Know-how

Staand werken? Zo stel je het bureau in

Wist je dat veel zitten slecht is voor je gezondheid? Wissel daarom af tussen zittend en staand werken. Gezond voor jouw lichaam en geest. Wil je weten hoe je jouw zit-sta bureau juist instelt? Lees dan nu onze blog!

Staand werken? Zo stel je het bureau in

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Werk jij de hele werkdag aan een bureau? Vaak gaat werken achter een beeldscherm gepaard met langdurig zitten. Wist je dat veel zitten slecht is voor je gezondheid? Je hebt meer kans op hart- en vaatziekten wanneer jij continu zit. Ze noemen zittend werken niet voor niets het nieuwe roken. Moet je dan alleen maar staand werken? Het antwoord is; nee. Ook langdurig staand werken kent nadelen. Wissel daarom af tussen zittend en staand werken. Gezond voor jouw lichaam en geest. Werk jij het liefste staand of zittend?

Wat is de juiste werkhouding?

Er bestaat geen standaard werkhouding. Denk eens na; je neemt telkens een andere zit of sta houding aan, toch? Daarom wissel je best vaak van werkhouding. Wel weet je nu dat alleen zittend of staand werken niet ideaal is. Afwisseling tussen staand en zittend werken is het beste. Hoe wissel je staand en zittend werken het beste af? Bouw het staand werken rustig op. Sta 15 minuten per uur en zit de rest van de tijd. Ben je benieuwd naar de voordelen van staand werken?

FFH7446 1Wissel jij staand en zittend werken al af?

Staand werken; dit zijn de voordelen

Hoe kan je het beste jouw werkhouding afwisselen? Met één van onze zit-sta bureaus! Zo wissel jij eenvoudig af tussen zittend en staand werken. Veel mensen weten niet wat staand werken voor het lichaam doet. Kun jij de voordelen van staand werken benoemen? Allereerst vermindert staand werken nek-, schouder- en rugklachten. Waarom? Ons lichaam is niet gebouwd om langdurig te zitten. Wissel jij zittend en staand werken af? Dan worden deze klachten gereduceerd.

Verminder nek-, schouder en rugklachten door het staand werken

Ook verminder je de kans op gezondheidsklachten. Hoe dat kan? Je hart pompt 10 keer meer bloed door je lichaam met staand werken. Dit is goed voor je gezondheid en verbetert jouw productiviteit. Wist je trouwens dat je met staand werken meer calorieën verbrandt? Het is echt waar! Je verbrandt 144 calorieën wanneer je 3 uur staand werkt. Kortom, 2 vliegen in 1 klap; calorieën verbranden tijdens het werken. Zo simpel is het nog nooit geweest.

Hoe hoog moet een zit-sta bureau zijn?

Een zit-sta bureau heeft natuurlijk 2 mogelijkheden. Wil jij zittend werken achter je bureau? No problem. Het bureaublad moet tussen de 62 cm en 86 cm in hoogte verstelbaar zijn. Hoe zit dat met staand werken? Dan moet je bureaublad tussen de 86 cm en 130 cm verstelbaar zijn. Iemand van 150 cm moet net zo comfortabel en verantwoord kunnen werken als iemand van 190 cm. Een handige tip; bekijk voor de hoogte van de zit-sta bureaus de specificaties in de webshop. Geen moeilijke zoektochten meer. Dus uitzoeken en bestellen maar!

Hoe stel je een zit-sta bureau juist in?

De hoogte van je bureau heeft veel invloed op jouw houding. Staand werken heeft alleen zin als jouw zit-sta bureau op de juiste hoogte staat. Met een verkeerde staande houding kun je net zo goed hele dagen blijven zitten. Dit wil je juist voorkomen, toch? Weet jij al hoe je jouw zit-sta bureau op de juiste hoogte voor staand werken instelt? Dit kan erg makkelijk met onze tips.

Een juiste staande houding is net zo belangrijk als de hoogte van het zit-sta bureau zelf

Zorg dat je recht voor het bureau staat. Sta met je voeten plat op de grond en buig je knieën licht. Ontspan je nek en houd je ellebogen in een hoek van ongeveer 90 graden. Verstel nu je bureau in hoogte. Raakt het bureaublad je onderarmen? En kun je nog steeds ontspannen staan? Dan staat je bureaublad op de perfecte hoogte voor staand werken. Let goed op dat je je schouders niet omhoog trekt. Dit kan nek-, schouder- en rugklachten veroorzaken.

Nu de stahoogte goed is ingesteld, is het belangrijk dat de bovenste rand van jouw beeldscherm op ooghoogte staat. Waarom? Anders ga je met een gebogen nek staan. Je raadt het al; dit veroorzaakt weer nekklachten. Oefening baart kunst natuurlijk. Het instellen van jouw ideale hoogte voor staand werken zal steeds makkelijker en sneller gaan.

Bureau Homey 5Wist jij al hoe je de juiste hoogte voor staand werken instelt?

Wat is een geschikt zit-sta bureau voor jou?

In onze webshop heb je genoeg keuze aan zit-sta bureaus. Kies je voor een handmatig verstelbaar zit-sta bureau of ga je toch liever voor een elektrisch verstelbaar bureau? Kun je nog niet kiezen? Geen probleem. Wij lichten 3 van onze populairste zit-sta bureaus uit. En wie weet; misschien is er wel een match made in heaven.

stand up 140 bewerkt 1Voor welk zit-sta bureau kies jij?

Zit-sta bureau Stand Up 140

De Stand Up 140 is een duo zit-sta bureau. Dit zit-sta bureau is daarom vooral geschikt voor op kantoor. Verstel het bureau gemakkelijk in hoogte met 2 handvaten aan de onderkant van het bureaublad. Dat klinkt misschien wat zwaar. Maar door het contragewicht is het bureau heel easy te verstellen. Door de panelen rondom het bureaublad heb je meer privacy en prettige akoestiek. Heb je nog speciale wensen? Bijvoorbeeld een gestoffeerd paneel of een paneel in een bepaalde kleur? Dat kan! Neem contact op en bekijk of jouw wensen mogelijk zijn!

Stand Up 140 productfotoZie jij jezelf al samenwerken met je collega aan de Stand Up 140?

Slinger zit-sta bureau Odense

Is een handmatig verstelbaar bureau jouw cup of tea? Dan is slinger zit-sta bureau Odense jouw partner in crime. Met elke draai aan de slinger verstel jij de Odense met 1 cm. Een workout tijdens het werken. Wat wil je nog meer? Zit-sta bureau Odense is geschikt voor jouw thuiswerkplek of voor op kantoor. Er zijn verschillende kleuren mogelijk. Voor welke blad- en framekleur kies jij?

Bureau OdenseSlinger zit-sta bureau Odense naar de juiste hoogte!

Elektrisch zit-sta bureau Oslo

Stel jouw eigen elektrische zit-sta bureau naar wens samen. Bureau Oslo is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Kies de gewenste bladkleur, de kleur van het frame en bepaal de afmetingen. Verstel het bureau met 1 druk op de knop naar de ideale hoogte. Door zijn industriële looks past de Oslo bij elke (kantoor)inrichting. Zit-sta bureau Oslo staat erg stabiel door zijn T-poot. Plaats jij zit-sta bureau Oslo op kantoor of op jouw thuiswerkplek?


Bestel nu jouw elektrische zit-sta bureau
Bureau OsloErvaar het gemak van staand werken met 1 druk op de knop

Verbeter je werkhouding nu met een zit-sta bureau

Wil jij graag staand werken na het horen van de voordelen? Dat kan! Bekijk in onze webshop de verschillende zit-sta bureaus. Heb je jouw partner in crime nog niet kunnen vinden? Geen probleem. Neem snel contact op. Onze kantoorexperts helpen je graag bij jouw zoektocht én geven jou passend advies! Waar wacht je nog op? Start ook met staand werken en ervaar de voordelen!


Neem nu contact op!

 

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Top 5 unieke bureaustoelen; Hoe kies je de ideale bureaustoel?

Top 5 unieke bureaustoelen; Hoe kies je de ideale bureaustoel?

De ideale bureaustoel. Het lijkt een lastige zoektocht. Wil je weten hoe jij de ideale bureaustoel kiest? Lees in deze blog over de top 5 unieke bureaustoelen. Misschien is er wel een match voor jou!

Lees meer
Fan van de industriële stijl? Dit zijn de tofste industriële kantoormeubelen

Fan van de industriële stijl? Dit zijn de tofste industriële kantoormeubelen

De industriële stijl is de afgelopen jaren één van de meest populaire kantoorstijlen geworden. Een stoere, robuuste look waarbij gebruik wordt gemaakt van onafgewerkte materialen zoals staal en beton. Met industriële kantoormeubelen breng je de uitstraling van een fabriek of loft naar je kantoorruimte. Ben jij fan van de industriële stijl? Dan mogen deze industriële kantoormeubelen niet ontbreken.

Lees meer
Kantoorinrichting volgens 4C's: Connect

Kantoorinrichting volgens 4C's: Connect

Het kantoor krijgt een andere functie. Welke functie dat is? Het kantoor gaat onder andere dienen als clubhuis. Richt daarom jouw kantoor in volgens de 4 C’s. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan snel deze blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies