Kantoorinrichting

Wat is het verschil tussen elektrisch bureau Bergen en elektrisch bureau Oslo?

Soms kom je het tegen: 2 bureaus die hetzelfde ogen, maar toch verschillen van elkaar. In ons assortiment zitten 2 elektrische zit-sta bureaus die erg veel op elkaar lijken. Dit zijn bureau Bergen en bureau Oslo. Beiden een zit-sta bureau. Beide bureaus zijn elektrisch verstelbaar. Bureau Bergen en bureau Oslo zijn zelfs verkrijgbaar in dezelfde kleurencombinaties. Toch zit er verschil tussen de bureaus. In deze blog lees je meer over de verschillen!

Wat is het verschil tussen elektrisch bureau Bergen en elektrisch bureau Oslo?

Soms kom je het tegen: 2 bureaus die hetzelfde ogen, maar toch verschillen van elkaar.
In ons assortiment zitten 2 elektrische zit-sta bureaus die erg veel op elkaar lijken. Dit zijn bureau Bergen en bureau Oslo. Beiden een zit-sta bureau. Beide bureaus zijn elektrisch verstelbaar. Bureau Bergen en bureau Oslo zijn zelfs verkrijgbaar in dezelfde kleurencombinaties. Toch zit er verschil tussen de bureaus. In deze blog lees je meer over de verschillen!

De overeenkomsten tussen beide bureaus

Heb jij in onze webshop gekeken naar elektrisch verstelbare zit-sta bureaus? Dan ben je bureau Bergen en bureau Oslo ongetwijfeld tegengekomen. Zo op het eerste oog zien ze er hetzelfde uit. Grotendeels klopt dit ook! Beide bureaus hebben dezelfde uitstraling, hetzelfde t-poot onderstel en zijn verstelbaar in hoogte.

Collega zit sta bureauWerk jij al aan een zit-sta bureau?

 

Het maken van een keuze qua uitvoering kan lastig zijn. Beide bureaus zijn leverbaar in verschillende framekleuren. Waar je uit kunt kiezen? Aluminium, zwart en wit. Het werkblad is ook een overeenkomst tussen beide bureaus. Kies tussen: robson eiken, havana, krijtwit, lichtgrijs, lindberg eiken, donker eiken of zwart. Welke uitvoering is jouw favoriet?

Bureau BergenIndustrieel bureau kopen? Ga voor de robson eiken uitvoering van bureau Bergen!

 

Hebben bureau Bergen en bureau Oslo dan nog meer overeenkomsten? Yep! De laatste overeenkomst is de afmeting van het werkblad. Beide zit-sta bureaus komen standaard met een werkblad van 160 cm. Vind je dit te groot of te klein? Geen probleem! Je kunt voor bureau Bergen en Oslo ook kiezen voor een ander formaat. Kies voor 120, 140, 160 of 180 cm. Alle lengtes hebben een diepte van 80 cm. Bij een lengte van 180 cm kun je kiezen tussen een diepte van 80 cm of 90 cm. Bepaal zelf de grootte van jouw bureaublad en ga aan de slag!

Wat maakt bureau bergen uniek:

Nu je weet wat de overeenkomsten zijn van bureau Bergen en bureau Oslo, is het tijd om de verschillen te benoemen. Bureau Bergen is een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau met 2 kolommen. Maar wat doen deze kolommen - ook wel trappen - precies? De kolommen van het bureau vertellen iets over de hoogte. 

De eerste trap is het frame, de T poot. Deze trap staat vast en kun je niet in hoogte verstellen. De trappen daarbinnen kun je wel in hoogte verstellen. Bij bureau Bergen heb je in totaal 2 kolommen, oftewel het is een 2-traps bureau. Varieer daardoor tussen een werkhoogte van 70,5 cm tot maximaal 116,5 cm.

Oslo schermVerander jouw werkhoogte met slechts één druk op de knop.

 

Omdat 1 kolom in hoogte verstelbaar is, heb je 1 motor die dit doet. De maximale belasting wordt voor een deel bepaald door de trappen. Voor bureau Bergen is de maximale belasting 70 kg. Wat het bureau kost? Het elektrisch verstelbare zit-sta bureau Bergen heeft een prijs van 439,- excl.

Wat maakt bureau Oslo onderscheidend:

Als je goed naar bureau Oslo kijkt zie je, na het lezen van het vorige deel, direct het verschil. Bureau Oslo heeft 3 kolommen, oftewel bureau Oslo is een 3-traps bureau. De eerste trap is het frame, de T poot. De 2e en 3e trappen kunnen in hoogte veranderen. Hierdoor is het zit-sta bureau verstelbaar in hoogte van 64,5 cm tot maximaal 130,5 cm. Kortom, ben je kleiner of langer dan de gemiddelde lengte? Dan is een 3-traps bureau iets voor jou. Het verstelbereik ligt een stuk uitgebreider dan bij een 2-traps bureau.

Oslo FrontAls je goed kijkt zie je direct verschil bij bureau Oslo.

 

Omdat bureau Oslo 3 trappen heeft in plaats van 2, komt er ook een extra motor bij. Door de extra motor neemt de maximale belasting toe. De maximale belasting van elektrisch zit-sta bureau Oslo is 100 kg. Meer dan genoeg voor al jouw kantoorspullen. Wat kost bureau Oslo? Het elektrische zit-sta bureau heeft een prijs van 545,- excl.

Hoe hoog zet jij je bureau?

Je weet nu wat het grote verschil is tussen bureau Bergen en bureau Oslo. Maar welke moet je nu kiezen? Het is erg belangrijk dat je onderzoek doet naar welke hoogte jouw bureau moet zijn. Zo voorkom je lichamelijke klachten. Naast het juist instellen van het bureau is het afwisselen met staand werken ook belangrijk. Maar ook bij een zit-sta bureau speelt de werkhoogte een belangrijke rol.

Voor bureaus die een variabele werkhoogte hebben, is een werkhoogte tussen de 62 cm en 82 cm ideaal. Beide zit-sta bureaus vallen binnen deze afmetingen. Bureau Bergen heeft een minimale hoogte van 70,5 cm en bureau Oslo is minimaal 64,5 cm hoog. Dit is nog niet alles, want jouw lengte speelt een belangrijke rol. Bij elke lengte hoort namelijk een bepaalde bureauhoogte. Kijk hiervoor in de tabel.

BUREAU hoogteWelke minimale bureauhoogte past bij jouw lichaamslengte?

 

Zoals je ziet in de tabel, is zit-sta bureau Bergen geschikt voor personen met een lengte van 170 cm of meer. Heb je een lengte vanaf 155 cm? Dan is bureau Oslo juist iets voor jou. De minimale hoogte is daarbij 64,5 cm namelijk. Houdt hier echt rekening mee! Zo voorkom je namelijk lichamelijke klachten.

Welk bureau kies jij?

De overeenkomsten tussen de elektrische zit-sta bureaus zijn groot. Toch is het verschil tussen beide bureaus juist doorslaggevend. De minimale en de maximale hoogte variëren enorm van elkaar. Het is belangrijk om een bureau te kiezen die past bij jouw lichaamslengte. Naast het verschil in werkhoogte, is ook de belasting verschillend. Zo kun je bureau Oslo zwaarder belasten dan bureau Bergen, door de extra motor. Welk elektrische zit-sta bureau is geschikt voor jou?


Shop alle elektrische zit-sta bureaus!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Fan van de industriële stijl? Dit zijn de tofste industriële kantoormeubelen

Fan van de industriële stijl? Dit zijn de tofste industriële kantoormeubelen

De industriële stijl is de afgelopen jaren één van de meest populaire kantoorstijlen geworden. Een stoere, robuuste look waarbij gebruik wordt gemaakt van onafgewerkte materialen zoals staal en beton. Met industriële kantoormeubelen breng je de uitstraling van een fabriek of loft naar je kantoorruimte. Ben jij fan van de industriële stijl? Dan mogen deze industriële kantoormeubelen niet ontbreken.

Lees meer
Het kantoor als clubhuis

Het kantoor als clubhuis

Hoe gaat een werkweek er na corona uitzien? Fulltime werken op kantoor is namelijk wel verleden tijd. Thuiswerken zal een norm blijven. Maar welke functie krijgt het kantoor? Lees snel verder en kom erachter!

Lees meer
Staand werken? Zo stel je het bureau in

Staand werken? Zo stel je het bureau in

Wist je dat veel zitten slecht is voor je gezondheid? Wissel daarom af tussen zittend en staand werken. Gezond voor jouw lichaam en geest. Wil je weten hoe je jouw zit-sta bureau juist instelt? Lees dan nu onze blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies