis. Dat geeft meer rust en zorgt voor minder afleiding. Combineer de lichte tint ook in de rest van het kantoormeubilair. Het voordeel van lichte kleuren is een groter ogende ruimte en minder afleiding.

Hoe richt je je bureau efficient inRustige kleuren zorgen voor minder afleiding.

3. Clean desk policy

Op kantoor hoor je steeds vaker ‘’clean desk policy’’. Wat betekent clean desk policy? Dat er zo min mogelijk spullen op het bureau liggen. De noodzakelijke spullen mogen blijven. Heb je de items niet nodig bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden? Dan berg je ze op in een persoonlijke lade of in de ladekast. Zorg voor een opgeruimd bureau. Een efficiënt en opgeruimd bureau oogt niet alleen professioneler, maar het heeft ook een positief effect op de motivatie. 

4. Handige accessoires

Een bureau efficiënt inrichten kan op allerlei manieren. Denk ook eens aan handige accessoires bij het bureau. Om te beginnen de kabelkorf. Niet alleen handig voor het managen van de kabels van je computer, het beeldscherm, de telefoon en ga zo maar door. Het maakt de werkplek ook een stuk veiliger - geen ongelukken meer door het vallen over snoeren -, daarnaast verminder je direct de hoeveelheid stof op de werkplek. De CPU houder zorgt ook voor een opgeruimd aanzicht. Hij hangt net boven de grond en vangt daardoor minder stof. Opgeruimd staat netjes!

Kantoorinrichting met SKEPPHandige kantooraccessoires zorgen voor meer overzicht.

5. Werk zoveel mogelijk in de Cloud

Af en toe lijkt een kantoor wel een papierwinkel. Zonde van al het papier, maar ook is de kans aanwezig dat je documenten verliest. Werk daarom zoveel mogelijk in de Cloud. Hier ben je goed beschermd en kan je je documenten veilig achter slot en grendel opbergen. Niet alleen veilig qua werken, maar indirect verduurzaam je jouw kantoorruimte. Toch nog papier nodig? Berg ze dan op in de persoonlijke lade. 

6. Bonus: opruimen maar!

Een voor de hand liggende manier om efficiënt het bureau in te richten is vooral opruimen. Je kan je niet goed concentreren met veel rommel om je heen. Ruim het papier op, orden de brochures, leg alle losslingerende pennen op 1 plek en werk met postbakjes voor meer overzicht.

Efficient bureau begint met opruimenEen opgeruimd bureau geeft een opgeruimd hoofd.

Aan de slag

Hoe richt jij het bureau efficiënt en opgeruimd in? Hoe zorg je dat je efficiënt kan werken in de kantoorruimte? Met slechts een paar kleine tips en handelingen zorg je voor een opgeruimd en efficiënt ingericht bureau. Een opgeruimd en efficiënt ingericht bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd, minder afleiding en daardoor een betere focus. Bekijk de producten in de Officeplanner voor meer inspiratie.  


Bekijk alle kantoormeubelen

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

De 6 voordelen van de Meetingbox

De 6 voordelen van de Meetingbox

De Meetingbox is niet weg te denken in open kantoorruimtes! Benieuwd naar de 6 voordelen van de Meetingbox? Je leest het in dit blog!

Lees meer
Kantoormeubilair: een greep uit de nieuwe collectie

Kantoormeubilair: een greep uit de nieuwe collectie

Kantoormeubilair is essentieel in een kantoorruimte. Wij nemen je mee in de mogelijkheden van onze nieuwe collectie kantoormeubilair!

Lees meer
Staand werken: een boost voor je concentratie en gezondheid

Staand werken: een boost voor je concentratie en gezondheid

Een zit-sta bureau is onmisbaar op je kantoor. Benieuwd waarom staand werken beter voor je is? Lees het in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies