Kantoorinrichting

Is jouw kantoorruimte helemaal zomerklaar?

De eerste warme dagen zijn in volle gang. En er zijn er (hopelijk) nog velen in aantocht. Hoe kom jij de zomerse dagen door op kantoor? Met deze tips natuurlijk!

Is jouw kantoorruimte helemaal zomerklaar?

Het is weer zo ver! De zomer is nog maar net begonnen, maar de warme zomerse dagen zijn al in volle gang. Heerlijk om die zonnestralen mee te pakken en, zoals we dat als typische Nederlanders nou eenmaal doen, eindeloos op het terras te zitten. Maar hoe overleef je nou die warme zomerdagen op kantoor? Hoe kunnen jij en jouw werknemers toch nog productief aan het werk? Wij hebben een aantal oplossingen voor de kantoorinrichting op een rij gezet.

02 huren of financial leasen

De zomer doorkomen op kantoor

Kleine domper als je op dit soort dagen op kantoor moet zitten met als enige uitzicht de kantoorinrichting. Maar hoewel het kantoor een plekje in de zon waarschijnlijk niet zal kunnen overtreffen, valt het gelukkig heel goed verdraagbaar te maken met de volgende tips. Zo komen je werknemers de dag alsnog lekker productief door en overleven jullie de warme, zomerse dagen.

Kies een kantoorinrichting die jouw werknemers deze warme dagen helpt trotseren

De eerste tip lijkt heel voor de hand liggend, maar zet de ramen open! Dit kan natuurlijk niet in elke kantoorinrichting, maar als het mogelijk is, doe dit vooral. Met open ramen kan het lekker doorwaaien waardoor de warmte gelijk wat beter verdraagzaam lijkt. Daarnaast hoor je dan ook de vogeltjes fluiten wat het minder erg lijkt te maken dat je op kantoor zit.

Bovendien is uit onderzoek aan de universiteit van Oregon gebleken dat het ook nog eens gezonder is om de ramen open te hebben. Hierdoor komen er meer buiten bacteriën in de lucht, die een positief effect op de gezondheid blijken te hebben. In verhouding tot kantoorruimtes en kantoorinrichtingen die mechanisch geventileerd worden, is de hoeveelheid buiten bacteriën in een kantoorinrichting waar buitenlucht kan komen beduidend hoger. Lekker opengooien die ramen dus!

Laarderhoogtweg 25 kantoorinrichtingIn dit kantoorpand aan de Laarderhoogtweg 25 in Amsterdam kun je in de zomer lekker de ramen opengooien. Door de hoogte zal het altijd lekker door waaien.

Zorg voor een fijn werkklimaat

Wanneer de ramen binnen jouw kantoorinrichting niet open kunnen, is de kans groot dat er een klimaatbeheersingssysteem of airconditioning in het kantoorgebouw aanwezig is. Een kantoorinrichting met klimaatbeheersingssysteem heeft eigenlijk de voorkeur boven een kantoorinrichting met airconditioning. Dit klimaatbeheersingssysteem zorgt namelijk, zoals de naam al zegt, voor een optimaal werkklimaat. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de temperatuur, maar bijvoorbeeld ook met luchtvochtigheid.

De airconditioning kan natuurlijk ook lekker verkoelend zijn op een hete zomerdag. Houd dan alleen wel rekening met de kantoorinrichting in combinatie met de airco. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je geen werkplek recht onder de airco creëert. Dit kan jou of je collega nog wel eens een verkoudheidje opleveren!

De airconditioning werkt het prettigst wanneer de koude luchtstroom niet naar de medewerkers toe blaast, maar juist de andere kant op. Zo blijft het lekker koel, zonder dat je de zomer al snotterend door moet brengen. Houd dus ook op flexplekken rekening met de kantoorinrichting, zodat jij verzekerd bent van een koele plek, zonder onder de airco te zitten.

Mathenesserdijk 418E 4075Aan de Mathenesserdijk 418 in Rotterdam Delfshaven zijn er voldoende ramen die open kunnen. Maar niet in elke kantoorinrichting is het mogelijk om een raam open te zetten. Een klimaatbeheersingssysteem of airconditioning is de oplossing!

Voorkom zweten met de juiste kantoorinrichting

Ook in de rest van de kantoorinrichting kun je rekening houden met warme dagen, met het meubilair in de kantoorinrichting bijvoorbeeld. Niemand houdt van een stoel waar je benen aan vast plakken, laat staan op kantoor. Hier wil je lekker comfortabel de dag door kunnen komen. Zonder plakkende benen of een zwetende rug. Zorg dus voor zitmeubilair dat niet van synthetische materialen zijn gemaakt, maar juist van leer of een ander ademend materiaal. Zo blijf je je ook op warme dagen lekker fris voelen.

Niet alleen het zitmeubilair kan helpen op dit soort warme dagen. Ook de rest van de kantoorinrichting kan bijdragen aan een fris en zomers gevoel, ook wanneer je binnen zit. Het gebruik van lichte kleuren zorgt dat de ruimte ten allen tijde lekker fris overkomt. Een Scandinavische kantoorinrichting voelt bijvoorbeeld lekker licht en fris.  Maar ook planten zijn je beste vriend op een warme dag op kantoor. Deze brengen je een beetje in de waan dat je gewoon lekker buiten zit en zorgen daarnaast natuurlijk ook nog voor extra zuurstof. Gooi het kantoor dus lekker vol met deze groene klimaatbeheersers!

In dit kantoorpand aan de Europalaan 500 in Utrecht snappen ze het nut van planten in de kantoorinrichting.

Ice ice baby

Last but not least: koop ijsjes voor je werknemers of collega's! Jij bent gelukkig niet de enige die binnen zit op deze hete zomerdag, je werknemers en collega's strijden met je mee. Ga in de lunchbreak naar de dichtstbijzijnde supermarkt en trakteer jezelf en je lieftallige collega's op een lekker fris waterijsje. Dit levert gegarandeerd blije gezichten op en geeft jou en je collega's weer een boost om de rest van de middag door te komen.

Pas je kantoorruimte aan op de zomer

Met de juiste kantoorinrichting is een zomerse dag in jouw kantoorruimte dus ook prima te overleven. Zet waar mogelijk ramen open of maak gebruik van het klimaatbeheersingssysteem of de airconditioning. Houd bij deze laatste optie ook rekening met de kantoorinrichting zodat je geen verkoudheid oploopt!

Met ademend meubilair in de kantoorinrichting en frisse kleuren in de kantoorinrichting kan jij ook rekening houden met een hete zomerse dag. Vergeet hierbij vooral niet om jouw werknemers te trakteren op een ijsje op deze zomerdag! Kom dus maar op met dat warme weer, want met deze tips over kantoorinrichting komen jij en je werknemers moeiteloos de zomer door!

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Jouw kantoorinrichting aanpassen met dit stappenplan

Jouw kantoorinrichting aanpassen met dit stappenplan

De kantoorinrichting verbouwen is geen gemakkelijke opgave. Natuurlijk begin je met een plan van aanpak en hoe verder lees je met de stappenplan in dit blog!

Lees meer
Deze quotes passen in iedere kantoorinrichting!

Deze quotes passen in iedere kantoorinrichting!

Een goede quote in de kantoorinrichting vertelt iets over jouw bedrijf. Wij hebben een lijstje gemaakt met quotes die in iedere kantoorruimte passen. Lees snel verder en raak geïnspireerd!

Lees meer
De 9 kantoortrends in 2019

De 9 kantoortrends in 2019

De kantoortrends van 2019, welke zijn dit? Een grotere concentratieplekken, een ergonomische werkplek en nog veel meer. Lees de 9 kantoortrends van 2019 hier!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies