Kantoorinrichting

Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten

Planten is een musthave in jouw hippe kantoorinrichting. Tegenwoordig kun je niet meer zonder. Planten leuken niet alleen op ze zijn ook nog daadwerkelijk nuttig. Lees in de blog waarom!

Groene kantoorinrichting? Dit zijn de effecten

Een hippe kantoorinrichting kan tegenwoordig niet meer zonder planten. Een paar exemplaren rond de bureaus, een hele muur van groen of zelfs hangend aan het plafond. Het kan in de kantoorinrichting niet gek genoeg. En wat blijkt nou, deze groene interieuraccessoires leuken niet alleen je kantoorinrichting op, maar zijn ook nog daadwerkelijk nuttig op kantoor. Huh, maar hoe dan? Dat laten we hieronder zien.

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Een frisse lucht

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar we noemen het toch nog maar een keer: planten zorgen voor een gezonde lucht in de kantoorinrichting. Wie heeft vroeger niet geleerd dat planten via fotosynthese CO2 omzetten in zuurstof? Dit natuurlijke proces zorgt dat de kantoorlucht, die al snel muf kan worden door dichte ramen en veel mensen bij elkaar, voorzien wordt van verse zuurstof en lekker fris wordt.

Kantoorruimte Kastanjelaan 400Planten in de kantoorinrichting geven veel sfeer en zijn ook nog eens goed voor de frisse lucht!

Een gezondere lucht

Waar de vorige reden nogal voor de hand liggend leek, is deze dat al een stuk minder. De lucht in de kantoorinrichting wordt door planten namelijk niet alleen een stuk frisser, maar ook een stuk gezonder. In de lucht komen verschillende soorten schadelijke fijnstof voor. Deze fijnstof kan bijvoorbeeld droge ogen, een geïrriteerde keel en/of neus en hoofdpijn veroorzaken.

Uit een onderzoek van NASA, gebaseerd op ditzelfde soort klachten van astronauten in de ruimte, bleek dat planten deze fijnstof op kunnen nemen en hiermee de lucht zuiveren. Hierdoor hebben medewerkers een stuk minder last van bovenstaande symptomen, ook wel aangeduid als ‘kantoorziekte’. Wie had gedacht dat de ruimtevaart ook oplossingen zou bieden voor simpele kantoorprobleempjes?


Blog: Ziekteverzuim voorkomen
scandinavisch kantoordesign inrichting kantoorruimte Een lichte groene muur met planten maken de kantoorinrichting helemaal groen!

Een verhoogde productiviteit door de juiste kantoorinrichting

Het een leidt natuurlijk weer tot het ander. Doordat werknemers last hebben van deze zogenaamde ‘kantoorziekte’ worden ze minder productief. Het plaatsen van luchtzuiverende planten in de kantoorinrichting, en daarmee het wegnemen van deze kantoorziekte, zorgt voor een hogere productiviteit en meer concentratie bij de werknemers.

Dit wordt door verschillende wetenschappelijke onderzoeken onderbouwd. Zo bleek dat productiviteit tot wel 15% kan vermeerderen. Ook bleek uit deze onderzoeken dat door de planten creativiteit gestimuleerd wordt. Wat hier de precieze reden van is, is wat raadselachtiger. Maar hé, wij zouden zeggen, neem de proef op de som!

Kastanjelaan 400Planten in de kantoorinrichting zorgt voor stressvermindering.

Stressvermindering

‘Ben je boos, pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed’. Iedereen kent dit aloude gedichtje over een roos die ervoor zorgt dat je je weer goed voelt. In dit gedichtje zit blijkbaar een kern van waarheid, want planten in de kantoorinrichting zorgen echt voor stressvermindering. Uit een onderzoek naar stressvolle situaties in ruimtes met en zonder planten, bleek dat het stressniveaus van de mensen in de kantoorinrichtingen met planten veel lager lagen. Een dikke vette ja voor meer planten op de werkvloer dus, want iedereen kan wel wat minder stress gebruiken.


Blog: 11 tips voor een stressvrije werkomgeving

Goede akoestiek

Kletsende collega’s, met pennen tikkende collega’s, de radio op de achtergrond: soms kan het geluid in de kantoorinrichting je net even te veel worden. Ook hier bieden planten de oplossing. Planten hebben namelijk het vermogen om geluid te absorberen. Een nagalmende kantoorinrichting kan met toevoeging van een paar planten omgetoverd worden tot een goed functionerende ruimte zonder geluidsoverlast. Zo simpel kan het zijn.

kantoorplanten kantoorinrichting plein1945 laren2Jouw kantoor al voorzien van een groene kantoorinrichting?!

Ga voor groen in jouw kantoorinrichting

Het moge duidelijk zijn: aan planten in de kantoorinrichting zitten vele positieve effecten. Waar sommige effecten duidelijk verklaard kunnen worden, zijn andere effecten wat moeilijker te ontrafelen. Mocht je nou toch nog wat sceptisch zijn, kunnen wij je alleen maar adviseren: zoek een aantal leuke exemplaren uit en ervaar het zelf. Neem hiervoor eens een kijkje in de Officeplanner Webshop! En mocht je nou het idee hebben deze positieve effecten niet te ervaren, heb je in ieder geval weer een hippe toevoeging aan je kantoorinrichting!

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Op een rijtje: de voordelen van tijdelijk kantoormeubilair

Op een rijtje: de voordelen van tijdelijk kantoormeubilair

Een langdurig huurcontract met vaste kantoorinrichting niet meer van deze tijd. Profiteer van de voordelen van tijdelijk kantoormeubilair. Meer hier over lees je in dit blog!

Lees meer
Flexibele kantoorinrichting

Flexibele kantoorinrichting

Wat houdt een flexibele kantoorinrichting in? Hoe realiseer je die en wat zijn de voordelen? Wij geven antwoord op al jouw vragen over het flexibel inrichten van jouw kantoorruimte.

Lees meer
Dit zijn de ideale ontmoetingsplekken in jouw kantoorinrichting

Dit zijn de ideale ontmoetingsplekken in jouw kantoorinrichting

Een ontmoetingsplek creëren in jouw kantoorinrichting? Lees dé 7 plekken voor een ideale ontmoetingsplek in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies