Kantoorinrichting

Hoe jij kunst op kantoor tot een succes maakt

Wist jij dat kunst op kantoor dé opkomende trend in de kantoorinrichting is? Een echte eyecatcher en het bevordert de creativiteit. Lees in dit blog 5 onmisbare tips voor kunst op kantoor!

Hoe jij kunst op kantoor tot een succes maakt

Wist jij dat kunst op kantoor dé opkomende trend in de kantoorinrichting is? Kantoorruimtes worden al een aantal jaren opgefleurd met allerlei inspirerende accessoires. Waar alles ooit begon met een verse bos bloemen of een poef met dierenprint, gaan we nu een stapje verder om onze kantoorinrichting te verfraaien. We gaan vol voor kunst op kantoor! Lees er alles over in dit blog.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

5 onmisbare tips voor kunst op kantoor

Kunst op kantoor is ideaal als je een statement wilt maken met jouw kantoorinrichting. Met een inspirerend schilderij of standbeeld onderscheid je je tegenwoordig meer dan met een frisse kleur in de kantoorkamer of een paar planten in jouw kantoorruimte. Als je kunst op kantoor een goede plek geeft, ben jij verzekerd van een inspirerende kantoorinrichting. Hieronder lees je de 5 onmisbare tips voor kunt op kantoor:

1. Maak van jouw kunst op kantoor een eyecatcher

Welke kunst jij ook hebt in jouw kantoorunit, het verdient de beste plaats in jouw kantoorinrichting. Het zou eeuwig zonde zijn als je zo’n antiek Perzisch tapijt in een kantoorruimte hangt waar het niet goed tot zijn recht komt. Je hebt niet voor niets gekozen voor kunst op kantoor, dus maak er een echte eyecatcher van die niemand kan missen.

Kantoorruimte SKEPP Net zoals deze kunstwerken aan het plafond, hier kun je gewoon niet missen! 

2. Kunst op kantoor zegt iets over jou of je bedrijf

Je hebt niet voor niets gekozen voor een bepaald sculptuur in jouw kantoorinrichting. Het zegt iets over wat jij graag wilt uitstralen. Dat is iets waar je trots op mag zijn. Als je er goed over nadenkt, heb je misschien dat ene beeld wel gekozen om een bijzondere reden. Wees niet bang om die reden uit te spreken. Zo geef je jouw kunst op kantoor nóg meer betekenis en til je jouw kantoorinrichting naar een hoger niveau.

 Kunst zegt iets over wat jij als bedrijf graag wilt uitstralen. 

3. Gebruik de kunst op kantoor ter inspiratie

Heb je er al bij stilgestaan dat kunst op kantoor niet alleen mooi is? Door bijvoorbeeld een abstract schilderij in een vergaderzaal te hangen, kan het een functie krijgen in de kantoorruimte. Abstracte vormen en levendige kleuren prikkelen de creativiteit van werknemers. Op deze manier heeft iedereen meer input tijdens brainstormsessies. Bovendien is de kantoorinrichting van de vergaderruimte ineens een stuk mooier.

Kantoorruimte SKEPP Ook een hele collectie kan zorgen voor kunst op kantoor!

4. Pas de kunst aan op de grote van jouw kantoorruimte

Niet iedere kantoorruimte is geschikt voor kunst op kantoor. Om de kantoorinrichting zo goed mogelijk af te stemmen op de specifieke kantoorruimte, moet je rekening houden met de grootte van de kantoorkamer en de lichtinval. Bij een kleine kantoorruimte kun je beter kiezen voor neutrale kleuren en kleinere kunstobjecten. Bij grote kantoorruimtes is het juist belangrijk dat de kunst op kantoor niet wegvalt in de ruimte. Zorg hier dus juist voor opvallende kleuren en grote kunstobjecten.

Nieuwezijds voorburgwal 162 Amsterdam Deze vergaderruimte is al een kunstwerk op zich!

5. Kies met zijn allen voor kunst op kantoor

Je hoeft niet in je eentje te beslissen welke kunst in jouw kantoorpand past. Bedenk hierbij dat kunst op kantoor niet per se een fortuin hoeft te kosten. Er zijn kunstenaars die je kunt benaderen om eens te brainstormen over welke toevoeging het beste zou passen bij jouw kantoorinrichting. Zo hebben jullie met zijn allen invloed op de kunst op kantoor en weet je zeker dat je iets unieks en passends krijgt. 

Kunst op kantoor hoeft niet per se een fortuin te kosten.

Kunst op kantoor bepaalt sfeer

Welke kunst op kantoor jij ook wilt, het beïnvloedt de sfeer in het kantoorpand op een positieve manier. Door te kiezen voor een echte eyecatcher zeg je iets over je bedrijf. Kunst is ook nog eens goed, want het werkt goed ter inspiratie. Op zoek naar een kantoor met kunst? Onze vastgoedconsultants bij SKEPP helpen je graag bij het vinden van een kantoor met kunst!

 

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten

Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten

Planten is een musthave in jouw hippe kantoorinrichting. Tegenwoordig kun je niet meer zonder. Planten leuken niet alleen op ze zijn ook nog daadwerkelijk nuttig. Lees in de blog waarom!

Lees meer
Stimuleer actief bewegen op de werkvloer met een nieuwe kantoorinrichting

Stimuleer actief bewegen op de werkvloer met een nieuwe kantoorinrichting

Te weinig dagelijkse beweging kan een negatieve impact hebben op je gezondheid. In dit blog laten we manieren zien waardoor je dagelijks meer kan bewegen in je kantoorruimte.

Lees meer
Zo maak jij jouw kantoorinrichting winterproof

Zo maak jij jouw kantoorinrichting winterproof

5 tips om jouw kantoorinrichting voor te bereiden op de winterdagen. Van pantry tot aan de temperatuur op kantoor. Je leest het in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies