Zo vergader je in een open kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • donderdag 13 juni 2019

Een open kantoorinrichting met veel ruimte is prachtig. Door veel glas te gebruiken lijkt alles nog groter en imposanter, maar in sommige situaties is dat glas een beetje onhandig. Wat te denken van vergaderingen waar niet het hele kantoor weet van hoeft te hebben? Gelukkig hoef jij jouw kantoorruimte niet drastisch aan te passen om meer privacy te creëren. In dit blog lees je hoe je tóch kunt vergaderen met privacy in een open kantoorinrichting.


06 activity based werken volg vele bedrijven

3x vergaderen met privacy in een open kantoorruimte

We begrijpen dat het af en toe best ingewikkeld kan zijn om vergaderingen goed te plannen. Het is altijd handig om een aantal oplossingen te hebben om een kantoorkamer wat meer privé te maken. Wij geven 3 opties die meer privacy bieden en jouw kantoorinrichting verbeteren!

Kantoorruimte aan de Kalvermarkt 53 in RotterdamGeluidswerend glas is een must aan een drukke weg wanneer je een vergadering hebt.

#1 Gebruik altijd het beste glas in jouw kantoorruimte

In een kantoorpand met veel glas is geluidswerend glas een echte must. Zo heb je geen last meer van geluiden van buitenaf én je kunt in alle rust vergaderen of telefoneren. Met geluidswerend glas heb je alle voordelen van zo’n prachtige open kantoorinrichting en ben je van veel nadelen af. De ontwikkelingen op het gebied van beglazing gaan erg snel, dus kijk goed wat op het moment de beste optie voor jouw kantoorpand is.

Voor een kantoorunit met veel ramen rondom is verduisterend glas eigenlijk onmisbaar.

#2 Gebruik verduisterend glas in jouw kantoorpand

Naast geluidswerend glas kun je ook kiezen voor verduisterend glas. Zoals de naam al doet vermoeden, zorg je hiermee voor minder inkijk en lichtinval van buitenaf. Voor een kantoorunit met veel ramen rondom is verduisterend glas eigenlijk onmisbaar. Je voorkomt dat de zon vervelend naar binnen schijnt en medewerkers verblind of schermen onleesbaar maakt. Voor kantoorkamers is verduisterend glas ideaal om iets meer privacy te creëren. Zo kun je in alle rust vergaderen, zonder dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken.

Vergadderuimte in het kantoorpand Privacy is soms niet geheel onbelangrijk tijdens een vergadering.

Het maakt niet uit hoe jouw kantoorinrichting er precies uit ziet, voor iedere stijl is bijpassende raambekleding te vinden.

#3 Zorg voor raambekleding die bij jouw kantoorinrichting past

Heb jij net jouw hele kantoorpand klaar en heb je hierdoor geen zin om grote aanpassingen te doen? Dan is raambekleding die past bij jouw kantoorinrichting een goed idee. Het maakt niet uit hoe jouw kantoorinrichting er precies uit ziet, voor iedere stijl is bijpassende raambekleding te vinden.

Raamdecoratie in de kantoorinrichting De mogelijkheden van raamdecoratie zijn eindeloos, of je nu kiest voor shutters of raamfolie. De keuze is aan jou!

Zo weet je in ieder geval zeker dat er geen ongewenste blikken naar binnen komen. Wat betreft het geluid zit je met raambekleding overigens niet helemaal gebakken, want die mooie shutters houden geen geluiden tegen. Als je echter alles net verbouwd hebt, mag je er van uit gaan dat de geluidswerende werking van jouw ramen voldoende is. Lees alle mogelijkheden van raamdecoratie in jouw kantoorinrichting in dit blog:


Raamdecoratie in de kantoorinrichting

Maak speciaal voor vergaderingen afgesloten kantoorkamers in jouw kantoorpand

Je leest het al: privacy in een kantoorinrichting met veel glas hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Jouw kantoorinrichting hoeft eigenlijk niet eens helemaal omgegooid te worden. Met een paar aanpassingen aan het glas of de raambekleding ben je vaak al een heel eind. Wil je het toch direct grondig aanpakken? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Je vindt er meerdere opties om jouw kantoorinrichting te voorzien van toevoegingen om beter te kunnen vergaderen.

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure